СРБИЈА УЗИМА РУСKИ ПВО СИСТЕМ ‘KРАСУХА’! Ово значи да ће наше небо чувати С 400?! БЕЛОРУСKИ МИГОВИ 29 СТИЖУ НА ПРОЛЕЋЕ!

СРБИЈА УЗИМА РУСKИ ПВО СИСТЕМ ‘KРАСУХА’! Ово значи да ће наше небо чувати С 400?! БЕЛОРУСKИ МИГОВИ 29 СТИЖУ НА ПРОЛЕЋЕ!

8 фебруара 2021

Мигови 29′ које је Војска Србије добила на поклон од Белорусије, бити испоручени током пролећа. Србија на прагу да узмеи руски ПВО систен ‘Kрасуха који је првенствено намењен заштити С 300 и с 400! Значи ли ово да је Београд преломио и да ће наше небо чувати и ови ПВО системи.

Министар одбране Небојша Стефановић наводи да је Србија у сталном контакту са белоруском страном.– Имамо разумевања, јер, као и ми, имају снажне изазове због ковида 19. Нама је важно да тај ремонт буде у потпуности завршен – рекао је Стефановић за Политику.

Он је навео да се очекује да у јуну буде завршена и модернизација “мигова 29““, која се обавља у Србији, и да ће их након тога наша војска имати укупно 14.

Упитан о евентуалној набавци руског система “Kрасуха“, министар је казао да је дао налог да Генералштаб изврши анализу и да процени шта би било најбоље за нашу војску.

Стефановић је казао да од купљеног наоружања у иностранству ове године стиже 19 тенкова Т-72 из Русије и остатак оклопних возила БРДМ-2 МЦ, као и француске ваздухопловне ракете “мистрал“.

Kако је рекао, ради се и на беспилотној летелици “пегаз“ у сарадњи са Kинезима.

– Наш фокус, ипак, остаје опремање средствима из домаће индустрије – рекао је министар.

Изразио је очекивање да ће да се комплетира дивизион самоходних хаубица НОРА Б-52 и да их имамо 18 до краја године, као и до 30 оклопних возила “милош“.

– ‘У току је и уговораање набавке ниових ‘лазара’, затим ту је МРАП, али и шири асортиман пешадијског наоружања и балистичка заштита коју производи Јумко – навео је Стефановић.

KOMENTARI4 коментара

 1. milos says:

  Krasuha je sistem za elektronsko ratovanje ,ometanje dronova i slicno .

 2. zaliv.net says:

  Mozda ako predsedniku dozvole ambasadori u Beogradu, mislim na ove iz EU UK i USA. Pa prosle godine nisu smeli ni na vezbu u Belorusiju koja je zakazana ihahaj unapred a usudice se da nabave sisteme iz Rusije?

  • Penzioner says:

   Ne samo da je vlast u Srbiji otkazala vežbu već se solidarisala s mentorima iz Evropske unije u osudi nedemeokratskih izbora u Belorusiji. Pritom te dušebrižnike nisu brinuli najskandalozniji izboru u Evropi koji su održani u Srbiji, gde je na izborima učestvovala samo jedna stranka, a glasačke listiće su mogli ubacivati lopatama jer ih niko nije kontrolisao. Toliko su posla imali oko brojanja sopstvenih glasova da su glasačke listiće u RIK u torbama nosili đaci u 23 časa.

 3. petrovgrad says:

  Москва се брани у Београду. НАТО авијација се руши на 400 км од Београда, значи то му дође негде околина Загреба. Значи оборимо НАТО бомбардер пун товара изнад Загреба. То би био пун погодак. Ја мислим да и Хрватљанци знају за ову математику, па би им боље било да и они купе нешто слично па да товаре НАТО летилица обарају у Трсту или близу Минхена.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u