СРБИЈА РАСПОРЕЂУЈЕ ПОЛИЦИЈУ ШИРОМ ЗЕМЉЕ: Имаће врло битан задатак!

СРБИЈА РАСПОРЕЂУЈЕ ПОЛИЦИЈУ ШИРОМ ЗЕМЉЕ: Имаће врло битан задатак!

8 маја 2017

Током ове године широм Србије биће распоређено хиљаду полицајаца на локалу који ће бити на услузи грађанима за све безбедоносне потребе и проблеме који их муче.

Број ових полицајаца у полицијским испоставама зависиће од безбедоносне процене. Чувари реда биће регрутовани из већ постојећег редовног састава, а проћи ће и одговарајућу обуку.

Реч је о концепту полиције у заједници, а успостављењем овог радног места полицајац у заједници, предвиђено је у оквиру реформе у МУП-у која је у току.

– Реч је о новом облику превенције, заснованом на идеји да грађани и полиција раде заједно. Желимо бољу комуникацију с грађанима – рекао је за Политику, Владимир Стојков, начелник Одељења за организацију, превенцију и рад полиције у заједници МУП-а Србије.

Новост је да ће полицајци у заједници бринути о жртвама кривичних дела. На овај начин грађани ће моћи боље да упознају полицајце, слободно изразе своје мишљење о безбедности, њиховом осећају сигурности и раду полиције.

У духу сарадње полиције и грађана, предвиђени су тематски дани отворених врата.

У месним заједницама или полицијским објектима грађани ће моћи да добију разне савете или информације у вези са превенцијом наркоманије, алкохолизма, коцке. Заинтересовани ће моћи да се обавесте како да се заштите од крађа, разбојништва, електронског насиља. Разговараће се и о породичном и вршњачком насиљу.

Дани отворених врата биће посебно резервисани за децу, да се посебно упознају са радом и пословима полиције, да разговарају о различитим питањима и развијају поверење у чуваре реда и њихов рад.

(Телеграф, Политика)

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u