Србија предузела ИЗНЕНАДНЕ МЕРЕ због албанског ИЖИВЉАВАЊА!

Srbija preduzela IZNENADNE MERE zbog albanskog IŽIVLJAVANJA!

27 novembra 2018

Premijerka Srbije Ana Brnabić obavestila je večeras građane Srbije da je u ime Vlade, a u skladu sa CEFTA sporazumom, poslala formalni zahtev Sekretarijatu te institucije za direktne konsultacije u okviru zajedničkog komiteta.

– Oni od sutra, od primanja zahteva, imaju rok od 90 kalendarskih dana da reše problem koji je Priština napravila direktnim i nedvosmislenim kršenjem sporazuma u direktnim konsultacijama – objasnila je Brnabić novinarima.Ona je najavila da će, ukoliko se ne pokrenu zajedničke konsultacije ili ne reši problem u narednih 90 dana, što je rok predviđen zakonom o CEFTA sporazumu, Srbija u skladu sa CEFTA sporazumom pokrenuti postupak pred Arbitražnim sudom.

Zahtev je poslat, osim Sekretarijatu CEFTA, i UNMIK-u kao potpisniku za teritoriju Kosova i Metohije, te generalnom sekretaru UN.

– Kao strana koja u potpunosti poštuje i uvek je poštovala sporazum sa pravom očekujemo brzu reakciju Sekretarijata i UNMIK misije. Svim našim građanima i međunarodnim partnerima poručujemo da ćemo nastaviti da se borimo protiv kršenja međunarodnih ugovora i sporazuma svim pravnim mehanizmima poštujući međunarodno pravo i evropske vrednosti – kazala je premijerka.

Napomenula je da Srbija neće nasedati na provokacije i neće uvoditi kontramere, a nastaviće da sarađuje sa partnerima u regionu, pre svega BiH, koja je takođe pogođena nerazumnim merama Prištine.

– Radićemo sve da bi se stvari vratile u normalu, da bi se izbegla preteća humanitarna kriza i svaka dalja diskriminacija srskog naroda – naglasila je.

Brnabić je najavila da će Vlada izveštavati građane o svim daljim koracima koje će preduzimati Srbija.

CEFTA je trgovinski sporazum između Albanije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Moldavije, Srbije, UNMIK-a u ime Kosova i Metohije i Crne Gore.

KOMENTARI10 komentara

 1. Jovo Veselinovic says:

  ovo dvoje su hrvati katulici a u beogradu glavni za srbe u srbiji srbi su lud narod

 2. Posmatrac says:

  Polako ali sigurno vi nesrbi priznajete tu kvazi drzavu sagreadjenu na genocide nad srbskim narodom. Sa teroristima nema sta da se pregovara.

  • test01 says:

   Upravo tako - kakav CEFTA sporazum kada se radi o teritoriji republike SRbije. CEFTA znaci priznavanje drzavnosti Kosmeta sto je IZDAJA Srpskog KiM i krivicno delo. Evo za koga radi tzv vlada Srbije.

 3. Rale says:

  ,,iznenadn emere" Srbije su loš vic ...ti izdajnici u vlasti rade na stvaranju velike albanije.

  • Velika Metla says:

   Rale,hahahahahahaha.....,i ja se nasmejah! Čuš molim te IZNENADNE mere???!! Hahahahahaha.......,cirkus! I to još ni manje ni više nego 90 dana rok,hahahahahahahahaha........!

   • Pidza says:

    90 Dana da Ljubica poumiru ili da cekaju rano prolece

 4. opet ja says:

  Rade@ tako je. Ovo je sve unapred dogovoreno da Srbija ne preduzima nikakve konkretne mere da zaštiti Kosovo i narod. Za to vreme će Šiptari da preuzmu kontrolu i na severu i dovešće nas pred svršen čin. Vučić će sa suznim očima da kaže kako nas je međunarodna zajednica izneverila i da mi ne možemo da se borimo protiv njih jer su jači.

 5. Barakuda says:

  Da nije žalosno, bilo bi komično....!!!! Oni se žale neprijatelju, ima li zdravog razuma ? Dobili su već pohvale kako oni to mirno i u skladu međunarodnog prava riješavaju....dok istovremeno Albanija i albanci sa KiM ruše NAŠU granicu sa Albanijom i nikom ništa ! Kada si upotrijebio sve diplomatske korake, a nema rezultata, časno je povući mač !!!

  • Velika Metla says:

   Barakuda,poslušaj izjavu onoga dripca Marka Đurića koji kaže " Srbija neće uraditi ništa čime bi izazvala reakciju zapada"! Kao da zapadu treba neki razlog,ili povod! Ispada po ovoj dileji Đuriću da je Srbija uradila nešto zbog čega je bombardovana 1999.godine! Koje dileje vode ovaj narod srbski dobro je da uopšte i postojimo!

 6. Jovo Veselinovic says:

  sve tce normalno milosevic je narucijo nato da bije srbe u srbiji 90 ih a vucic nemoze da se bori protiv ustasa i neda srbima da ginu za odbrsanu svoje srbije i familije a neka se mirno predaju siftarima i ustasama da ih razvlace po svojoj kuci ko vuci ovce u planini srbi su lud narod

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *