СРБИЈА ПОСЛАЛА ТАЈНИ ДОПИС У ВАШИНГТОН!

SRBIJA POSLALA TAJNI DOPIS U VAŠINGTON!

26 jula 2020

Naša država zatražila od SAD da kupi lovce bombardere. Ako nas Amerikanci odbiju, nabavićemo ruske avione „suhoj-25“. U Vladi tvrde da imamo obezbeđene pare za ove letelice. Država Srbija je od Sjedinjenih Američkih Država zvanično zatražila odobrenje za kupovinu 20 lovaca bombardera.

Kako tvrde odlično obavešteni izvori, na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića odlučeno je da se maksimalno ojačaju potencijali Vojske Srbije i da se posle nabavke ruskih „migova 29“ kupe i čuveni američki bombarderi. Vašington još nije odgovorio na zahtev Beograda, a u slučaju da nas Amerikanci odbiju moguća je i nabavka ruskih bombardera „suhoj-25“.Vojni stručnjaci ocenjuju da će ova nabavka značiti dodatnu vazdušnu podršku trupama na zemlji, pre svega u protivoklopnoj borbi.

Čeka se „zeleno svetlo“

Predsednik Vučić i Vlada Srbije nedavno su u Vašington poslali poverljivi dopis u kome se navodi da je Srbija zainteresovana za nabavku bombardera.

– Naša država želi da nabavi bombardere od SAD, te je od Vašingtona zatražena zvanična ponuda za nabavku borbenih letelica, koje spadaju u sam vrh američke vojne tehnologije. Amerikanci nam još ništa nisu odgovorili… Otvoreno je pitanje da li će oni biti voljni da nam prodaju te avione, s obzirom na našu jaku vojno-tehničku saradnju sa Ruskom Federacijom – prenosi izvor iz bezbednosnih krugova, koji je zbog „osetljivosti“ teme insistirao na anonimnosti.

On dodaje i da Beograd ima „plan B“ u slučaju da Amerikanci ne budu želeli da sarađuju sa Srbijom.

– Ukoliko Vašington ne bude dao „zeleno svetlo“ za ovu nabavku, država će se najverovatnije obratiti Moskvi. Ruska Federacija ima odlične bombardere „suhoj-25“, koji u poslednjim, modifikovanim verzijama nimalo ne zaostaju za američkim letelicama. Dakle, ako neće Amerikanci da nam izađu u susret, verujem da Rusi hoće… – ističe izvor, koji nije mogao da priča o ceni ovih letelica.I dok niko u vrhu vlasti juče nije želeo zvanično da govori na ovu temu, vojni analitičar Vlade Radulović kaže da nema dileme da je jako dobro to što se ide u dalje jačanje našeg Ratnog vazduhoplovstva.

– Ključna stvar u eventualnom aranžmanu sa SAD jeste prelazak na zapadnu tehnologiju. Na drugoj strani, nabavkom aviona „suhoj-25“ jačao bi se segment neposredne podrške trupama na zemlji, sa posebnim akcentom na protivoklopnu borbu i dejstva po utvrđenim položajima protivnika – naglašava Radulović.

„Pametni avion“

Bezbednosni stručnjak Milan Petrić kaže da bi Srbija trebalo da nabavi moderne avione „pametne generacije“.

– Ono na šta moramo da obratimo pažnju kao država jeste kompatibilnost vojne opreme koju nabavljamo i koju želimo da nabavimo sa onom koju već posedujemo. Samo tako će nam svi operativni sistemi funkcionisati kao celina – naglašava Petrić.

(Alo/Informer)

KOMENTARI13 komentara

 1. padre says:

  Ovo mi liči, kao da oni traže od asmera avione, a ako jim jih ovi ne daju, kupiće jeftinije od Rusa!

 2. Zaliv says:

  A izvor ove informacije je? Dok ne vidimo validan izvor informacije ovo je po svemu sudeci jos jedna BUDALASTINA

 3. šiško says:

  Nije mi jasno šta će nama bombarderi, i to čak njih 20? Koga ćemo mi to da bombaWdujemo? Možda Beč ili tako nešto?

  • Nikoletina says:

   neprijatelja

  • Ivke says:

   Kao nemamo koga.... npr Kurvtsku, Albaniju itd

  • Becki konjusar says:

   Izvor Alo i Informer. Hahahahaha hahahahaha hahahahaha hahahahaha hahahahaha hahahahaha

  • Nikola says:

   Bombardovati Bec i Rim bi bilo dobro delo od koristi za covecanstvo.

 4. Kostak says:

  Russia i Belorusia poklanjaju Srbiji oruzje,a ova ce da kupuje mod amera.

 5. opet ja says:

  Ne razumem. Koje bombardere tražimo od amera??!! U rangu Su-25 je jedino A-10 Thunderbolt 2, a on je peskup za održavanje i korisiti ga samo USAF. Poprilično glup tekst.

 6. Beli Orao says:

  Hahahaaaaa Al ga neko potura glinene patke !!! Ne vjerujte svakoj budaleštini!!!

 7. da da says:

  Vojsku treba jačati zbog odbrane države i naroda.Možda novija varijanta SU-25,ako postoji uopšte tako nešto,ali bolje pitati Ruse za SU-34 i pitanje bombardera za sledećih 30 godina je rešeno.

 8. Gardista says:

  Tresla se gora rodio se mis.

 9. Branko says:

  Tajni dopis!!!! Toliko tajan da je dospeo do informera najodvratnije režimske novine odvratnije i od kurira. Koja budaleština.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *