СРБИЈА ОПЕТ ЋУТИ! ЗАШТО ВУЧИЋ НЕ РЕАГУЈЕ? Тачи запретио новим комадањем Србије

SRBIJA OPET ĆUTI! ZAŠTO VUČIĆ NE REAGUJE? Tači zapretio novim komadanjem Srbije

21 jula 2018

Predsednik lažne države Kosovo Hašim Tači ostavio je otvorenom mogućnost promene granica Kosova sporazumom u završnoj fazi dijaloga Beograda i Prištine, kao i mogućnost razmene teritorija sa Srbijom

On je izjavio je da su saveti koje dolaze od Sjedinjenih Američkih Država (SAD) uvek dobrodošli Kosovu, kao i da je izjava ambasadora SAD u Prištini Grega Delavija „iskrena i odgovorna“.Nakon jučerašnjeg razgovora sa studentima Pravnog fakulteta Tači je rekao da izjavu Delavija treba da svi i bez razlike ozbiljno uzmu u obzir.

Greg Delavi izjavio je u četvrtak uveče da je na Kosovu i Srbiji da odluče o eventualnoj podeli Kosova, što je u petak negirao na svom Tviter nalogu, navodeći da je to „lažna vest“ i zatražio da se ona ignoriše.

Delavi, učestvujući u emisiji Rubikon prištinske televizije KTV nije pomenuo crvene linije američke strane o podeli Kosova koje je izrekao u decembru. On je rekao da je američka podrška kosovskoj nezavisnosti nepokolebljiva i da će se nastaviti.

– Treba shvatiti da kada govori ambasador jedne zemlje, govori država (koju predstavlja). Ovog puta je govorio ambasador SAD, najsnažnije zemlje u svetu, od koje mi imamo sve što je dobro – kazao je Tači.

On je ostavio otvorenu mogućnost promene granica Kosova sporazumom u završnoj fazi dijaloga Beograda i Prištine, kao i mogućnost razmene teritorija sa Srbijom.

KOMENTARI2 komentara

  1. Gnevni Gnevio says:

    Ma šta Tači može,šta će on??? Njemu je šef u Vašingtonu, šta on kaže to se radi a ne Tači.

  2. Beli Orao says:

    To su šiptarske i ami patke da vide kako će Srbi da reaguju!!! Ne nasedajte!!!! Odgovor može biti "može podjela cijelo Srbsko Kosovo i Metohija bez Šiptara " smo ta podjela !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *