СРБИЈА СЕ ОГЛАСИЛА о Аја Софији

SRBIJA SE OGLASILA o Aja Sofiji

13 jula 2020

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević ocenio je da se čini da strast potiskuje mudrost u odluci o pretvaranju Aja Sofije u džamiju.

Komentarišući odluku Turske koja, kako ukazuje, omogućava pretvaranje svetskog kulturnog dobra i muzeja u džamiju, Vukosavljević u izjavi za medije navodi da „na svetom mestu hrišćanstva, makar bilo i muzej, obe religije zajedno mogu da svedoče o sjaju vere u boga“.

„Ako ona vera koja je jednom na silu osvojila prostor želi da iz njega istisne i progna onu drugu, onda je dnevna politika porazila mudrost i učenja i Isusa i Muhameda. Ostaje nam da verujemo u konačni i trajni trijumf svetlosti verske tolerancije nad tamom strasti dnevnih političkih interesa“, poručio je Vukosavljević.

KOMENTARI3 komentara

 1. kk says:

  Kakav nezan odgovor! Nemojte slucajno ministre da se zamerite predsednikovom "bratu Turcinu"! Ni slucajno nemojte da imate karakterni i moralni stav kao npr.austrijski kancelar!!!

  • da da says:

   Šta ti očekuješ od jugoslovensko-komunističkih-ustaša koji vladaju Srbijom već 100 godina?

  • zaliv.net says:

   Srbija ima problema sa poturicama a Turska interese u Srbiji bilo bi krajnje glupavo istrcavati sa nekim ostrim stavovima kad daleko mocnije zemlje prakticno cute. Austriji se moze, tamo postoji negodovanje lokalnog stanovnistva zbog pridoslih turskih drzavljana.....Ja ne kapiram decu koja imaju dug jezik a nisu u zivotu videli ratiste i stradanje, idi covece u teretanu i malo se izduvaj ili pusti pornic .... Dosta je bilo bre busanja u prsa medju Srbima, mozemo li konacno mozak da ukljucimo?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *