СРБИЈА СЕ СПРЕМА ЗА ИТАЛИЈАНСКИ СЦЕНАРИО: На Сајму ће бити чак 3.000 кревета! Следи најгори период!

SRBIJA SE SPREMA ZA ITALIJANSKI SCENARIO: Na Sajmu će biti čak 3.000 kreveta! Sledi najgori period!

21 marta 2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da je situacija loša i da se broj zaraženih koronavirusom povećava iz časa u čas. S tim u vezi on je dodao da će Vlada RS, on i gradske vlasti nastojati da pripreme mesta za prijem pacijenata.

Pored nekoliko objekata on je spomenuo i Beogradski sajam na kome će biti namešteno čak 3.000 kreveta, jer se očekuje najgori scenario po uzoru na ono što se događa u Italiji.

Predsednik je napomenuo da će najugroženije slati prvo u bolnice, KBC u Beogradu, Dragiše Mišovića, VMA, a na kraju Sajam, takođe je spomenuo da će biti spremljeno i do 5.000 kreveta širom Srbije.

(Alo)

KOMENTARI5 komentara

 1. Mikonos says:

  Ludak,da je normalan sam bi se izolovao.

 2. Slobodanka says:

  Jezik pregrizo za "italijanski scenario", tojest za širenje panike.

 3. Miraš says:

  Jednostavnije je. Bolje je da je više kreveta od bolesnika, nego obrnuto. Covid mnogi prebole sa lakoćom, on nosi uglavnom samo ljude koji već imaju neko hronično i teže oboljenje. Zato zaražene virusom covid ne smeju da mešaju sa drugim bolesnicima u bolnicama. I zato moraju da na vreme naprave izdvojen smeštaj samo za zaražene virusom. A zapravo unapred ne znaju koliko će ih biti na lečenju.

 4. Miraš says:

  Evo naprimer da ja imam taj virus i da zbog temperaturice odem u Dom zdravlja kao dosad. Čekaću tamo neko vreme, bez obzira što se zakazuje, i zaraziću sve ostale koji čekaju. A virusi koje ostavim u čekaonici živeće još 10-tak sati, dakle svi koju udju u Dom zdravlja tog dana imaju šansu da pokupe moje viruse. Zbog moje temperaturice koja će mene brzo proći koliko nekih drugačijih bolesnika bi platilo glavom?

 5. persida says:

  Mirasa i Slobodanku u isti krevet, to bi zaustavilo koronu i stvarilo nesto mnogo gore.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *