СРБИЈА САОПШТИЛА: Војска је у приправности! СПРЕМНА ДА КРЕНЕ НА КОСОВО!

СРБИЈА САОПШТИЛА: Војска је у приправности! СПРЕМНА ДА КРЕНЕ НА КОСОВО!

24 септембра 2021

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић и начелник Генералштаба генерал Милан Мојсиловић обишли су данас у гарнизону Рашка и гарнизонском месту Нови Пазар део задејствованих снага Војске Србије које се налазе у првом степену приправности.Министар Стефановић се током обиласка уверио да су припадници Војске Србије у јединицама које се налазе у стању повишене борбене готовости, високо мотивисани и спремни да заштите свој народ.

„Многи нису веровали председнику Вучићу када је рекао да ће наша војска бити много снажнија и да неће дозволити било какав погром нашег народа, али сада могу да виде колико смо напредовали, одлучност Војске Србије и нашу опрему и наоружање. Поносан сам на старешине и војнике који су данас показали колико воле своју Србију и да су сигуран фактор одвраћања свакоме ко планира да нанесе неко зло нашој земљи“, рекао је министар Стефановић, пренело је Министарство одбране.

Стефановић је истакао да су ови храбри људи у Рашкој и Новом Пазару у јединицама које се по наређењу председника Србије Александра Вучића налазе у стању повишене борбене готовости, високо мотивисани и спремни да заштите свој народ.

„Наша војска не провоцира, наша земља жели мир и свако решење које даје бољи живот свима, али као што је председник рекао – никада више неће бити било каквих погрома српског становништва, неће бити нових „Олуја“, „Бљескова“ и сличних операција“, поручио је министар одбране.

Он је рекао да је задовољан што су и људи и техника спремни, додајући да опрема и средства која смо куповали имају сврху да заштите и да се налазе у рукама људи спремних да изврше сваки задатак који се пред њих стави.

„Драго ми је да видим да је морал људи изузетно висок, да су спремни и да им није тешко што су у повишеној борбеној готовости, што не могу да иду својим кућама и буду са својим породицама, јер схватају колико је ово значајно за нашу земљу“, рекао је министар Стефановић.

Он је истакао да председник Вучић повлачи одличне потезе у правцу деескалације онога што је, на жалост, предузето од стране привремених приштинских институција, али и прокоментарисао и поруке из Европске уније у којима се обе стране позивају да не чине ништа што би могло да подигне тензије.

„Оно што сте могли да видите и на Јарињу и на Брњаку, као и на жалост најновији догађаји пребијања Срба, указује колико је председник био у праву када је говорио да је то део организоване кампање и да је реч о провокацији, која је смишљена не би ли се Срби протерали са Косова и Метохије. Ужасна је ствар да се на то ћути или да се шаљу бирократска саопштења у којима се обе стране позивају на смиривање тензија. Председник је био веома јасан кад је рекао „Нисмо послали ни војску ни полицију. Нисмо повукли ни један потез којим би угрозили животе људи на било који начин. Нисмо предузели ништа што би могло да се тумачи као провокација“, подсетио је министар Стефановић.Он је изразио жаљење што је изостала снажнија реакција међународне заједнице и нагласио да очекује реакције од Европске уније и КФОР-а, који има мандат да заштити Србе, јер су угрожени на Косову и Метохији.

„Генерал Мојсиловић је у сталном контакту са командантом КФОР-а. Трудимо се да спустимо тензије, али и да покажемо да нећемо ћутати на било коју провокацију. Очекујем реакцију и Европске уније и КФОР-а, који има мандат да заштити животе Срба, зато што су они угрожени на Косову и Метохији. Ово што се сада дешава потпуно је супротно Бриселском споразуму, који очигледно за неке не важи. Ми се већ осам година трудимо да применимо Бриселски споразум, који су и власти у Приштини потписале и добровољно прихватиле, а Европска унија гарантовала. Ни после осам година немамо примену, поготово оних одредби које гарантују Србима нормалан и лакши живот, а на шта су се и чланице Европске уније обавезале као гарант споразума“, наглашава министар Стефановић и додаје да Србија данас има много више снаге него што је имала у претходним деценијама и да је Војска спремна да по налогу председника заштити свој народ.

KOMENTARI11 коментара

 1. Gagi says:

  Da je srece i pameti, vec bi bili na Kosarama da vrate nase granicne belege. Nema od toga nista, mnogi danas u Srbiji uzivaju zivot iz snova za tu transakciju i prodaju Cara Lazara i Srpskih junaka.

  • Nikola says:

   Samo se i dalje iživljavaju na ovom narodu! Kakva vojska? Koja vojska? Samo predizborne laži.

 2. CILE says:

  VUCIC ZVANI BARON MINHAUZEN,STA RECI VISE

 3. Bilo jednom u Srbije says:

  Koja će to vojska da krene na kosovo? Vuči je do sada sebe obično smatrao Srbijom, da ono što on kaže, uradi i učini, da je to učinila Srbija. Ako krene onda je resetovao sebe i Srbiju na vreme kada je i Milošević kretao da brani srbiju i kosovo, i dobiće iste rezultate. Koliko je poznato srpska vojska i njeni mladići su tada odbranili kosovo na košarama, ali je Čeda Jovanović preko general štaba nakon izdaje Miloševića izdejstvovao izdaju naše vojske i kosova tvrdeći da je to Miloševićeva vojska. Čija je sada ovo vojska i ko će da snosi odgovornost za odstupanje od evropskog puta? Vojska apredonska?

 4. Srbija cveta says:

  Serbišen army koliko god da je i kako opremljena biće samo u ulozi statista u ovom filmu i gledaće nemo i strpljivo iživljavanje i divljanje vojske kosova, jer za to je zadužena tamo vojska amerike i evrope, a naša je u startu diskreditovana, zato i divljaju albatrosi, a mi smo umesto ruske baze otvorili tamo natovske i to za male, male pare, takoreći dobrovoljno, i za male pare prodali slobodu i slobodana i za male pare i prljave dolare prodali svoju kuću i njivu na kosovu, a srbija nije izvršila denacionalizaciju imovine na kosovu i proglasila je državnim vlasništvom da ovi ne mogu ni da je kupe niti da je prodaju. A sada gledamo albanski cirkus, predstavu iz holivuda, nova sezona, nova serija, koja se zove "Poslednji srpski mohikanac" A tako su istrebili i indijanac. A mi ne streljasmo domaće izdajnike: Čedu, Draškoviće i ostale podanike za izdaju srbije.

  • bilje says:

   Tacno tako,sotonski nakot je indijancima dao cebad zarazenu kugom i "istrebili" ih,a Srbima vakcine 3x3 svako sest meseci do poslednjeg i na kraju žig zveri,sta reci...

 5. Rajko says:

  Vojsaka ne sme ni da se priblizi granici sa KiM i dosta nam prodajete maglu.

  • opet ja says:

   Ne da Vučko, ne sme protiv mame Angele. Na žalost naši na Kosovu se i dalje nadaju da će im Vučko poslati pomoć.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u