„СРБИЈА ВИШЕ НИЈЕ ЖРТВА“ Бајден долази у Београд јер се плаши добре сарадње Србије и Русије (ВИДЕО)

„SRBIJA VIŠE NIJE ŽRTVA“ Bajden dolazi u Beograd jer se plaši dobre saradnje Srbije i Rusije (VIDEO)

1 juna 2021

Američki predsednik za Srbiju sprema strategiju i planove za „krizu na Zapadnom Balkanu“, a reč je o dolasku Džoa Bajdena u Beograd, kako bi našu zemlju otrgnuo od uticaja Rusije.– Odnosi sa SAD su od izuzetne važnosti i konačno je vreme da jedan predsednik Amerike poseti Srbiju – kaže Aleksandar Apostolovski.

Podseća da nas nijedan predsednik SAD nije dugo posetio i, bez obzira na nesuglasice oko Kosova i NATO agresiju, „život teče dalje“.

– Bajden dobro razume procese na ovim prostorima i treba sa njim razgovarati. Mislim da je Srbija tačka preseka, gde će se razgovarati o uticajima – kaže Apostolovski.

Neophodno je da sarađujemo sa najvećom svetskom silom i da sa njom nemamo sukobe, kaže Nenad Vuković, predsednik Društva lobista Srbije.

– Sa SAD treba da imamo aktivan odnos, iako se u ovom trenutku ne možemo slagati o svemu. Međutim, niti je njima interes da nas potpuno gurnu u ruke drugih svetskih aktera, tako ni nama nije u interesu da nam budu neprijatelji sa kojima nemamo dijalog – kaže Vuković.

Podvlači da Amerika neće povući priznanje nezavisnosti Kosova, ali to ne znači da Srbija prestane da ističe svoje interese i da ih se odrekne.

– Ovo nisu 1990-e ili 2000-e godine i Srbija više nije žrtva od koje može samo da se uzima. Oni koji smatraju ovo, prave pogrešnu računicu – ističe Vuković.

 

KOMENTARI17 komentara

 1. Simon Saivil says:

  U skladu sa zakonima o zaštiti dece od pedofila Srbiji i Beogradu se preporučuje da paze na devojčice između 9 i 15 godina. Ovaj starkelja ima bujnu maštu o deci.

  • Ivke says:

   Odmah uhapsiti prestupnike ako dodju

  • persida says:

   Starkelja ima mastu, ali nema alatku.

   • Za Srbiju says:

    Ako i dođe, neće znati gde je došao.

  • Beli Orao says:

   Ma taj Starac prima seks hormone i oda ga ispakuje pa nezna šta sa njim! 😄😝🤪

 2. Kosovac says:

  Ovaj komunjara Aleksandar Apostolovski igrajući za tim za jugonostalgičara, zaigrao je i za Američki Tim. Nešto nije u redu, komunjare su uvek krile svoje simpatije prama Amerikancima, on sad ni pet ni šes', nego javno. ……….A ovaj Nenad Vuković, predsednik Društva lobista Srbije, bi mogao da nam kaže koja je školska sprema potrebna pa da se neko učlani u njegovo Društvo.

  • Duca says:

   Upravo to mi je upalo u oči, ajde da tu stranu reč prevedemo na srpski: društvo za zakonitu korupciju (zapad ima zakonitu i ne zakonitu korupciju - kada se korumpira neko drag vlasti i najvećim bogatašima i to u njihovom interesu, to je zakonita, u ostalim slučajevima nije). Što se tiče tvog pitanja o potrebnoj školskoj spremi, ovde to nije bitno, bitnija je praksa, bar par godina u državnoj i partijskoj službi je više nego dovoljno.

 3. Milutin says:

  Srbi pamte na eto im zlo ali mnogo više pamte dobro koje im je učinjeno. Bajdenova poseta ne može da umanji veze Srbije sa Rusijom i Kinom ali može da umanji žestinu našeg pamćenja na naneto nam zlo u poslednjih 30 godina. Ni politika ni ekonomija u svetu nije više onakva kakva je bila pre 30 do 60 godina. Sve je novo pa i pozicija SAD i Zapada u celini. U svetlu tih promena treba ceniti njegov dolazak. Dali kao predstavnika Sile ili svoga naroda.

 4. Rista says:

  Pa ima nešto i tačno u svemu ovome što su istrabunjali ovi naši obostrani mudraci. To samo "malo" po američki a još manje po srpski. A tačno je ono da Srbija više NIJE žrtva. Nije, rekoh. Tačno je. Srbija je LEŠ i Bajden dolazi da ga malo žvakne sa svojim besprekornim veštačkim porculan zubićima. Kano lešinari kada probaju prvi zalogaj leša. Jel Srbija to mora i treba da voli? Pa šta lešu drugo ostaje nego da ga lešinari upotrebe kako treba. Patriotski srpski analitičari to samo zavijaju u američki demokratski porcelan. Da ne smrdi previše. Žao mi osetljivih ušiju ali Rista to tako shvata i vidi. Ima još jedna mudrost. Ruski, Kineski i Američki političari slabo danas posećuju jedni druge ali se svađaju oko leševa posejanih naokolo i svi pomalo trknu u leš državu da malo žvaknu. Tek da nešto rade. Isto to radi i Rusija i Kina. Što ne bi i Amerika. Saće i Putin jope da trkne. Uskoro. A možda ni Si nije imun na leševe. Ispala Srbija važnija kao leš nego dok je bila živa. Onda nas Ameri bombardovali i lešili ali Putin i Si nisu teli ni da prismrde sve dok se nismo pretvorili u leš. Onda se nisu zainat Americi uključili u sukob, ali sada kada treba leš raskomadati, zašto ne bi? Neće to boleti ni Srbiju ni Ameriku. Ja sam za ono "Svakom prema zasluzi" a kako su sve te tri države zaslužne za olešenje Srbije, neka manje druga više, neka sada uzmu prema zasluzi i doprinosu, iako su neki bili samo navijači. (Nadam se da je srpski leš otrovan)

  • Kosovac says:

   @ Rista, …..Trebalo bi da se malo zabrineš kada ti persida dodeli kompliment kao ono dole. Znaš, njoj kompliment dodeljuje usraša, ona dodeljuje tebi, malo nezgodno.

   • persida says:

    Ziveo Kosovac, Kosovca za patrijarha i predsednika Srbije. Ha ha

  • Gagi says:

   Risto... Lepo smisljeno. Ipak mislim da si malo omanuo, nece oni nista da gickaju, oni se kao u onom filmu prikradaju da nas otkopaju i ukradu sanduk, i od mrtvog mora da bude korist. TO je TA energija koju neko vekovima potencira i gaji je - samo korist i materijalno. Ubise se monasi na svetu u postu i molitvi da se TO promeni, da isprave greske u ljudskom rodu, ocigledno je da to nije put i nacin. Samo sablja i terorizam, to je vise dalo rezultata od molitvi i dobrih namera. Znali su to nasi stari, danas su nas sludeli do te mere, danas moramo da obozavamo ove nakaradne "velicine" koji kradu sanduke. Sta tu da se radi,takav je okupacioni sistem stvoren, bitno je da si verbalno agresivan i da si u drustvu ovih koji su kucali eksere u Srpski sanduk, karijera je zagarantovana.

 5. Beli Orao says:

  Bajdane ostani kod kuće inače ćeš čuti u Beogradu “ ami go hom “!!! Nepoželjan si .

 6. persida says:

  Bravo Risto, odlicno si objasnio morbidan odnos velikih sila prema malima drzavivicama, lesevima.

  • persida says:

   Risto, nema ovde ljudi koji umeju da misle, ovde su svi samo navijaci: ili crno ili belo. Prosecan Srbin je mnogo netolerantniji od Vucica. I pokvareniji od njega, ako je tako nesto moguce.

 7. Velika Metla says:

  Što se tiče odnosa Rusije i Srbije sedi slobodno kući. Džab džaba dolaziš, jer ti, i ovaj fukarluk na vlasti, ne možeš učiniti ništa šta bi odnos ogromne većine Srba prema Rusiji čak ni uzdrmao, a kamoli nešto više.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *