СРБИЈИ ЦРВЕНО СВЕТЛО! Европа поново понизила Србе

SRBIJI CRVENO SVETLO! Evropa ponovo ponizila Srbe

26 juna 2020

Zemlje članice EU nisu postigle dogovor oko otvaranja novog poglavlja u pristupnim pregovorima sa Srbijom, a evropsko „crveno svetlo“ Srbiji važiće do jeseni, objavio je Tanjug.

Sledeća prilika za novi korak Srbije u procesu pregovora o članstvu biće već na jesen, saznaje Tanjug u Briselu.Ponovnu raspravu o napretku Srbije u procesu pristupanja tražila je Francuska nakon što Srbija nije dobila „zeleno svetlo“ svih zemlja članica na sastanku Radne grupe za Zapadni Balkan (COELA) početkom ove nedelje.

Iako ni ambasadori EU 27 nisu došli do konsenzusa o otvaranju poglavlja 2 u pristupnim pregovorima sa Srbijom, zemlje članice su zatražile da se o nastavku otvaranja pristupnih poglavlja sa Srbijom razgovara odmah nakon objavljivanja izveštaja Evropske komisije o napretku koji je najavljen za jesen.

Ovo je prvi put da od početka pristupnih pregovora Srbije sa EU 2014. godine tokom šest meseci predsedavanja jedne članice, u ovom slučaju Hrvatske, Srbija ne otvori ni jedno pristupno poglavlje.

Srbija je od 35 pristupnih poglavlja do sada otvorila 18, a dva i privremeno zatvorila.

KOMENTARI4 komentara

 1. Cetnik says:

  Kuku nama, jadna naša eurobska perspektiva.

 2. VRSK says:

  Pa dobro nije kraj sveta,biće na jesen. Tako je svake godine. Prvo ne može a onda par meseci kasnije otvore po neko poglavlje. I to za otvaranje poglavlja ne zavisi toliko od EU koliko od nas samoh. Verovatno da nismo odradili na vreme naš deo posla i sad je neko drugi kriv. A stiče se utisak kao i da se našima ne žuri na tom putu ka Evropi.

  • Jovan says:

   Gluposti. Zavisi iskljucivo od njih, jer je to politikansko pitanje! Jedino ako zelimo da raskomadamo i priznamo def. trenutnu okupaciju Srbiju radi clanstva, onda zavisi od nas. Zna se uslovi koji su nama dati jos od anslusa Istocne Nemacke 1990. To je nezavisno Kosovo, Vojvodina, Sandzak, i jos ukidanje Republike SRPSKE, kao i priznanje da smo genocidan narod. Prosto. Al cisto da i ti znas.

 3. električar says:

  Ovo je odavno smešna priča, čista sprdačina ...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *