СРБИЈА РАСПОРЕЂУЈЕ ПОЛИЦИЈУ ШИРОМ ЗЕМЉЕ: Имаће врло битан задатак!

SRBIJA RASPOREĐUJE POLICIJU ŠIROM ZEMLJE: Imaće vrlo bitan zadatak!

8 maja 2017

Tokom ove godine širom Srbije biće raspoređeno hiljadu policajaca na lokalu koji će biti na usluzi građanima za sve bezbedonosne potrebe i probleme koji ih muče.

Broj ovih policajaca u policijskim ispostavama zavisiće od bezbedonosne procene. Čuvari reda biće regrutovani iz već postojećeg redovnog sastava, a proći će i odgovarajuću obuku.

Reč je o konceptu policije u zajednici, a uspostavljenjem ovog radnog mesta policajac u zajednici, predviđeno je u okviru reforme u MUP-u koja je u toku.

– Reč je o novom obliku prevencije, zasnovanom na ideji da građani i policija rade zajedno. Želimo bolju komunikaciju s građanima – rekao je za Politiku, Vladimir Stojkov, načelnik Odeljenja za organizaciju, prevenciju i rad policije u zajednici MUP-a Srbije.

Novost je da će policajci u zajednici brinuti o žrtvama krivičnih dela. Na ovaj način građani će moći bolje da upoznaju policajce, slobodno izraze svoje mišljenje o bezbednosti, njihovom osećaju sigurnosti i radu policije.

U duhu saradnje policije i građana, predviđeni su tematski dani otvorenih vrata.

U mesnim zajednicama ili policijskim objektima građani će moći da dobiju razne savete ili informacije u vezi sa prevencijom narkomanije, alkoholizma, kocke. Zainteresovani će moći da se obaveste kako da se zaštite od krađa, razbojništva, elektronskog nasilja. Razgovaraće se i o porodičnom i vršnjačkom nasilju.

Dani otvorenih vrata biće posebno rezervisani za decu, da se posebno upoznaju sa radom i poslovima policije, da razgovaraju o različitim pitanjima i razvijaju poverenje u čuvare reda i njihov rad.

(Telegraf, Politika)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *