СРБИЈА ЗВАНИЧНО ОБЈАВИЛА: Ово је предлог за решење косовског проблема!

SRBIJA ZVANIČNO OBJAVILA: Ovo je predlog za rešenje kosovskog problema!

19 februara 2019

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je da je razgraničenje zvanični predlog Srbije za razrešenje kosovskog pitanja u dijalogu sa albanskom stranom, ali da još nije određeno gde bi bila linija razgraničenja.

Dačić je novinarima u Beogradu rekao da ideja o razgraničenju postoji kao predlog, ali da nije definisano gde bi bila linija, prenosi N1.

Albanska strana i dalje ćuti na taj predlog, koliko se dalo zaključiti iz odgovora ministra spoljnih poslova. Albanska strana još nije odgovorila, s obzirom da dijaloga trenutno nema.

Vašington zainteresovan za dijalog

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je Sjedinjenim Američkim Državama najviše stalo da se na Kosovu dođe do kompromisa i trajnog rešenja.

„Vašington je najviše zainteresovan da se nastavi dijalog Beograda i Prištine, više nego Velika Britanija i Nemačka“, rekao je Dačić, uz konstataciju da su SAD ranije imale stav da Srbija mora priznati nezavisnost Kosova.

KOMENTARI22 komentara

 1. Rale says:

  Ovo je kršenje ustava i krivičnog zakona i za ovo će veleizdajnički tandem Vučić-Dačić sa pomagačima u zločinu veleizdaje doživotno robijati.

 2. Kulak says:

  Srbija je država srpskog naroda i država svih državljana Srbije.Srbija je suverena država,međunarodno priznata i članica UN.Kosovo i Metohija su sastavni deo Srbije.Teritorijalni integritet i suverenitet Srbije je nedeljiv,nepovrediv i neprenosiv.Razmena bi bila da se deo teritorija Albanije dobije za deo teritorija Srbije.Ni jedan metar Srbije ne dajemo nikom,ni sad ni ubuduće.I to je to.

  • Lika says:

   U potpunosti se slazem sa tobom i to je jedina opcija za srbiju. Sve ostalo bi bila izdaja

 3. Aca says:

  Da Bog da da se ostvari kletva Lazareva, i pre nego što do kraja pristupite izvršenju veleizdaje! Prvi deo ste obojica uspešno obavili, svako svoj, potpisima na Brisledkim sporazumima, prvom delu vaše veleizdaje. Neće proći!

 4. jaja ture says:

  Moze, ali linija da bude na obali mora. Dakle oni u moru a mi cemo se vec snaci na kopnu.Ne igrajte se sa vatrom!

 5. Dule says:

  A USTAV ????

 6. ARTILJERAC says:

  Razgraničavajte se vi u vašoj spavaćoj sobi, na Kosovu i Metohiji ginuli moji rođaci i prijatelji. Ako im sada date šta traže sutra će tražiti Beograd...........

 7. padre says:

  Samo jim ne dajte Beograd na vodi, našponos, a aerodrom u Nišu može!

 8. test01 says:

  Kakvo razgranicenje - da albanci uzmu 16% Srpske teritorije a Srbija ce da dobije 3 male opstine - 1% KiM (i jos ce da traze Jug Srbije ). STa je sledece, unistavanje Republike Srpske pa citav Jug Srbije pa Vojvodina - nestace i Srbi i Srbija!!! Ko je jos pristao da pokloni ogromnu teritoriju i prirodna bogastva teroristima? Vele-izdaja drzave i nacionalnih interesa je mala rec za ovo! To treba pod hitno spreciti i dovesti vladu nacionalnog spasa na vlast inace ce nestati i Srbija i Srbi!

 9. Vasa says:

  Na potezu je javni tužilac, ukoliko nije zaspao na poslu!

  • Velika Metla says:

   Vasa,nije zaspao nego se ne meša u svoj posao! Niti sme da se meša,bez odobrenja šlihtara predsednika Srebistana!

 10. Slobodanka says:

  Rok za postizanje sporazuma Srbija:kosovo koji koje postavlja EU je do kraja mandata ove postave u Briselu što znači tokom ove 2019 godine, a SAD kaže tokom ove godine odnosno tkom Trampovog prvog mandata. Zatim razgraničenju se najviše protive V.Britanija i Nemačka. Za razgraničenje još nije određeno gde bi bila linija razgraničenja i pregovori bi još potrajali. Ali ako nema razgraničenja to je brži postupak, dakle žure se V.Britanija i Nemačka. Haradinaj premijer Kosova isto nije za razgraničenje, dakle i njemu se žuri. Ovi što žure najverovatnije nastoje da što pre zaokruže NATO na Balkanu. U tome je najveća sličnost sa Makedonijom, jer i nju nakon realizacije Prespanskog sporazuma odmah uvlače u NATO! Ako bi postigli sveobuhvatni sporazum Srbija-Kosovo koji podrazumeva priznanje Kosova od strane Srbije tada Kosovo bi odmah predložili i u NATO članstvo. Zatim konačno bilo bi jasno kojom teritorijom raspolaže krnja Srbija, a da vlada celom svojom teritorijom to je bitan uslov za prijem bilo koje nove članice alijanse. Konačno rešenje za Kosovo to znači da bi i Srbiju odmah uvlačili u NATO! Zatim zbog postizanja novog sporazuma prestala bi da važi i Rezolucija 1244, otišla bi i mirovna misija UN sa Kosova i tada bi Šiptari dobili odrešene ruke da proteraju ostatak Srba sa KIM.

 11. samostalan says:

  Ko je Dacic da poklanja srpsku zemlju bilo kome?

  • oko says:

   kumunisticka partija skj. je poklonila kosovo davno albancima dacic vise vboli tita i partiju nego kosovo

 12. Slobodanka says:

  U srednjem veku vladar koji bi izgubio u ratu za nezavisnost morao je da obeća poslušnost i još kao garanciju mira i vernosti da preda taoce, najčešće veoma bliske rodjake. Ovo je slično kao nekad s tim da kao toce u junu 1999 predali smo i deo naše teritorije KIM i oko 130.000 naših duša. KIM je formalno pod kontrolom UN, a u suštini KIM je pod kontrolom naših NATO neprijatelja. Razlika u odnosu na nekad je u tome što NATO ne može da traži da budemo njihova članica zbog takvih propisa u toj alijansi. U medjuvremenu zbog narasle vojne moći Rusije više ne smeju ni da nas napadnu kao 1999 godine. ... Preko 90% nas ne želi članstvo Srbije u NATO alijansi i zato treba da znamo da kad kažemo da Kosovo treba da ostane u sastavu Srbije mi se istovremeno efikasno borimo i protiv eventualnog NATO članstva. Ali kad kažemo da hoćemo konačno rešenje za Kosovo onda dajemo pristanak i na brzo uvlačenje Srbije u NATO. Mi nismo bili dovoljno jaki da porazimo od sebe jačeg i zato naše KIM je u dugom privremenom ropstvu, ne znamo do kada. Nasuprot tome KIM KIM sve tako porobljeno čuva nas od eventualnog NATO članstva, evo već dve decenije.

 13. opet ja says:

  Haha pa jel ovaj lud??!! Ovo je krivično delo protiv ustava R Srbije. To je možda njegov i Vučkov stav, a nikako Srbije. Verovatno mu je Vučko rekao da ovo izjavi da vide kako će javnost da reaguje.

 14. Kwaka says:

  Koga boli za sta su dusmani zainteresovani??? Nije tvoje Dacicu da ti djelis i time dajes Kosovo. Kosovo je jedno i dio je Srbije. Okupatori ce otici kad tad a mi cemo se sa Siptarima onda obracunati. Jeli to komplikovano za neke?

 15. deda mraz says:

  O cemu ovaj sljam komunisticki prica tj. zvanicno i legalno daju siptarima drzavu i to se u normalnom svetu zove izdaja zemlje idozivotna robija.Jadni smo mi sa ovim komunistickim sljamom i komunistickim cetnicima i bice kako je njihov veliki sepavi vodja odredio 1974 godine.

 16. Taipova Češma says:

  Razgraničenje,svakako , ali po REZOLUCIJI 1244 SAVETA BEZBEDNOSTI Ujedinjenih nacija. AMIN .

 17. PRVA LINIJA says:

  GOSPODINE IVICE DACICU, MOZES DA RAZGRANICIS ILI OGRANICIS SVOJU DEDOVINU U ZITORADJI A KAO MINISTAR INOSTRANIH POSLOVA REPUBLIKE SRBIJE DUZAN SI I OBAVEZAN DA POSTUJES USTAV REPUBLIKE SRBIJE, DO ZADNJEG SLOVA, TACKE, ZAREZA...

 18. samostalan says:

  Komunisti su sve srpske zemlje poklonili drugima. Sada ce ucenik komunistkinje Mire Markovic, komunista Dacic, zajedno sa komunistom Vucicem, pokloniti Kosovo. Ako vojska Srbije nista ne uradi da zastiti Ustav, onda i ona pravi cin veleizdaje.

 19. samostalan says:

  Opstanak Srbije zavisi od uvodjenja vojne diktature. Svako ko u ovoj situaciji pominje demokratiju je prevarant i agent zapadnih sila.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *