СРБИЈИ ЦРВЕНО СВЕТЛО! Европа поново понизила Србе

СРБИЈИ ЦРВЕНО СВЕТЛО! Европа поново понизила Србе

26 јуна 2020

Земље чланице ЕУ нису постигле договор око отварања новог поглавља у приступним преговорима са Србијом, а европско „црвено светло“ Србији важиће до јесени, објавио је Танјуг.

Следећа прилика за нови корак Србије у процесу преговора о чланству биће већ на јесен, сазнаје Танјуг у Бриселу.Поновну расправу о напретку Србије у процесу приступања тражила је Француска након што Србија није добила „зелено светло“ свих земља чланица на састанку Радне групе за Западни Балкан (ЦОЕЛА) почетком ове недеље.

Иако ни амбасадори ЕУ 27 нису дошли до консензуса о отварању поглавља 2 у приступним преговорима са Србијом, земље чланице су затражиле да се о наставку отварања приступних поглавља са Србијом разговара одмах након објављивања извештаја Европске комисије о напретку који је најављен за јесен.

Ово је први пут да од почетка приступних преговора Србије са ЕУ 2014. године током шест месеци председавања једне чланице, у овом случају Хрватске, Србија не отвори ни једно приступно поглавље.

Србија је од 35 приступних поглавља до сада отворила 18, а два и привремено затворила.

KOMENTARI4 коментара

 1. Cetnik says:

  Kuku nama, jadna naša eurobska perspektiva.

 2. VRSK says:

  Pa dobro nije kraj sveta,biće na jesen. Tako je svake godine. Prvo ne može a onda par meseci kasnije otvore po neko poglavlje. I to za otvaranje poglavlja ne zavisi toliko od EU koliko od nas samoh. Verovatno da nismo odradili na vreme naš deo posla i sad je neko drugi kriv. A stiče se utisak kao i da se našima ne žuri na tom putu ka Evropi.

  • Jovan says:

   Gluposti. Zavisi iskljucivo od njih, jer je to politikansko pitanje! Jedino ako zelimo da raskomadamo i priznamo def. trenutnu okupaciju Srbiju radi clanstva, onda zavisi od nas. Zna se uslovi koji su nama dati jos od anslusa Istocne Nemacke 1990. To je nezavisno Kosovo, Vojvodina, Sandzak, i jos ukidanje Republike SRPSKE, kao i priznanje da smo genocidan narod. Prosto. Al cisto da i ti znas.

 3. električar says:

  Ovo je odavno smešna priča, čista sprdačina ...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u