Srbija treba da odustane od puta u EU i proglasi političku neutralnost

Srbija treba da odustane od puta u EU i proglasi političku neutralnost

28 јануара 2014

izb-nenad-popovic 014Srbija treba da odustane od puta u Evropsku uniju i da proglasi političku neutralnost, istakao je potpredsednik Skupštine Srbije i Demokratske stranke Srbije Nenad Popović, na sastanku u Moskvi sa članom vrhovnog saveta sveruske vladajuće partije Jedinstvena Rusija Konstantinom Kosačovim.

Popović je rekao, prenosi danas DSS, da je to najbolji put za očuvanje izvanrednih političkih i ekonomskih odnosa sa Rusijom.

Prema njegovim rečima, proglašenje političke neutralnosti garant je očuvanja bescarinskog sporazuma sa Rusijom što je, najveća konkurentska prednost Srbije u odnosu na sve zemlje u Evropi.

Jedinstvena Rusija će nastaviti da pruža snažnu podršku politici DSS u pogledu očuvanja Kosova i Metohije u sastavu Srbije, kao i razvoja najbolje ekonomske saradnje Srbije sa zemljama evroazijskog ekonomskog saveza, istakao je Kosačov.

Kosačov, koji je i šef državne agencije za međunarodnu društvenu saradnju „Rosotrudničestvo“, naveo je da je Rusija spremna da podrži sve inicijative koje doprinose razvoju rusko-srpskih odnosa.

To se odnosi, kaže, ne samo u pogledu politike i ekonomije, nego i u oblastima kulture, nauke, obrazovanja i duhovnosti.

Jedan od takvih projekata, na kojima zajednički rade DSS i Jedinstvena Rusija, je obnova Ruskog nekropolja u Beogradu, istakao je Kosačov.

KOMENTARIЈедан коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u