СРБИЈА ПОНОВО НА УДАРУ: Хан и Јункер стигли у Београд! НОСЕ ПОРУКУ ВУЧИЋУ!?

SRBIJA PONOVO NA UDARU: Han i Junker stigli u Beograd! NOSE PORUKU VUČIĆU!?

26 februara 2018

Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker i komesar za susedsku politiku i proširenje Johanes Han doputovali su danas u Beograd.

Oni će se najpre sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a za kasnije popodne planirano je i zajedničko obraćanje medijima Junkera i Vučića, kao i zajednička večera.

Predsednika EK i Hana na aerodromu je dočekala ministarka evropskih integracija Jadranka Joksimović, zajedno sa šefom EU delegacije Semom Fabricijem.

Junker i Han u Beograd dolaze iz Tirane, a balkansku turneju počeli su u nedelju u Skoplju.

Prema najavama iz Brisela, u posetu regionu Junker je krenuo sa ciljem da potvrdi evropsku perspektivu regiona istaknutu u novoj Strategiji proširenja EU, ali će zapadnobalkanske partnere podsetiti i na obaveze da poštuju pravnu državu i slobodu medija, sprovedu potrebne reforme, suzbiju korupciju i reše međusobne konflikte.

Posle Beograda Junker odlazi u Podgoricu gde će u utorak 27. februara razgovarati sa premijerom Crne Gore Duškom Markovićem i obratiti se poslanicima Skupštine Crne Gore.

Junker i Han u sredu 28. februara odlaze u Sarajevo gde će im se pridružiti i visoka predstavnica EU Federika Mogerini. Planiran je sastanak sa članovima Predsedništva BiH, Draganom Čovićem, Mladenom Ivanićem i Bakirom Izetbegovićem, a Junker će govoriti i na zajedničkoj sednici oba doma Parlamenta BiH.

Evropska trojka istog dana iz Sarajeva putuje u Prištinu gde treba da se sastanu sa kosovskim zvaničnicima – predsednikom Hašimom Tačijem, premijerom Ramušem Haradinajem, predsednikom parlamenta Kadrijem Veseljijem, kao i s predstavnicima civilnog društva.

Višednevnu balkansku turneju Junker, Han i Mogerinijeva završiće 1. marta u Sofiji, gde će se, zajedno s premijerom Bugarske koja predsedava EU, Bojkom Borisovom, sastati s liderima zapadnobalkanske šestorke koju čine Albanija, BiH, Crna Gora, Kosovo, Makedonija i Srbija.

KOMENTARI2 komentara

  1. Ognjen says:

    Ako budemo neposlušni pustiće komarce na nas ,zaražene srčanim crvom ili gripom vest nila ili ptičjim,svinjskim gripom. Ili modifikovanim boginjama. Ili će nam pokloniti brdo kancerogene gmo hrane ili čokolade.

  2. Beli Orao says:

    Pošaljite ih kući bez ikakvog dogovora ili obećanja !!! Je najbolje što možete da učinite !!! Tu dvojicu su vam Ameri poslali sa instrukcijama ,tako ih i vratite sa instrukcijama !!! Nek se razmišljaju ko kad konja žednog prevedeš preko vode!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *