СРБИЈА УЗВРАТИЛА ЦРНОЈ ГОРИ!

SRBIJA UZVRATILA CRNOJ GORI!

27 maja 2020

DIREKTORAT civilnog vazduhoplovstva je na osnovu reciprociteta doneo meru kojom se zabranjuje sletanje aviona „Montenegro erlajnsa“ na beogradaki aerodorom “Nikola Tesla”.

Prethodno je Vlada Crne Gore donela odluku o otvaranju granica svoje zemlje za čak devet država među kojima nema Srbije.U obrazloženju ove odluke stoji da kako je navedena mera i dalje na snazi, državljanima Srbije je onemogućen ulazak u Crnu Goru.

– Nasuprot tome, u skladu sa Odlukom o izmenama i dopunama Odluke o proglašenju bolesti COVID – 19 izazvane virusom SARS-CoV-2 zaraznom bolešću uklonjena su ograničenja za ulazak stranih državljana, uključujući i državljane Crne Gore, u Republiku Srbiju. Imajući navedeno u vidu, princip reciprociteta u kretanju putnika između dve države je ozbiljno narušen, što neposredno utiče na reciprocitet u obavljanju redovnog avio-prevoza iz člana 13. stav 1. Pravilnika o izdavanju odobrenja stranom avio – prevozniku za obavljanje međunarodnom javnog avio-prevoza sa Republikom Srbijom, i to na štetu avio – prevoznika registrovanih u Republici Srbiji – navodi se obrazloženju, prenosi Blic.

Kako se saznaje, na beogradski aerodrom upravo je sleteo jedan avion „Montenegro erlajnsa“ sa 115 crnogorskih studenata. Kako odluka Direktorata važi od sutra, studenti će moći da ostanu u Srbiji.

KOMENTARI4 komentara

 1. petrovgrad says:

  Priznati Severnu Crnu Goru kao Republiku. Uraditi isti što i oni nama sa našim delom teritorije. Samo reciprocitet. Ko ne priznaje celovitu Srbiju i njen suverinitet. Istom merom uzvratiti i tačka.

  • persida says:

   Rekao si kako treba, samo tako, podrska.

  • Ivke says:

   Priznati celu ali kao SrbskuCG

 2. Slobodanka says:

  Beograd im se dopada. Još kad bi i Beograd mogao biti bez Srba.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *