СРБИЈИ И НИЈЕ МЕСТО МЕЂУ ОВАKВИМ БЕСТИДНИЦИМА! Kитаровићева: Хрвати највише допринели антифашистичкој борби у Европи! ГДЕ – НА СТАЉИНГРАДУ, KОЗАРИ, ЛИЦИ, KОРДУНУ?!

SRBIJI I NIJE MESTO MEĐU OVAKVIM BESTIDNICIMA! Kitarovićeva: Hrvati najviše doprineli antifašističkoj borbi u Evropi! GDE – NA STALJINGRADU, KOZARI, LICI, KORDUNU?!

1 septembra 2019

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je danas da je hrvatski narod, srazmerno broju stanovnika, najviše doprineo antifašističkoj borbi u Evropi.

Ona je na obeležavanju 80. godišnjice početka Drugog svetskog rata u Varšavi rekla da je u antifašističkoj borbi učestvovalo više od pola miliona Hrvata, prenosi „Indeks“.– Ovde smo da bismo iskazali počast svim žrtvama rata, kako u Poljskoj, koja je prva počela da se bori protiv nacizma, tako i u svim ostalim državama koje su stale u odbranu slobode i mira u Evropi i u svetu. Hrvatski narod je, srazmerno broju stanovnika, najviše doprineo antifašističkoj borbi u Evropi – rekla je Kitarovićeva, a prenosi Tanjug.

Ona je dodala i da je potrebno ulagati u izgradnju i očuvanje svetskog mira.

Da nije žalosno, bilo bi smešno!

Hrvatska koja je brojala jedva tri miliona stanovnika, od čega je bilo gotovo 600.000 Srba 1941. godine, u rat sa Hitlerovcima poslala je pola miliona vojnika?! Neviđeno! Tako nešto nikad niko nije učinio u istoriji. A znete li zašto? Pa zato što je to nemoguće!

Evo, za Kolindu i slične prosto nekoliko činjenica!

Maksimalna vojna mobilizacija u nekoj zemlji je 10 do12 odsto od ukupnog stanovništva! Znači, u Drugom svetskom ratu je moglo da učestvuje 300.000 građana tadašnje Hrvatske. Među njima je moglo da bude mobilisano i 60.000 Srba.

Ustaška vojska brojala je u jednom trenutku čak 100.000 vojnika, na to treba dodati i 30.000 domobrana!

E, sad, možda Kolinda smatra da su pripadnici 369. pukovnije, koji su počinili stravična zverstva u Staljingradu, neviđeno doprineli porazu nacizma!Ili, oni na Kozari…

Verovarno i oni u Lici, Suvaji, Kordunu, Jadovnom…

U Jasenovcu!

Podsetimo, na obeležavanju 80. godišnjice početka Drugog svetskog rata nije bilo ni Srbije, niti Rusije, Belorusije… Nismo dovoljno doprineli borbi protiv nacizma!!!

Iskreno, a šta ćemo mi na tom „balu idiota“.

KOMENTARI9 komentara

 1. Velika Metla says:

  Spremni su njih 20 hiljada da opet nađubre rusku zemlju. Čisto da ne iznevere onih 10 hiljada što su je već pođubrili u drugom svetskom ratu. Ništa lično.....,čisto tradicionalno.

 2. E.Lirsch says:

  Sluge DEMONA IZ VATIKANA. To samo jos budala ne vidi.

 3. milorad2 says:

  mislim da je svima jasno KO organizuje proslave 2.sv rata:) u evropi.Još malo pa će vikati seig heil i dizati ruku, recimo na proslavi 100 god.:) Ali ne u poljskoj, poljske neće biti ako se to desi:)Oprali su im motzak samo DVE generacije su prošle i poljaci veruju danas u stvari koje se NIKADA nisu desile JUČE,očigledno je prekrajanje istorije punom parom,jioš malo pa će nemci ispasti oslobodioci od staljina:)MI ne smemo da zaboravimo jer je vidljivo da ONI nisu poraženi do kraja,i da postoji opasnost od neke nove svastike na nekoj novoj zastavi,očigledno.

  • tigar says:

   Daj ova prestavnica Krmata,nije više normalna,dokle više kradete tuđe zasluge!

 4. Istina says:

  Neće dugo proči, Poljaci će se ponovo nači u opasnosti, ovoga puta od Nemačke ekonomije. Kad krene pad Nemačke imperije četvtog rajha ima da mole Rusiju i Kinu da jih spasi od propasti.

 5. Kulak says:

  Do pada Italije 96% partizana bili su Srbi,4% hrvati,a muslimana u partizanima nije ni bilo.

  • Zoko says:

   A gde su slovenci njih je bilo 50% Ajde molim vas.još dan danas posle 74 godine kraja rata ima njih 20 hiljada na penzijskom osiguranju.??

 6. Kosovac says:

  Kada se dešavaju ovakvi događaji, to je pravi biser za tumačenje internaionalne, svetske situacije. Vidimo na proslavi nisu bili prisutni glavni antisorošni igrači Putin i Tramp. Veoma važno je napomeniuti da i Srbije nije bilo na tom skaradnom mestu proslave početka rata. Može se reći ni Belorusije nije bilo. Ne javljaju novinari ko je bio u ime Velike Britanije. Ako nije bio predsedik vlade Boris Džonson, onda se može slobodno reći da ni GB nije bila prisutna proslavi početka II svetskog rata. ……….Znači, danas su samo sorošoidi slavili početak II svetskog rata. Nisu Šiptari džabe zvali Hitlera „daja Hitljer“ = „ujak Hitler“. I Kolinda iz Endehazije im držala govor Za Dom Spremni. Lepo. Plus, sećamo se i skorašnjih novinarskih hajki na Putina, Trampa, Borisa Džonsona. Možda može da se iz ovoga izvuče neki zaključak koji bi objasnio suštinu onoga što nam se danas dešava. Ali u svakom slučaju, sorošoidi se ne mogu zaobići.

 7. PASTOR AETERNUS says:

  Srbiji niti bilo kom njenom predstavniku bilo zvaničnom ili privatnom nije mesto među mentalno poremećenim koji, zamislite, dlave POČEZAK RATA. Koliko morbidan moraš da budeš da slaviš početak rata ? E to su nam manifestovali prisutni na Satanističkom summitu sh*pko lizaca SAD & NATO. Zato i neiznenađuju bljuvotine NATO-fufice Ko(bi)linde koje su kao i u svim zemljama Intermariuma(3 mora) na tragu istorijskog revizionizma sa ciljem prema lll Rimu (iza kojeg lV više biti neće !). Mi, ako smo normalni slavimo KRAJ RATA u kome smo pobednici. Dakle 20.10. je 75 godina od oslobađanja Sajmišta (kao dela NDH) i naravno 09.05.2020. u Moskvi kad su pred Generalissimusa bačene zarobljene zastave pobeđenog lll Reicha a na Reichstagu pored spomenika Mutter Germania zalepršala zastava pobednika (okačio je Meliton Kantarija). Slično se desilo i 2014. kad su Muslimani slavili početak WW1 i žalovali za Franzom Ferdinandom. Mi smo slavili 11.11.2018.KRAJ WW1 RATA sa 1 243 457 duša položenih za Otadžbinu - svoju a ne tuđinsku za koju su slavu stekli Kolindini preci pod Staljingradom. I ovog puta potvrđeno je da u Poljskoj živi ideja pape Pia XII (Hitlerov papa) da nikada nedođe do osovine Berlin-Moskva što je želja još od Fridriha Pruskoh i cara Petra i Aleksandra. Katolički faktor vazda će (ovog puta pod mud*ma SAD) da bude remetilački čimbenik između protestantskih Nemaca i pravoslavnih Rusa. Instant nacije tu služe samo kao PSI RATA !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *