СРБИЈА УПОЗОРИЛА АУСТРИЈУ НА ТЕРОРИСТЕ

SRBIJA UPOZORILA AUSTRIJU NA TERORISTE

3 novembra 2020

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas, povodom najnovijih terorističkih napada u Austriji, ali i širom sveta, da je očigledno da dolazi do ponovnog bujanja međunarodnog terorizma i dodao da je Srbija još ranije upozoravala austrijske vlasti da se u toj zemlji nalazi centar vehabizma.Dačić je podsetio da je Srbija sastavni deo međunarodne alijanse u borbi protiv Islamske države.

„Mi smo upozoravali austrijske vlasti, još god sam bio ministar unutrašnjih poslova da je centar vehabizma i islamskih raznih organizacija u Salcburgu i u Austriji. Možda nam nisu dovoljno verovali u to vreme, nažalost, potvrdilo se da sve na šta smo mi upozoravali i SAD i Evropu, a vezano za islamski terorizma da smo nažalost obistinilo“, rekao je Dačić novinarima u Skupštini Srbije.

On je poručio da bi te informacije trebalo ozbiljno se razmatraju i da se napravi najbolji mogući štit protiv terorizma, navodeći da teroristi nisu došli sa istoka, već je reč o državljanima tih zemalja.

KOMENTARIJedan komentar

  1. petrovgrad says:

    Prozapadnjački i opozicioni list Dans izveštava da su po sredi incidenti. Što bi Ja proruski orjentisan njih ispravljao i govorio da nisu incidenti već terorizam.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *