СРБИЈА ЗАГРМЕЛА: Откривени мрачни циљеви „војске Kосова“! ОВО СЕ МОРА СПРЕЧИТИ!

SRBIJA ZAGRMELA: Otkriveni mračni ciljevi „vojske Kosova“! OVO SE MORA SPREČITI!

11 decembra 2018

Rukovodstvo Srbije poziva međunarodnu zajednicu i vojni kontigent KFOR, pod upravom NATO, da zaustave kosovsko-albanske vlasti u formiranju armije, koja ugrožava mir na području Balkana, izjavio je za RIA Novosti direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji izjavio je ranije da će kosovska vojska biti formirana 14. decembra.

Lažni premijer samoproglašene republike Ramuš Haradinaj, dodao je da odluka kosovskog parlamenta o formiranju punopravne vojske predstavlja jedan od važnijih puteva ka NATO.Očekuje se da će oružane sile Prištine činiti 5.000 vojnika i 3.000 rezervista.

Najavljena transformacija Bezbednosnih snaga Kosovo u takozvanu „vojsku Kosova“ predstavlja do sada neviđenu pretnju miru i stabilnosti u regionu i direktno narušavanje Rezolucije Saveta UN 1244, kao i vojno-tehničkog sporazuma kojim je završen konflikt 1999. godine na Kosovu i Metohiji, izjavio je Đurić za rusku agenciju.

Prema njegovim rečima, zadatak oformljene vojske bio bi „ostvarenje političkih ciljeva albanskih ekstremista i separatista i stvaranje pretnji za Srbe“ na Kosovu i Metohiji i celom regionu, a takođe realizacija ciljeva „koje je nedavno odredio Enver Hodžaj, potpredsednik privremenih struktura u Prištini, zapravo stvaranje regionalnog bloka protiv Srbije“.

– Srbija poziva međunarodnu zajednicu, pre svega (međunarodni kontigent pod uprvom NATO) KFOR, koji ima mandat Saveza UN, da spreči i onemogući nameru albanaca u Prištini suprotnu međunarodnom pravu da osnuje takozvanu vojsku na teritoriji Srbije. Tražimo da se KFOR usprotivi tome, ako Albanci otpočnu formiranje oružanih formacija da ih razoružaju – ukazao je direktor Kancelarije KiM.

– Takođe mi pozivamo sve aktivne snage međunarodne zajednice da postupe odgovorno i da se uzdrže od podrške stvaranja oružanih strana Kosova, što je jako važno. Zato što to predstavlja dolivanje ulja na vatru, na već tako uzavrelu političku situaciju u našem regionu – zaključio je Đurić.

(Srbija Danas)

KOMENTARI4 komentara

 1. deda mraz says:

  Ovo je cirkus,gospodo draga dajet deo zemlje i kazete na necete nista uraditi,a gde je onaj debil od 2 metra sto radi 24 sata, pa nije valjda moguce da necej nista uraditi i ako nista ne urade treba ih kad tad izvesti pred preki sud i proterati kod siptara.

 2. Jovo Veselinovic says:

  bez rusije mozete samo da dignete belu zastavu u srbiji

 3. Aleksandar says:

  Teksto je objavljen u listu Srbija Danas. Simboličnog li imena. Zamisli on traži od NATO da ih razoruža a NATO ima poslao vozila Hamere. Kome ili čemu služe ovi tekstovi, verovatno je to ta "Srbija Danas"

 4. Vrana says:

  Srbija uopšte nije bitna, ako haradinaj traži daće mu se i beograd. Rusija nepoštuje 1244 već godinama se krši taj zakon a sami su učestvovali u njegovoj izradi.nato upravlja našom vojskom a mmf i bler vladom. To jest nema nam spasa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *