СРБИЈА У НЕВЕРИЦИ: Си Ђинпинг доноси послове вредне 10 милијарди долара!

SRBIJA U NEVERICI: Si Đinping donosi poslove vredne 10 milijardi dolara!

16 juna 2016

xi-jinping_2399584kLider PSS Bogoljub Karić ocenjuje da će poseta kineskog predsednika Si Đinpinga pružiti našoj zemlji šansu da sklopi poslove vredne čak 10 milijardi dolara!?!

– Iako zvuči neverovatno, ubeđen sam da dugoročne kineske investicije mogu biti i 10 milijardi dolara! Najsvežiji primer da to nije pusti san je Belorusija. Kineski predsednik Si Đinping bio je u trodnevnoj poseti toj zemlji prošle godine, gde je potpisao strateške ugovore o kreditima sa minimalnim kamatama u vrednosti od čak 14 milijardi dolara! – ističe Karić, dodajući da je to šansa i za Srbiju:

– U Belorusiji je već počeo da se realizuje projekat „Veliki kamen“, u kom je izdvojeno 100.000 hektara zemlje, kao i proizvodnja kineskog automobila „džili“. Prva isporuka bila je 60.000, a sledeće godine se planira 120.000 automobila. Kinezi ni cent subvencija nisu tražili, za razliku od „Fijata“, kom je bivša vlast dala skoro milijardu evra! Kina želi preko Srbije kontakt sa EU, što nas čini strateškim partnerom – podvlači Karić.

Prema njegovim rečima, dok „Zapad spava dubokim snom kapitalizma koji se ruši, Istok se budi i osvaja svetsko tržište“.

– Rusija, Kina i Indija su danas vodeće ekonomske sile. Trodnevna poseta kineskog predsednika dokazuje da Srbija zauzima najbolji ekonomsko-politički položaj u jugoistočnoj Evropi. Budući da šef najveće ekonomske sile na svetu u Beograd dolazi na tri dana, a prethodno je premijer Vučić imao veličanstven prijem u Kini, red je da građani zadovoljno dočekaju ovu posetu. Isplatiće se… – zaključuje Karić.

(Informer)

KOMENTARI4 komentara

 1. koja says:

  Ovaj Karic uporedjuje Belorusiju koja je pod zastitom Rusije i Srbiju koju teslaci ko kako hoce. Granica sa Rusijom je luksuz koji nazalost Srbija nema zasad.

 2. Čuvar vrata says:

  Koja je rekao pravu istinu. E, a sad bih ja malo. Nema puno, malo nešto. Na primer, meni doleti trač iz Amerike da je graditelj čiča Tomine kolibe(crkve) jedan Dalmatinac koji se doselio sa mnogo para i mašina. On gradi kolebu, a čiča Toma ga tera da zaposli sve svoje kapacitete. On plaća radnike kao i Kinezi, a čiča Toma je precednik radnika u Srbiji. Precednik tajkuna je čika Aca, po svojoj državnoj funkciji, a njegov brat nešto tamo sirotuje sa nekim ofšor čamcima i malo ih uvozi izvozi, a radnike plaća sendvičima. (To je u zadnjih petnes godina jedna od najviših i najsigurnijih plata u Srbiji). Pošto Si Mile neće bacati pare iz aviona, pa ni armature, nego će ih položiti pred razumne biznismene čiča Tomu i čika Acu, jer tako državni protokol zahteva, naša dva diva će po zakonu zaštiti investicije i pažljivo i probrano ih deliti. Sigurno te investicije neće dati srpskim seljačinama, pa da se oni obogate proizvodeći hranu za Si Mileta koji više nema šanse da je proizvede više u svojoj prebukiranoj zemlji, gde je zasejao svaki milimetar gde nije ljudska noga, i još uvek mu fali, nego će preskočiti nepismene i glupe motikaše i dati pare industrijalizovanom Dalmatincu, pa izuzetnom ofšor poverljivom rođaku, pa malo Dinkiću, malo MMF-u, malo NVO-ima, malo men...(e meni će dati nešto drugo ako pročitaju ovaj komentar. Jać dobiti qorčagina) radnici će dobiti stalni posao i lebamasti i ima sve da uspe. Pa makar vraćali sa 10 budućih generacija. Ali Si Mile nije lud. Ima on načina kako to sve da izvede, samo ne zna da iza čiča Tome i čika Ace stoji MMF i sa užagrenim očima čeka ulaganje u Srbiju. Drugim rečima, Srbija se prvo mora osloboditi. Inače, biće kao i BGD na vodi, od koga će Arapi izgraditi samo džamije i piramide i doseliti milion isilaca u Vojvodinu da seju pasulj. Zemlju u Vojvodini već imaju. Kupili ljudi. (Eh,bilo bi lepo da iza našeg vrha ne stoji MMF i pratnja NATO armade). Eto toliko. Rekao sam kratko i kratko je(kome nije, neka ne čita. Šta kasno??? Pa što ste čitali?) A i trač je. (Ja sam po profesiji psiholog. I čuvar vrata)

 3. vanja says:

  Da li je bolja kineska ptica u ruci, ili Europska ptica na grani ?

 4. Biser says:

  Ne mislite da će nam Kinezi staviti ticu u ruku? Pa nisu ludi! Ne mislite valda da nam EU drži ticu na grani, pa mi ne možemo da je dohvatimo? Malo, ako se ne varam i ako ne upotrebljavam pogrešno tu reč, paradigme na vašu tačnu izreku. Znate šta ja mislim o neverovatnom uspehu Zapada kod svih naroda sveta? Ne oduvek, ali posle svih peripetija koje smo gledali zadnjih decenija, mene počelo da muči pitanje - Jel su oni stvarno tako moćni, ili svi ostali tako slabi? Pa šta god pokušaju, ostvare. I vojno, i medijski i finansijski i psihološki i tehnološki...Ama tuku nas na svim planovima. Zašto mi nemamo snage da se odupremo? Ja mislim da je to zato što smo se svi ukenjali od straha i sve snage trošimo samo na jalove odbrane. Zato oni imaju vremena da stalno napadaju, jer njih niko ne napada. Svi ko mulci, ceo svet, čeka udarac pa onda urliče, gine, brani se, predaje se, beži ili sve to ponavlja svakih par decenija, kao Srbija, Rusija i većina islamskih zemalja. Niko da stisne petlju i ošine po Zapadu, ko da smo svi uštrojeni. Sve sama božija prepametna, premudra, svilena kukavica, a i kad se nađe deo naroda pa se suprotstavi, onda biva isporučen u Hag od drugog dela naroda, opet uz pomoć tog Zapada. Niko da prevali kritičnu tačku i nastavi sa borbom, bez obzira na žrtve. ETO, zato oni pobeđuju. Nisam baš zadovoljan ni sam sa svojim objašnjenjem, ali nešto tako ili približno tako se ipak dešava.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *