СРБИЈА УЗИМА РУСKИ ПВО СИСТЕМ ‘KРАСУХА’! Ово значи да ће наше небо чувати С 400?! БЕЛОРУСKИ МИГОВИ 29 СТИЖУ НА ПРОЛЕЋЕ!

SRBIJA UZIMA RUSKI PVO SISTEM ‘KRASUHA’! Ovo znači da će naše nebo čuvati S 400?! BELORUSKI MIGOVI 29 STIŽU NA PROLEĆE!

8 februara 2021

Migovi 29′ koje je Vojska Srbije dobila na poklon od Belorusije, biti isporučeni tokom proleća. Srbija na pragu da uzmei ruski PVO sisten ‘Krasuha koji je prvenstveno namenjen zaštiti S 300 i s 400! Znači li ovo da je Beograd prelomio i da će naše nebo čuvati i ovi PVO sistemi.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović navodi da je Srbija u stalnom kontaktu sa beloruskom stranom.– Imamo razumevanja, jer, kao i mi, imaju snažne izazove zbog kovida 19. Nama je važno da taj remont bude u potpunosti završen – rekao je Stefanović za Politiku.

On je naveo da se očekuje da u junu bude završena i modernizacija “migova 29““, koja se obavlja u Srbiji, i da će ih nakon toga naša vojska imati ukupno 14.

Upitan o eventualnoj nabavci ruskog sistema “Krasuha“, ministar je kazao da je dao nalog da Generalštab izvrši analizu i da proceni šta bi bilo najbolje za našu vojsku.

Stefanović je kazao da od kupljenog naoružanja u inostranstvu ove godine stiže 19 tenkova T-72 iz Rusije i ostatak oklopnih vozila BRDM-2 MC, kao i francuske vazduhoplovne rakete “mistral“.

Kako je rekao, radi se i na bespilotnoj letelici “pegaz“ u saradnji sa Kinezima.

– Naš fokus, ipak, ostaje opremanje sredstvima iz domaće industrije – rekao je ministar.

Izrazio je očekivanje da će da se kompletira divizion samohodnih haubica NORA B-52 i da ih imamo 18 do kraja godine, kao i do 30 oklopnih vozila “miloš“.

– ‘U toku je i ugovoraanje nabavke niovih ‘lazara’, zatim tu je MRAP, ali i širi asortiman pešadijskog naoružanja i balistička zaštita koju proizvodi Jumko – naveo je Stefanović.

KOMENTARI4 komentara

 1. milos says:

  Krasuha je sistem za elektronsko ratovanje ,ometanje dronova i slicno .

 2. zaliv.net says:

  Mozda ako predsedniku dozvole ambasadori u Beogradu, mislim na ove iz EU UK i USA. Pa prosle godine nisu smeli ni na vezbu u Belorusiju koja je zakazana ihahaj unapred a usudice se da nabave sisteme iz Rusije?

  • Penzioner says:

   Ne samo da je vlast u Srbiji otkazala vežbu već se solidarisala s mentorima iz Evropske unije u osudi nedemeokratskih izbora u Belorusiji. Pritom te dušebrižnike nisu brinuli najskandalozniji izboru u Evropi koji su održani u Srbiji, gde je na izborima učestvovala samo jedna stranka, a glasačke listiće su mogli ubacivati lopatama jer ih niko nije kontrolisao. Toliko su posla imali oko brojanja sopstvenih glasova da su glasačke listiće u RIK u torbama nosili đaci u 23 časa.

 3. petrovgrad says:

  Moskva se brani u Beogradu. NATO avijacija se ruši na 400 km od Beograda, znači to mu dođe negde okolina Zagreba. Znači oborimo NATO bombarder pun tovara iznad Zagreba. To bi bio pun pogodak. Ja mislim da i Hrvatljanci znaju za ovu matematiku, pa bi im bolje bilo da i oni kupe nešto slično pa da tovare NATO letilica obaraju u Trstu ili blizu Minhena.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *