СРБИЈА У ДОБРОЈ ПОЗИЦИЈИ! Трамп зна истину о Косову

SRBIJA U DOBROJ POZICIJI! Tramp zna istinu o Kosovu

4 marta 2020

Mislio sam da su to prazne priče, ali sam se uverio da je on dobro upoznat sa stanjem na KiM, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Srpskoj politici su vrata u Vašingtonu odškrinuta, što je važno za budućnost naše zemlje, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na konferenciji za štampu nakon povratka iz Amerike, gde se sastao sa bliskim saradnicima predsednika SAD Donalda Trampa.– Posebno cenim kod naših američkih domaćina što su pokazali više nego dobru volju da nas saslušaju. Verujem da će rezultati ove posete dati plodove i u budućnosti – rekao je Vučić.

On se u Vašingtonu susreo sa desnom rukom Donalda Trampa, njegovim zetom Džaredom Kušnerom, kao i savetnikom za nacionalnu bezbednost Robertom O“Brajanom i specijalnim izaslanikom za dijalog Beograda i Prištine Ričardom Grenelom.

Naš glas u SAD

– Mislio sam da su to samo prazne priče, da Tramp zna šta se dešava oko Kosova. Sada sam siguran da je dobro upoznat sa tim. Neuobičajeno dugo smo razgovarali. Imali smo dobar i otvoren razgovor. Mislim da smo otvorili priliku da se glas Srbije čuje. Niko iz Srbije nije imao veću mogućnost da provede toliko vremena sa ljudima koji su najbliži američkom predsedniku – istakao je Vučić.

On se dotakao i teorija o navodnom velikom dogovoru Beograda i Prištine i najava da će do aranžmana brzo doći.

– Prethodnih dana je bilo mnogo neistinitih vesti o velikim dogovorima, o tome kako je plan već napravljen. Da je tako, ja bih to rekao, jer ništa od svog naroda nisam krio. Indikativno mi je da o tome govore veliki analitičari bliski evropskim centrima moći. Dovoljno mi je jasno da bi oni želeli poniženu Srbiju, koja samo treba da potpiše kosovsku nezavisnost. Američki izaslanik Grenel me je uverio da nema nikakvog dogovora. Moj uslov je da nema suštinskih razgovora dok takse u potpunosti ne budu ukinute i tako će biti uvek i svuda – tvrdi predsednik Srbije.

Kako je objasnio, što se tiče taktičkih stvari, razgovaralo se o onome što mnogi nazivaju mini Šengen.

– Pričali smo o tome kako da ostvarimo brži protok ljudi, robe, usluga, kapitala… Gledamo i kako da uspostavimo avionske linije i železnički saobraćaj. To su važne stvari i za naš narod na Kosovu. Istovremeno, očekuje me uskoro odlazak u Berlin, gde ću imati važan razgovor sa kancelarkom Merkel. Jedna od bitnijih tema biće Kosovo i Metohija. Tu ću jasno stati iza našeg stava: dogovor mora da bude kompromis, a ne nečija jednostrana želja – rekao je Vučić.

On je istakao i da je procena američke investicione banke Dži Pi Morgan da će rast srpske ekonomije biti 4,5 procenata u 2020. godini.

– U trenutku kada se procena svetskog rasta sa 2,9 smanjuje na 2,4 posto, a tom rastu doprinose najviše Kina, Indija i azijske zemlje sa svojim rastom od preko šest odsto, jasno je koliko će nizak biti rast evropske ekonomije. Na nivou Evrozone se procenjuje na 0,5 posto. Zamislite da mi idemo devet puta brže. Naravno da smo mnogo siromašniji, ali da devet puta brže idemo od Evrozone. To onda govori pred kakvim uspesima je Srbija – rekao je Vučić.

Muke zbog virusa

Predsednik je istakao i da virus korona jedan od faktora koji utiče na moguće ekonomske nestabilnosti.

– Ukoliko se u Srbiji pojavi virus korona, bićemo spremni za sve moguće situacije. Korona pravi velike probleme svetskoj ekonomiji. Sve svetske berze beleže pad. Mi se nalazimo u lancu snabdevanja najmoćnijih automobilskih industrija. Mnogo je fabrika koje proizvode rezervne delove. Ako kasne rezervni delovi koji se proizvode u Kini, onda i mi nećemo da proizvodimo punu količinu tih rezervnih delova. A to nemačke fabrike ne mogu da prihvate. Pitanje je da li će nam se taj problem pojaviti u aprilu, maju, junu ili nekom drugom mesecu. O svemu tome moramo da vodimo računa i pravimo ekonomske projekte kako bismo te nedostatke mogli da nadomestimo – objasnio je Vučić.

KOMENTARI2 komentara

  1. milorad2 says:

    pa rekao sam ja da če da ga obaveste GDE da počne odmotavati klupko zločina klinton klana.U jugoslovneskoj i kosovoskoj krizi postoji mnogo PISANIH DOKAZA o korupciji zloupotrebi funkcija i podrivanja bezbednosti samih USA jer se društvance tolik osililo da nije nio vodilo računa niti se prokrivalo.U igri su tu mnogi bivši činovnici i poliitčari iz EU takodje a postoje ozbiljne indicije o prikrivanju i lak saućestvovanju u mračnim kriminalnim radnjama na kosovu i teškim zločinima koje su šiptarski mafijaši i teroristi počinili(trgovina robovima,prisilna prostitucija, teška ubistva narko biznis i prodaja organa.)Mnogi su toi znali m neki su dobili pare od toga a neki su aktivno učestvovali kao npr. kušner.Ako tramp počn tu da kopa ko terijer biće SVAŠTA.SVE se ZNA samo je pitanje politčke volje da se ta lavina gov.ana pusti niz branu, a to može lako da se desi ako deep state nastavi da napada trampa kao do sada.Za sada je grenel potvrdio ono što je trampu rečeno ,ZATO je on bio ovde ne zbog tačija i ostalih pacova.Biće pičvajz uskoro, izvinjavaće se oni nama još sa zapada za ovo što se dešavalo je toliko je to grozna i mračna priča usred evrope da će morati da se distanciraju od toga i da osude to što se desilo.Ne bih voleo da budem u koži ustaša i šiptara kad to počne:)

  2. test01 says:

    Opet LAZ. Isao je u USA ali nije video gospodina Trampa ni na slici!!! Bio je sa tachijem i niskim funkcionerima iz USA koji su im zadali zadatke koje treba da izvrse a cilj je da se Srbija odrekne Srpskog KiM. Zato i podrzavaju vucica koji vredno ispunjava sve njihove zelje samo da bi ostao na vlasti - a njegov kriminalni klan u Srbiji cveta-li-cveta (afera za aferom izlazi na videlo).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *