СРБИЈА ПОВЛАЧИ ВЕЛИКИ ПОТЕЗ: На Сретење се усваја декаларацију о војној неутралности

SRBIJA POVLAČI VELIKI POTEZ: Na Sretenje se usvaja dekalaraciju o vojnoj neutralnosti

23 novembra 2019

List Politika piše da će Srbija doneti posebnu deklaraciju o vojnoj neutralnosti, a istom temom bave se i Novosti koje najavljuju da će se to dogoditi na Sretenje.

Kako navodi Politika, Parlament će usvojiti tri dokumenta kojima se potvrđuje neutralnost, a ta će pozicija prvi put biti definisana posebnim aktom.U prethodna je dva dana predsednik Srbije, kako navodi list, u dva navrata „pečatirao“ poziciju Srbije kao vojno neutralne zemlje, najpre izjavom nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost i zatim nakon konferencije za novinare koju je držao s makedonskim predsednikom.

Upravo je Vučić najavio da u naredna meseca očekuje da se pred skupštinom pojavi sveobuhvatni pravno obavezujući politički akt koji bi znači kompletnu potvrdu unutrašnjeg i spoljnopolitičkog puta Srbije, te potvrdu vojne neutralnosti i daljeg jačanja takve pozicije.

Politika saznaje da se priprema i poseban akt – deklaracija o vojnoj neutralnosti, jer, kako navodi, do sada pozicija vojne neutralnosti nije utvrđena posebnim aktom i samo je proglašena kao deo jednog dokumenta donetog zbog statusa Kosova i Metohije.

Novosti o ovoj temi pišu kao o paketu akata kojima će Srbija „zacementirati“ svoj strateški pravac u narednom periodu, pa najavljuju da će 15. februara u Narodnoj skupštini biti usvojeni posebna deklaracija o političkoj nezavisnosti i vojnoj neutralnosti.

U tom setu naći će se i strategija odbrane i nacionalne bezbednosti, navode Novosti i dodaju da bi to trebalo da bude najvažnija politička posledica navodne špijunske afere, koja je, kako navode, uprkos mogućim posledicama, učvrstila državno rukovodstvo u nameri da po svaku cenu odbrani nezavisnost Srbije i sopstveni put bez uticaja stranog faktora, bilo da dolazi sa Istoka ili sa Zapada.

KOMENTARI9 komentara

 1. SENAD says:

  BRAVO ...

 2. SENAD says:

  A,NEKA,DRUGE ZEMLJE,BALKANA,UĆINE ISTI GEST,I,MI,JE TU NA BALKANU ...

  • Gardista says:

   Pravopisu se uci Senade, dzaba ti sve napisano.

 3. Željko says:

  I seoska lola od Laktaša usvojio je isti plan i gle čuda 19.11.2019. potpisao u Sarajevu ulazak Bosne i Hercegovine u NATO, tako će i AV i obojica "velikih Srba" će stopama njihovog mentora Mile Đukanovića!

 4. persida says:

  Lazu, lazu, vec su potpisali stotine obavezujucih dokumenata sa NATO zlikovcima, Srbija je sluskinja NATO-a bez ikakvih prava. Uvek najgluplji i uvek na kraju shvataju.

 5. Djoka Brica says:

  Srbija je vec odavno bacena na kolena,bez zrtvovanje nema nam spasa! Sve ce to tako biti dok ne dobijemo vlast koji ce voditi cista srca i umno-ostri patrioti i koji ce uzeti metlu u svoje ruke da ociste tu olosh koja vec odavno truje i muci sopstveni narod. Nek nam dragi Bog u pomoc!

 6. dijagnoza hrvat says:

  Neka deklaracija ali samo nastaviti sa naoružavanjem ruskim oružjima jer ionako će nas zapadni i islamski fašisti napasti, ovo sa deklaracijom im je dodatni poziv za napad, samo navlačimo fašiste na sebe ovakvim bednim potezima, osim ako ne radimo to namerno...

  • test01 says:

   Slazem se sa vasom analizom - svaki potez je u stvari zzmisljen na zapadu sa namerom da se nasteti SRbiji. Jeza me uhvati kada cijem izjave ovog rezima o malom sengenu i pustanja albanace u Srbiju...

 7. Mi says:

  Još jedno Potemkinovo selo, malo prašine, malo prostakluka, pa malo glamura, tako u krug. Ako sam išta shvatila,za sve ove godine vladavine SNS. Da se iza svake izjave krije laž pustahije i protuve..... Sve podmuklčija i opasnija kako vreme ide...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *