СРБИЈА СПРЕМИЛА ОДГОВОР ФРАНЦУЗИМА И НЕМЦИМА!? „Ово нема нигде на свету“

SRBIJA SPREMILA ODGOVOR FRANCUZIMA I NEMCIMA!? „Ovo nema nigde na svetu“

18 aprila 2019

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić komentarisao je navode medija da će Francuska i Nemačka na sastanku u Berlinu predstaviti ideju dvostrukog suvereniteta.

Dačić je rekao da su to samo pretpostavke i da takvog rešenja nema nigde na svetu.Dačić se danas u Moskvi sastao sa šefom ruske diplomatije, a na pitanje upućeno Sergeju Lavrovu u vezi sa tom idejom, Dačić je objasnio:

“To je ono što se kao očekuje da će Merkelova da predloži, da na severu Kosova postoji tzv. dvostruki suverenitet – i Kosova i Srbije. Ali to su sve pretpostavke i to rešenje ne znam da li igde na svetu postoji, osim na tom papiru.”

Lavrov je rekao da Zapad, kad je priznavao nezakonito proglašenu nezavisnost Kosova, nije pominjao dvostruki suverenitet.

„Ali ponavljam, na našim srpskim prijateljima je da donesu odluku. Što se tiče pritiska na Srbiju i zahteva da prizna nezavisnost Kosova, taj pritisak će se nastaviti. Pre svega SAD i aktuelna administracija obuzeti su težnjom da postignu što više spoljnopolitickih uspeha za kratko vreme pre sledećih izbora”, rekao je Lavrov.

To zahteva daleko više vremena nego da se postavljaju ultimatumi i da se traži da se oni smesta prihvate, ali to je jedini put ka stabilnom rešenju problema, konstatovao je on.

List “Gazeta ekspres” je objavio da će Francuska i Nemačka predstaviti na sastanku u Berlinu plan za sporazum Beograda i Prištine, koji bi donekle zadovoljio zahteve Beograda, i da se radi o ideji dvostrukog suvereniteta.

Kako se navodi, taj plan ne uključuje podelu teritorije.

“Govori se o dvostrukom suverenitetu. Kosovo će očuvati teritorijalni integritet, ali će Srbija da uživa neki suverenitet nad kosovskim Srbima i srpskim crkvama”, tvrdi izvor lista.

(Tanjug)

KOMENTARI7 komentara

 1. Zoran says:

  Srbija niej nije nista, nego Rusija moli boga da ova budala ne da Kosovo. Ujedno ga i pritiska ovakvim vestima.

 2. Fantom iz Notre Dame ;-) says:

  "Neki suverenitet"...mogu misliti kolki. Nema ništa od te nemačko-francuske ideje, u startu stornirano. Rusi su Dačiću rekli šta treba da se radi jer Rusi vode slučaj KiM, ali još uvek tajno,iza Srbije, a nemačko-francuska ideja je onoliko slaba kao što su slabe te davno prohujale sile.

 3. Đorđe says:

  Za njih je kosovo već država. A to što pritskaju Srbiju da prizna Kosovo nema veze sa Kosovom već sa Srbijom. Ali recimo i da Srbija prizna Kosovo uslediće još gori pritisci, onda će tražiti da im platimo ratnu odštetu pa će osnovati sud koji će tražiti da isporučujemo Srbe,pa će nam pravoti haos u bujanovcu i preševu. Naravno sve Srbe će proterati. Izgleda je njima opet potreban rat u Evropi a Srbi će opet biti krivci. Treba ih spremno dočekati, na ruse treba zaboraviti i osloniti se na svoje resurse. Oni će naravno opet krnuti iz vazduha krstateće rakete,itd. Tako da pod hitno moramo kupiti S 300 i pancir. Na zemlji će gurati šiptare,hrvate i balije a tu treba artiljerijom žestoko vratiti i viševevnim bacačima. A od Lavrova treba tražiti nekoliko S 300 da hitno proda o pancire. Onda im treba onemogućiti satelitsko izviđanje to jest prekinuti im komunokaciju sa satelitima elektronskim ometanjem. A na kraju žestoko uzvtatiti emp oružjem.

 4. Slobodanka says:

  Zašto se sada ne isprsi i jasno zatraži ratnu odštetu od nemačke kancelarke za nemačku okupaciju u drugom svetskom ratu? To je izgleda tako: Budala koja nije tražila i ne traži ratnu odštetu šalje poruku da mogu da otimaju i oduzimaju još kao što sada otimaju KIM. A i posle toga dok ima naših budala biće: Davaj još i još. Evo današnja vest: "Atinski Parlament će u sredu odlučiti da li Grčka treba da traži ratnu odštetu od Nemačke u vrednosti od 300 milijardi evra, što je iznos koji se u izveštaju parlamentarne komisije navodi kao dug Nemačke zbog nacističke okupacije za vreme Drugog svetskog rata." Pre nekoliko dana O7.04. objavljena je ova vest: "Poljska ima nameru da zatraži od Nemačke najmanje 900 milijardi dolara kao reparaciju za štetu načinjenu za vreme Drugog svetskog rata, rekao je u intervjuu magazinu „Vpolitiče“ poslanik poljskog Sejma i član parlamentarne grupe koja se bavi procenama kompenzacija Januš Ševčak."

 5. samostalan says:

  Ko se ne osveti, taj se ne posveti.

  • Za Srbiju says:

   Amin!!!

 6. Za Srbiju says:

  Sramno je i ponižavajuće da idu na te pregovore. Do sada su palamudili da nema pregovora, jer šiptari nisu ukinuli takse. Koja sprdnja!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *