СРБИЈА ПОВЕЋАВА БРОЈ СПЕЦИЈАЛАЦА

СРБИЈА ПОВЕЋАВА БРОЈ СПЕЦИЈАЛАЦА

26 децембра 2022

Министар одбране Милош Вучевић саопштио је да ће до краја 2023. године број припадника специјалних јединица Војске Србије, односно оних који ће бити посебно обучени у саставу Војске, бити повећан на 5.000.

„Обавештавам јавност Србије и не само Србије, да смо синоћ генерал Мојсиловић начелник Генералштаба Војске Србије и ја добили задатак, налог од председника Републике као врховног команданта да Војска Србије до краја 2023. године подигне број припадника специјалних јединица Војске Србије, односно оних који ће бити посебно обучени у саставу Војске Србије, са 1.500 на 5.000″, навео је Вучевић.Вучевић је рекао да ће Војска Србије имати 5.000 врхунски обучених и припремљених војника, подофицира и официра који су завршили најмодернију, најсавременију обуку, тренинге, теоријску и практичну наставу, који имају најсавременије наоружање и војну опрему и који су спремни да бране отаџбину, изврше сваки задатак у сваком тренутку и на сваком делу наше територије.

Он је додао да ће ти војници бити спремни да одговоре на све изазове са којима се суочава наша отаџбина.

„Тих 5.000 специјално обучених војника Војске Србије биће најснажнија песница која ће разбити у парампарчад лоше жеље и циљеве оних који не воле нашу државу и који желе да науде нашем народу и нашим грађанима“, поручио је Вучевић.

Министар одбране је, у објави на друштвеним мрежама, истакао да ће Србија до краја 2023. имати „многоструко боље плаћене припаднике тих специјалних јединица, још боље опремљене, још боље обучене, да буду увек на висини задатка да чувају отаџбину Србију“.

(Спутњик)

KOMENTARI2 коментара

  1. persida says:

    Nema izdaje Kosova bez dobro obucenih specijalaca.

  2. Gagi says:

    Onog malog nervoznog u Koreji, niko nije u stanju popreko da pogleda. Svi ti specijalci su nasa deca, neko ce ih poslati da izginu. Za to vreme, titini pioniri koji su svojevremeno politicki ordinirali na KiM, i dalje nam drze stare govore i predavanja u sigurnosti i blagodeti Bgd-a. Srbija, mala i hrabra, trebala je vec da ima par Sarmata. Jedino bi nam TO bila sigurnost i odbrana, sta to vredi kada smo zauzeli "neutralni" stav koji preferira zapad i Rotsildove banke. Mi u nasoj tradiciji imamo tkzv, materice i oceve, neko te zaveze a ti moras da se otkupis. Mislim da su se rukovodili po toj tradiciji, titini pioniri su nas opasno uvezali i zavezali. Odvezivanje ce nas u narednom periodu krvavo kostati.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u