СРБИЈА ПОВЕЋАВА БРОЈ СПЕЦИЈАЛАЦА

SRBIJA POVEĆAVA BROJ SPECIJALACA

26 decembra 2022

Ministar odbrane Miloš Vučević saopštio je da će do kraja 2023. godine broj pripadnika specijalnih jedinica Vojske Srbije, odnosno onih koji će biti posebno obučeni u sastavu Vojske, biti povećan na 5.000.

„Obaveštavam javnost Srbije i ne samo Srbije, da smo sinoć general Mojsilović načelnik Generalštaba Vojske Srbije i ja dobili zadatak, nalog od predsednika Republike kao vrhovnog komandanta da Vojska Srbije do kraja 2023. godine podigne broj pripadnika specijalnih jedinica Vojske Srbije, odnosno onih koji će biti posebno obučeni u sastavu Vojske Srbije, sa 1.500 na 5.000″, naveo je Vučević.Vučević je rekao da će Vojska Srbije imati 5.000 vrhunski obučenih i pripremljenih vojnika, podoficira i oficira koji su završili najmoderniju, najsavremeniju obuku, treninge, teorijsku i praktičnu nastavu, koji imaju najsavremenije naoružanje i vojnu opremu i koji su spremni da brane otadžbinu, izvrše svaki zadatak u svakom trenutku i na svakom delu naše teritorije.

On je dodao da će ti vojnici biti spremni da odgovore na sve izazove sa kojima se suočava naša otadžbina.

„Tih 5.000 specijalno obučenih vojnika Vojske Srbije biće najsnažnija pesnica koja će razbiti u paramparčad loše želje i ciljeve onih koji ne vole našu državu i koji žele da naude našem narodu i našim građanima“, poručio je Vučević.

Ministar odbrane je, u objavi na društvenim mrežama, istakao da će Srbija do kraja 2023. imati „mnogostruko bolje plaćene pripadnike tih specijalnih jedinica, još bolje opremljene, još bolje obučene, da budu uvek na visini zadatka da čuvaju otadžbinu Srbiju“.

(Sputnjik)

KOMENTARI2 komentara

  1. persida says:

    Nema izdaje Kosova bez dobro obucenih specijalaca.

  2. Gagi says:

    Onog malog nervoznog u Koreji, niko nije u stanju popreko da pogleda. Svi ti specijalci su nasa deca, neko ce ih poslati da izginu. Za to vreme, titini pioniri koji su svojevremeno politicki ordinirali na KiM, i dalje nam drze stare govore i predavanja u sigurnosti i blagodeti Bgd-a. Srbija, mala i hrabra, trebala je vec da ima par Sarmata. Jedino bi nam TO bila sigurnost i odbrana, sta to vredi kada smo zauzeli "neutralni" stav koji preferira zapad i Rotsildove banke. Mi u nasoj tradiciji imamo tkzv, materice i oceve, neko te zaveze a ti moras da se otkupis. Mislim da su se rukovodili po toj tradiciji, titini pioniri su nas opasno uvezali i zavezali. Odvezivanje ce nas u narednom periodu krvavo kostati.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *