Србија пуна труских и хрватских шпијуна!

Srbija puna truskih i hrvatskih špijuna!

13 decembra 2015

balkanski-špijuni-ilija_cvorovic_danasnjiceU Srbiji danas deluje 55 obaveštajnih agencija iz 40 zemalja, a prema zvaničnim podacima naših bezbednjaka najaktivniji su špijuni 10 stranih službi.

Od njih, najuticajniji su oni iz CIA, britanskog MI6, nemačkog BND, ruskog FSB, ali su najagersivniji agenti hrvatske SOA. Za ramenom im stoje špijuni iz Turske, Irana ali i Kosova.

Darko Trifunović, profesor bezbednosti iz Beograda, inače odličan poznavalac delovanja obaveštajnih službi u svetu i u Srbiji, kaže da strane agenture špijuniraju i naše političare, ali i podstiču secesiju određenih delova naše teritorije.

Posebno su aktivni Hrvati čiji se špijuni bave privrednom špijunažom:

„Hrvatski agenti otkrivaju najpovoljnije uslove za kupovinu srpske zemlje u Vojvodini. Zemlju zatim hrvatski kupci knjiže u Osijeku kao vlasništvo države Hrvatske“, kaže Trifunović.

Dr Darko Trifunović, još govori o učešću hrvatskih obaveštajaca u razbijanju Srbije, ali i muslimanske službe AID:

– Karakterističan je primer CIA, koja je veliki deo podataka za vreme Miloševića dobijala preko hrvatske SOA. I danas je SOA značajno prisutna ne samo u Vojvodini, gde je najviše Hrvata, već ima i svoj punkt za obuku obaveštajaca na KiM.

SOA operativci, kako tvrdi ovaj stručnjak, obučavaju Albance na Kosovu metodama specijalnog rata, elektronskog prisluškivanja i posebnim tehnikama egzekucija.

Prisustvo SOA nije neočekivano ako se zna da Hrvatska i njen državni vrh kontrolišu najveću kriminalnu mrežu klana Osmani (Ćazim, Baškim, Burim), kojom rukovode ova tri brata – kaže Trifunović.

– O Ćazimu Osmaniju srpska javnost je nešto više čula tek posle vesti da se viđa sa jednom estradnom zvezdom iz Srbije.

Govoreći o aktivnosti turske tajne službe politički analitičar Tomislav Kresović ukazuje da je ona u poslednje vreme više nego aktivna:

„Oni imaju za cilj da ostvare političke planove zvaničnog Istanbula da se u jedan osmanlijski sistem na Balkanu uvedu Raška oblast, BiH, Kosovo i Makedonija. Taj proces se koordinira iz dva obaveštajna centra u Beču i u Novom Pazaru. A izvodi se u sadejstvu sa agenturama arapskih zemalja i Albanije“, navodi Kresović.

Američka CIA je ovlastila tursku agenturu da aktivno deluje na prostoru Srbije, posebno u Raškoj oblasti gde se bavi širenjem islamizma…


BEOGRAD – ŠPIJUNSKI CENTAR

Kada bi danas neko želeo da snimi rimejk najčuvenijeg špijunskog trilera „Treći čovek“, umesto u Beču, radnju bi trebalo da smesti u Beograd.

– Kao Beč posle Drugog svetskog rata, Beograd ima status formalno neutralne teritorija na kojoj se ukrštaju i sukobljavaju interesi velikih sila – kaže dr Radomir Milašinović, profesor na Fakultetu bezbednosti, dugogodišnji načelnik Analitičke službe jugoslovenskog sekretarijata unutrašnjih poslova.

– U Evropi ne postoji bolje mesto za delatnost i ukrštanje obaveštajnih i kontraobaveštajnih službi. Ovde „igraju“ veliki igrači, a pitanje je možemo li da učinimo nešto više osim da ih registrujemo.

Zahvaljujući tehnologiji više nije tako teško otkriti vojne efektive protivnika. Satelit snima i čelično uže na tenku debljine četiri santimetra. Znaju sve – koliko vojnika neko ima, kakvim oružjem raspolaže.

Da je Beograd špijunska metropola svetskog ranga, potvrđuje i Zoran Stijović, nekadašnji funkcioner srpske Službe državne bezbednosti.

– Uz tradicionalno prisutne američku, britansku, francusku, nemačku i rusku službu sve veći uticaj imaju i turska i iranska, a tamo gde su one, neizbežan je i izraelski Mosad – tvrdi Stijović.

– Tradicionalno je i prisustvo službi iz regiona, pre svega albanske.

(Večernje novosti)

KOMENTARI4 komentara

 1. cane says:

  Tačno je da stranci vršljaju po Srbiji. Kroati su perfidni, alu uz njih su i crnogorci koji rade za strance... Tu su i bosanci i nasi i njihovi... Jadno je stanje i pasivnost naših službi koje nisu sposobne da se jače suprostave neprijateljskom delovanju.

 2. zika says:

  i u cemu je problem, lociras spijuna privedes i proteras iz zemlje a saradnike osudis na zatvor prosto ko pasulj

 3. sjajko says:

  Za Zika !! Nebi to bio nikakav problem da nije i naša vlafa protiv svog naroda , i oni su sbi do jednog zapadni ljudi kojivizvrsavaju naređenja , jer vevidim drugi razlog Zasto bi ćutali!! Tako su i ranije samo pratili kamerama dok su se , prvo hrvati a onda i Arnauti , naoruzavali a sta je bićo videli smo svi

 4. Miraš says:

  @Žika Dobro je bar što su uopšte uspeli da nešto napišu, a da hapse teško mogu. Pročitajte ovaj tekst da biste razumeli o kakvoj i kolikoj izdaji se radi. MODERNI JANIČARI BEZ DUŠE: Kao da im majke nisu Srpkinje, pa glume nove dahije http://srbin.info/2015/12/13/moderni-janicari-bez-duse-kao-da-im-majke-nisu-srpkinje-pa-glume/

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *