СРБИЈА ТРЕБА ДА СЕ ПЛАШИ ОВЕ ЖЕНЕ: Ево ко је она!

SRBIJA TREBA DA SE PLAŠI OVE ŽENE: Evo ko je ona!

10 oktobra 2019

Aljbin Kurti i njegova stranka „Samoopredeljenje“ osvojili su najviše glasova na nedeljnim izborima održanim na KiM.

O njegovoj biografiji dosta se zna, a u srpskoj javnosti je ostao upamćen kao osuđeni za rušenje teritorijalnog integriteta SRJ.Ipak, o porodici nije mnogo govorio u javnosti, a poznato je da je njegova supruga Norvežanka Rita Augestad Knudsen, koja se trenutno bavi istraživanjima u oblasti terorizma i ekstremizma.

Ranije ove godine, Kurti i njegova supruga dospeli su u žižu javnosti zbog njihovih primanja, gde su kosvski mediji prenosili da je Ritina zarada iznad svih standarda južne srpske pokrajine.

Kurti je prijavio u prošlogodišnjem izveštaju da u banci NDP ima 85.000 evra, dok je njegova supruga prijavila u istoj banci 10.000 evra za ovu godinu.

Gde je nestalo misterioznih 75.000 evra nije i dalje poznato javnosti, ali ono što se pretpostavlja jeste da su ga iskoristili za kupovinu stana u Norveškoj. Upravo taj stan od 400.000 evra je prijavljen u njihovu imovinu u ovogodišnjem izveštaju dok ga u prethodnim nije bilo.

Ono što je zapravo najzanimljivije iz pomenutog izveštaja je da je Kurti prijavio da godišnje zarađuje 19.000 evra, dok je zarada njegove supruge značajno veća – 42.000 evra.

Govoreći o svojojoj supruzi Riti koja je poreklom Norvežanka, Kurti se prvi put u javnosti osvrnuo na trenutak kada su se upoznali.

“Mislim da je život pomalo tajanstven i ne znamo kuda će nas talasi odvesti. Tako sam u Prištini sreo svoju ženu, i ispalo je da sam zadovoljan kuda su me talasi odveli. U porodici nemamo „šefa“, ali imamo neku vrstu samouprave”, rekao je Kurti u jednom intervjuu kosovskim medijima.U Ritinoj zvaničnoj biografiji može se naći da se usko bavi procenom rizika vezanim za terorizam, estremizam, radikalizaciju, ali i međunarodnim pravom na KiM.

To je naročito zanimljivo ako se ima u vidu da je 2000. godine bio osuđen za terorizam i rušenje teritorijalnog integriteta SRJ.

Rita i Aljbin imaju ćerku koja živi sa majkom u Norveškoj.

“Moja ćerka priča i albanski i norveški. Na početku sam sa Ritom govorio na engleskom, što je njoj bilo čudno, ali danas govori oba jezika. Bolje govori ona albanski, nego ja norveški”, objasnio je Kurti u intervjuu.

(Blic)

KOMENTARI6 komentara

 1. ivan grozni says:

  I sto treba da se plasmi nje. " Cud je zenska smijesna rabota. Duge kose a plitke pameti. Stotinu ce promjeniti vera, da ispuni jto joj srce zudi. Pevao je Rade Petrovic Njegos. Sta se je promenilo od tada? Jedino sto su danas zene skolovanije i po neka nosi pantalone.

  • Za Srbiju says:

   Ne bih to tako olako shvatio. Poveži je sa norveškim ambasadorom i norveškim izaslanikom, koji su se juče slikali sa njenim šiptarom ispred zastave Albanije. Ne podcenjuj neprijatelje i žensku pamet. U Srbiji, celokupnu antisrbsku i nakaznu propagandu, vode žene. Ovo je njihovo vreme, pune su samopouzdanja i velikih ambicija. Nemoralne i spremne na sve. Šiptar je to shvatio i iskoristio je. Ovaj međunarodni stručnjak (stručnjakinja) ne smatra da u južnoj pokrajini vlada ekstremizam i terorizam od strane šiptara. U izveštajima će da napiše sve što šiptar kaže. Jer ima i dete sa njim.

 2. persida says:

  Norvezanke obicno jure crnce, a ova izabrala Skipetara. Crnci dobijaju konkurenciju.

 3. XXX says:

  Koga Srbija treba da se plasi?

 4. Republika Srpska says:

  Evo upravo smo se uplašili :-))) Mislim da od ove norveške baba-roge samo Aljbin Kurtončić treba da se plaši jer kad dođe vreme norvepko pravosuđe će ga baciti u nekakav kazamat a od dece napraviti norvežane :-)))

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *