Srbija u NATO sistemu!

Srbija u NATO sistemu!

21 novembra 2014

nato-srbija-euMinistarstvo odbrane Srbije i Agencija NATO za podršku potpisali su u Luksemburgu sertifikat (Tier 2) o punoj osposobljenosti Srbije u NATO kodifikacionom sistemu za poslove kodifikacije naoružanja i vojne opreme.

Taj dokument, koji će olakšati i plasman proizvoda domaće odbrambene industrije u inostranstvo, potpisan je na sastanku Glavne grupe NATO komiteta za kodifikaciju, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Sertifikat su potpisali predsjžedavajući NATO komiteta za kodifikaciju pukovnik Marek Dalkovski i direktor Direkcije za standardizaciju, kodifikaciju i metrologiju, pukovnik Zoran Spasojević, preneli su beogradski mediji.

Proces implementacije NATO kodifikacionog sistema u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije započet je 2010, a završen u maju 2013. godine testiranjem osposobljenosti Nacionalnog kodifikacionog biroa Srbije.

„Srbija je postala deseta država koja nije članica NATO, a vrši samostalno poslove kodifikacije za sredstva proizvedena na svojoj teritoriji“, navelo je Ministarstvo odbrane.

Kako kodifikacioni sistem obuhvata skoro sedamdeset zemalja, stvoreni su uslovi da proizvodi odbrambene industrije Srbije budu vidljivi na svetskom tržištu čime će se olakšati njihova prodaja, ističe se u saopštenju.

KOMENTARI2 komentara

  1. Mare says:

    HAHAHa.. kakva glupost. To sto cemo uz oznaku dobiti i NATO naziv nigde ne olaksava prodaju Vojne tehnike. Doduse koju tehniku i oruzje Mi da prodamo kad nista ne proizvodimo.

  2. vitez says:

    a bude li neko potpisao za ulazak Srbije u nato,nek se lepo oprosti od zene i dece jer ce proći kao i svi izdajnici...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *