Србија се разара – звона громко звоне за спас

Srbija se razara – zvona gromko zvone za spas

23 februara 2015

CaptureDjogovic Dragan 435Piše: Dragan Đogović

„Srbija mora umreti“, („Serbien muss sterbien“ ) je već tada bila glavna parola kolonijalnih sila, uoči i tokom Prvog svjetskog rata. Od 90-ih godina, povampirani zapadni političari uzbudili su stare strasti. Na lažima kreirane žestoke kampanje protiv Srbije, plasirane svakodnevno preko medijskih PR plaćenika na sve stupce vodećih medija širom Evrope, odigrale su ključnu ulogu u pridobivanju naklonosti političkih institucija i javnosti. Od tada pa do danas, Srbija još uvjek na sebi nosi urezanii žig kao “zlo Evrope”.

Sve podaničke srpske vlasti, od petooktobaraca do ove današnje, nisu učinile ništa, da se.odupru tom za Srbiju izrazito opasnom zapadnom propagandnom političkom manevru.

Na osnovu svih bezbrojnih pokorno izvršenih zapadnih uslova, ucjena i direktiva, stiče se utisak da su sve dosadašnje vlade de-faktno indirektni saučesnici u razaranju Srbije i srpskog nacionalnog identiteta.

Činjenice da Zapad oduvjek na Srbiju gleda samo preko nišana, ne treba posebno dokazivati. Dovoljno je samo spomenuti da nadgrobna obilježja i spomenici milionima srpskih žrtava koja se nalaze svugde oko nas, masovni egzodus stanovništva, kao i mnoga uništena istorijska znamenja, decenijama građena infrastruktura, neprocjenljivo vrijedna kulturna blaga i mnogo još toga značajnog nisu posledice srpskog pohoda na Zapad, nego produkt višestrukih zapadnih zločinačkih imperijalističkih ataka na Srbiju i srpski narod.

Evropska integracija i političko – ekonomske reforme

U novije doba, Njemačka, SAD, Velika Britanija i Vatikan su glavni akteri u destrukciji Srbije.

Vučićevo sprovođenje tržišnih, socijalnih i ekonomskih reformi isključovo su koncipirani po volji i interesima zapadnih sila. Korupcija i nekontrolirana tranzicija zapadnoj globalizaciji, dovelo je do toga da se srpske društvene kompanije, poljoprivredna obradiva zemljišta, rudna resursa, izvori vode i ostala prirodna bogatstva prodaju u bescjenje bjelosvetskim koncernima i hoštaplerima.

Laskave hvalopejke evropskih zaničnika koje se skoro svakodnevno upućuju kabinetu Vučićeve vlade i sufliranje stranih i domaćih lobista srpskom javnom mijenju da je orijentisanje Srbije ka Zapadu i sve jača saradnja sa NATO-om jedini ispravan put, ukazuje da se opet nešto novo i krupno iza brda valja.

Što je izvjesnom razumnom dijelu srpske javnosti odavno već poznato, članovima vlade je izgleda tek sada postalo kristalno jasno, da proces pregovaranja o pristupu u EU neće nikada imati završnu fazu, ukoliko Srbija pre toga ne prizna Kosovo i odrekne se vjekovne bliske političke, kulturalne i vjerske veze sa Rusijom.

Dok sa jedne strane Vlada Srbije konstantno i dalje zamajava javnost da do priznanja Kosova i prekida prijateljskih veza sa Rusijom neće doći, sa druge strane užurbano sprema dodatne propagandne psihološke “anestetičke doze” za ionako već “ošamućeno -anestezirane” građane Srbije, da bi vladalo apsolutno flegmatično stanje, kada dođe vrijeme do zvaničnog priznanja.

Ova teza se potkrepljuje činjenicom da je na Vučićev poziv medijski ekspert Alister Kembel, poznati spin doktor i savjetnik Tonija Blera, čovjeka koji je nemilosrdno bombardovao Srbiju i srpski narod, održao predavanje vladinim službenicima zaduženim za odnose sa javnošću. Uskoro posle ove njegove posjete u Beograd će stići i tim stručnjaka britanske vlade koji će izvršiti obuku o komunikacijama u procesu pridruženja Evropskoj uniji.

“Toplo sam dočekan i taj kratak put je bio fascinantan”, istakao je Kempel nakon svoje posjete Beogradu.

Ništa posebno! Standardna je praksa da se svim pristiglim individuama za koje se smatra da imaju ruke do lakata natopljene srpskom krvlju, priređuje uvjek veličanstveni srdačani doček, dok se ispružene ruke iskrenih prijatelja ignorišu ili na leđa zavrču, počesto i popratnim “šutom u zadnjicu”.

O kakvoj stvarnoj obuci službenika kabineta Vlade o komunikacijama sa javnošću se radi, vrlo lako je ocjeniti.

Medijski mrak – cenzura

Najmoćniji čovjek u Srbiji za kritike nema razumjevanja. Šef vlade ličnog je ubjeđenja da su se “ svi “ urotili protiv njega. Kamo sreće da je tako. Nažalost, istina je sasvim drugačija. Sva kritika u demokratskoj Srbiji koja može da se čuje protiv njega i njegove vlade svodi se na grupicu časnih medijskih portala, kao što je npr. ovaj u kome je objavljen i ovaj moj tekst, nekoliko lokalnih radio-stanica i dva – tri antivladina štampana izdanja sa malim tiražima. Čast izuzetcima, kritiički stavovi opozicionih lidera jedva su vidljivi i čujni.

pisi kako kazemSrbija se davi – obruč sve uži

Vojvođanski separatisti, (zapadnim novcem debelo napumpani) koji sve više dobijaju na snazi i uticaju, zatim nevladine organizacije za koje niko živ i dalje ne može da tačno kaže koliko ih uopšte ima i koliko novca se u njih slijeva iz zapadnih fondova, a koje na užasno strašne načine pokušavaju da državi Srbiji i narodu nanesu što više moguću štetu, kao i najnoviji govor mržnje Sulejmana Ugljanina da je Srbija šovinistička tvorevina i da će, ako treba, pozvati NATO da štiti Bošnjake, bacaju ogromnu tamnu sjenku na sva uvjeravanja o stabilnosti i bezbjednosti države.

Sve su to brižno planski programirani potezi koji mogu povući sa sobom nesagledive posledice.

Evropska agresivna politika prema Srbiji i politički konflikt sa Rusijom potencijalni je otvarač starih nezacjeljenih rana nesrećnog balkanskog poluostrva. Ukrajinska kriza bi se realno mogla lako proširiti po cijelom Balkanu, ali i šire.
Ukoliko neko smatra da će aktuelna Vlada Srbije biti kompetentna da spremno i odlučno istraje u očuvanju državnog integriteta, grdno se vara.

Prognoza:

Značajne geopolitičke promjene u Evropi će se desiti upravo u ovoj 2015. godini. Svjetska politika biće iz temelja izmjenjena. Velike promjene zahvatiće i Srbiju. O kakvim promjenama je riječ… ? O tome ću možda neki drugi put.

Zvona zvone, za spas…

KOMENTARI3 komentara

  1. Perović says:

    Đogoviću ruke ti se pozlatile kako to naš narod lepo kaže.

  2. Žarko Linz, Austria says:

    Biće bolje kaže Vučić i ponavlja ko papagaj. I ja mislim da će biti bolje ali kad on ode. A ko da dođe na njegovo mesto ? Da ne bude sjaho Murta uzjaho Kurta. Karadžordže nam opet neki treba da rastera ovu bagru.

  3. ARTILJERAC says:

    Braćo i sestre na donjem linku je peticija za raspisivanje vanrednih izbora. Mi moramo nešto učiniti ili našoj deci neće ostati ništa od Srbije http://www.peticije24.com/108357 Šalji dalje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *