СРБИЈА СПРЕМА KОНТРАУДАР! Албанци добили ОKЛОПНА ВОЗИЛА, а ако ово ураде, долази до „СУKОБА“!

SRBIJA SPREMA KONTRAUDAR! Albanci dobili OKLOPNA VOZILA, a ako ovo urade, dolazi do „SUKOBA“!

10 decembra 2018

Vest da su višenamenska vojna, odnosno borbena vozila stigla iz SAD na Kosovo uzburkala je srpsku javnost, a vojni analitičar Miroslav Lazanski smatra da Srbija nema razloga za strah.

Naime, na Kosovo su stigla 24 blindirana oklopna vozila „Hamvi“ i očekuje se da će biti na raspolaganju oružanim snagama Kosova.

– Nije to ništa dramatično, to je samo zaokruživanje transformacije njihovih bezbednosnih snaga u vojsku Kosova. „Hamvi“ može kupiti svako privatno lice, tako da Srbija nema razloga da strepi. Podsetiću samo da su Albanci i ranije dobili oklopna vozila od Turske – kaže za naš portal Lazanski.Lažna kosovska vlada julu ove godine potpisala je ugovor o kupovini pedeset jednog oklopnog vozila. Ceremonija prijema održana je u prostorijama kasarne Bezbednosnih snaga lažne države Kosovo i na njoj su učestvovali visoki lokalni i zvaničnici američke ambasade.

Samozvani premijer Kosova Ramuš Haradinaj zapretio je da će protiv Beograda preduzeti i teže mere od uvođenja taksa od sto odsto na srpske proizvode, dok prištinski portal „Gazeta ekspres“ piše, pozivajući se na neimanovane izvore iz lažnih kosovskih institucija, da se prva mera vlade u Prištini odnosi na vozila sa srpskim registarskim tablicama, druga na robu starnih kompanija proizvedenu u Srbiji i treća o nepriznavanju dokumenata.

Prva mera bila bi, navodno, uspostavljenje „reciprociteta“ kada se radi o motornim vozilima. Druga mera bi se odnosila na robu i značila bi zabranu ulaska robe stranih kompanija, proizvedenu u Srbiji, koje do sada nisu plaćale carinu od 100 odsto. treća mera bila bi odluka prištinske vlade da ne priznaje srpska dokumenta koja se odnose na kvalitet proizvoda i slično.

S druge strane, spekuliše se da bi među tri nove mere, koje Albanci nameravaju da preduzmu protiv Srbije, moglo da se krije i ukidanje platnog prometa na severu Kosova, zabrana ulaska vozilima sa srpskim tablicama i zabrana srpskim ministrima i funkcionerima da pređu administrativnu granicu na Kosovu i Metohiji.

Treba napomenuti da bi se ovakvim potencijalnim odlukama ne samo narušila sloboda kretanja Srbima, već bi i lažne prištinske vesti praktično zabranile upotrebu dinara u južnoj srpskoj pokrajini, te bi se stopiranjem platnog prometa ozbiljno doveo u pitanje opstanak i život naših građana koji su zaposleni u institucijama koje se nalaze u sistemu Srbije i koji primaju zarade preko srpskih banaka koje funkcionišu na Kosovu.

Lazanski za SrbijuDanas kaže da zbog svega ovoga treba biti na velikom oprezu.

– Ako Albanci preduzmu te nove tri mere protiv Srbije koje najavljuju, onda ćemo mi uzvratiti kontramerama, nema tu više priče – ističe naš sagovornik.

Podsetimo, i sam predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je juče, odgovarajući na pitanja novinara, da je Priština spremna na nove mere usmerene protiv Srbije i Srba na Kosovu i Metohiji, da su u pitanju tri nova poteza, koja bi mogla da preduzme, međutim, nije precizirao o kojim se merama radi.

– Ne zna se koja je od te tri mere gora po nas. Ali, ne mislim da je jedna od tih stvari dugoročno dobra za Haradinaja, on je čovek koji kratkoročno posmatra stvari, kao i neki od naših političkih protivnika – rekao je predsednik dodajući da će država doneti odluke o novim merama albanske strane tek kada i ako budu preduzete.

(SrbijaDanas)

KOMENTARI7 komentara

 1. milorad says:

  sve što se dešava sada je KRATKOROČNO, samo što nije počelo.Vatre badnjaka se neće ugasiti a šipci će goreti.

 2. Zoran says:

  Ma bez brige Lazanski, nije to nista.

 3. deda mraz says:

  Ma ovo su bajkice za malu decu i sada je definitivno da smo prodali Srbe na Kosovu na potpuno isti nacin kao i Srbe u hrvatskoj.

  • Zoran says:

   Poklonili, poklonili, kamo lepe srece da smo prodali.

 4. Vesko says:

  Momenat istine u Srbiji se priblizava! Vjerujem da ce odgovorni reagovati onako kako se mora, medutim ne iskljucujem mogucnost sabotaze iznutra. Ako dode do nje to ce se zavrsiti sa teskim posledicama za Srbiju i za kolaboracioniste i sve koji su bili na vlasti ili kolabororili sa njom od puca do danas. Mislim da to toga nece doci, medutim oprezan sam i pratim situaciju pomno. Takoder mislim da EU Rajh nema snage niti volju da zaustavi te narko bande na Kosovu koje podrzava SAD, i da Srbija ne msije da gubi vrijeme ili polaze neke velike nade da ce EU Rajh uspjeto to da rijesi. Narko klanovi su izgubili strpljenje sa njima, nisu dobili skoro nista sto su im obecali i sada ce po mom misljenju na svoju ruku krenuti u avanturu stvaranja Velike Albanije sto ce se zavrsiti ukljucuvanje nekoliko Balkanskih drzava u rat protiv Albanaca i onda Mirovnom Konferencijom na kojoj ce se uspostaviti nove granice.

 5. Zoran says:

  Vest: Hašim Tači: Razgovarao sam sa Tonijem Blerom i dobio njegovu podršku za postizanje konačnog sporazuma između Kosova i Srbije_______A i Bler je savetnik Vucica. Hahaahahah.

 6. Vrana says:

  Pre su avioni stalno leteli, vežbali. Već danima nisam čuo ni jedan avion. Izgleda je nato zabranio i pilotima da vežbaju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *