СРБИЈА СЕ ИПАК придружила новим санкцијама БЕЛОРУСИЈИ

SRBIJA SE IPAK pridružila novim sankcijama BELORUSIJI

7 jula 2021

Sedam evropskih država se pridružilo četvrtom paketu sankcija koje je EU uvela Belorusiji, saopštila je pres-služba Saveta Evrope.„Države-kandidati (za članstvo u EU) Severna Makedonija, Crna Gora, Srbija i Albanija, kao i Island, Lihtenštajn i Norveška, koje ulaze u Evropski ekonomski prostor, pridružile su se odluci saveta (o uvođenju sankcija)“, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, ove države usklađuju svoju nacionalnu politiku sa tačkama iz paketa sankcija.

Podsetimo, krajem prošlog meseca Evropska unija je uvela četvrti paket sankcija protiv Belorusije, proširivši sankcioni spisak na još 78 fizičkih lica i osam organizacija.

Šef evropske diplomatije Žozep Borelj nije isključio ni uvođenje petog paketa sankcija.

Pored toga, Kanada je uvela sankcije protiv 17 fizičkih lica i pet kompanija, Velika Britanija protiv dve kompanije i 11 fizičkih lica, a američko Ministarstvo finansija je na sankcioni spisak ubacila još 16 fizičkih lica i pet organizacija.

KOMENTARI16 komentara

 1. Veliki brat says:

  hahaha Kakvo mijenjanje ploče čim se malo nagazi službeni Beograd.

 2. Vuk says:

  Bruka i sramo mene licno je sramota moje drzave

 3. radmila says:

  E moja Srbijo. Ko tebe hljebom, ti njega kamenom.

  • persida says:

   Pravoslavna etika nasih pravoslavnih Jevreja.

 4. Milutin says:

  EU i Zapadni Svet nisu vredni toga da Srbija uvodi sankcije Belorusija. Mi ne možemo da se skriva o iza saopštenja da smo se pridružili spoljnoj politici EU. Svaka zemlja sama za sebe stoji iza uvedeni sankcija drugoj zemlji. Ne može da se skriva u masi. Dali je naša vlada jasno utvrdila da je reč o demokratskom opoziciji kojoj daje ovim podršku ili je reč o "demokratskoj" opoziciji koja zastupa interese "demokratskog" Zapadnog Sveta. Dali su sankcije koje smo uveli Beloruskom narodu u skladu sa samostalnom spoljnom politikom koju vodimo. Ako jesu, ne treba da se pridružuje o tuđim sankcijama već jasno i glasno kažemo razloge za tu odluku. I mi smo grcali pod sankcijama zasnovanih na lažima. I da se jasno kaže narodu. Ili uvodimo sankcije ili nema polaganje kamena temeljca za tu i tu fabriku.

 5. Ivana says:

  Srbija dno dna govno zemlja a država ni nije no kolonija s stranim plaćenikom na čelu.

 6. Gardista says:

  A kome cemo mi sta da uvedemo. Pedere i migrante u Srbiju. Alo vlasti propala, nas nece u EU pa makar i sami sebi uveli sankcije.

 7. Gay gay says:

  Serbian shit, prodali bi i rođenog oca i majku.

 8. rade says:

  Srbija nije kandidat,nikada nece uci u EU.Bijednici su uveli sankciji prijateljskoj zemlji,koja im je zmedju ostalog donirala i oruzje.Nadam se da ce i Rusija i Kina dici ruke od Vucicija.

  • Pidza says:

   Djubrad!!!!!!!

  • persida says:

   Kina i Rusija gledaju svoj interes, njijh ne zanima ni Vucic ni srpski narod. Imaju oni druge prioritete i probleme. Samo infantilni kreten, kome je potrebna ljubav velikog brata da bi funkcionisao, to ne moze da vidi.

   • Srbija cveta says:

    Pa da, interes je interes. To je interesantno ali kada se čovek uvuče u nečiji čmar onda počne mnogo da smrdi i to onda više nije interesantno. Osim hendikepiranoj budali bez tih čula.

 9. Cigo69 says:

  Sramno ! Bestidno ! Ljigavo ! Licemerno ! Odvratno !

 10. Goran says:

  Može Srbija da skine gaće i da se naguzi, koliko god traže, ali je NIKADA neće primiti u EU. Ovo se zove umetnost ponižavanja i nepoštovanja prijatelja. Dokle?

  • test01 says:

   tacno a na pitanje dokle - pa dok su okupacione gnjide - krimosi na vlasti.. barem to je jasno, Posle toga nece ni biti Srbije...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *