СРБИЈИ ПОСЛАТА ПОРУКА: Ево шта се припрема на Косову!

SRBIJI POSLATA PORUKA: Evo šta se priprema na Kosovu!

2 aprila 2019

Vest da je ministarstvo spoljnih poslova Velike Britanije izdalo upozorenje svojim građanima da ne putuju na sever Kosova i Metohije, jer kako su procenili, tamo može doći do sukoba, vojno-politički komentator Miroslav Lazanski vidi kao poruku Srbiji o tome koliko obaveštajne službe ove zemlje prate situaciju na Balkanu.

Prema njegovim rečima, poruka Srbije, što se tiče beznednosti Srba na Kosovu, je jasna.– Mi smo jasno rekli da ukoliko se desi neki napad na Srbe na KiM, Srbija neće biti pasivna. Britanci uvek upozoravaju, naročito za one delove sveta gde oni misle da može doći do nekog konflikta. Ne mora to da bude neka poruka nama, ali je indikator razmišljanja Britanaca. Takođe, to je poruka i koliko njihove službe bezbednosti prate situaciju ovde – rekao je Lazanski.

On takođe podseća da je glavna baza za prisluškivanje fiksne i mobilne telefonije u Velikoj Britaniji, dodajući da se još dve nalaze na Kritu.

– Amerikinaci inače sa četiri zemlje razmenjuju takve informacije. To su Novi Zeland, Kanada, Velika Britanija i Australija. Ni sa jednom drugom zemljom u okviru NATO ne dele informacije. To je englesko govorno područje i tradicionalni su saveznici – objašnjava Lazanski.

– Ispod površine svakog rata, postoji neki interes. Kada se pogledaju okupacione zone NATO, onda se može uočiti tačno ko je imao sektore – kaže Lazanski.

Kako objašnjava, današnje granice, misleći i na iscrtane granice Velike Albanije, uklapaju se sa granicama koje su Nemci crtali tokom Drugog svetskog rata.

– Velika Albanija koja je postavljena za vreme Drugog svetskog rata, ona je pravljena od strane Musolinija i Hitlera. Granice koje su oni postavili su granice Velike Albanije – kaže on.

– Nemci su ekonomski uradili sve ono što nisu uradili u Drugom svetskom ratu vojno. Tri višenacionalne države su uništene: Sovjetski Savez, Jugoslavija, Čehoslovačka. Nemačka je ponovo ujedinjena, radi se o Evropi od Atlantika do Urala. Evro je zamena za nekadašnju nemačku marku. Ono što Hitler nije uspeo tenkovima, oni su uspeli politički i ekonomski – smatra Lazanski.

Prema njegovim rečima, „savezništvo Priština, Zagreb i Sarajevo nije ništa novo”, kaže Lazanski, naglašavajući da je to tradicija iz Drugog svetskog rata.

– Mi o tome treba da vodimo računa u strateškom smislu. Moramo da vidimo sa čime smo sve orkuženi. U tom kontekstu mora se ozbiljnije razmišljati – objašnjava Lazanski.

(Srbija Danas)

KOMENTARI8 komentara

 1. Vesko says:

  Nemci su to postigli uz saglasnost i tajnu podrsku Rusije! To je razlog zasto je Jugoslavija unistena, pa onda i Srbija, i to je razlog zasto nas narod ne uspijeva da se poveze i zbaci veleizdajnicke bande u Beogradu od puca do danas, jer ne razumije igru Rusije...

 2. milorad2 says:

  oni((englezi) samo testiraju reakcije, sasvi im je jasno da bi šiptarske terorističke grupe bile brzo i gadno poražene, oni čekaju sledeću god, za to vreme ćčeim doturati oružje i vežbati ih , ali trenutno oni nemaju povoljnu političku situaciju ni u evropi ni u NATO ni u americi za takve palnove i zat očekaju da se situacija kristališe na njihovom terenu.Možda šiptarija nika i neće dobiti zleleno svetlo za takve avanture a još jedna kriza na balkanu bi bila ozbiljan politički udarac upravo onima koji su do sada promovisali šiptarsku lažnu državu.Kosovo su oni IZGUBILI ako se ovako nastavi u svetu i evropi.

 3. Istina says:

  Nemci su ekonomski uradili sve ono što nisu uradili u Drugom svetskom ratu vojno. Tri višenacionalne države su uništene: Sovjetski Savez, Jugoslavija, Čehoslovačka. Nemačka je ponovo ujedinjena, radi se o Evropi od Atlantika do Urala. Evro je zamena za nekadašnju nemačku marku. Ono što Hitler nije uspeo tenkovima, oni su uspeli politički i ekonomski – ISTINA... A mi ludi, opet guramo u Evropu umesto da se okrenemo RUSIJI, jer budučnost dolazi sa Istoka a ne Zapada...

 4. marko says:

  TACNO CETVRTI RAJH JE U EVROPI I SRBIJA OD TOG ZLA SE TREBA MAKNUTI SVET IMA 6 MILJARDI LJUDI TU TRAZITI TRZISTE KOJE POSTOJI SIGURNO

 5. Đorđe says:

  Čačkaju mečku ili medveda. Oni kao da nisu svesni da će im sve to zlo koje prave vratiti.

 6. Nićifor says:

  Svaki članak koji počinje sa "Evo šta....." uvek je vezan za Miroslava Lazanskog. Taj čovek sve zna i pravo je čudo što nije ministar odbrane, ako već nikad nije obavljao posao pravnika za koji se obrazovao. Ali važno je da se on, isto kao i Vojislav Šešelj, ne skida sa televizije. Izgleda da će poznati "nezavisni analitičari" Dejan Vuk Stanković, Branko Radun, Dragomir Anđelković, Boško Jakšić i bliski prijatelj Ramuša Haradinaja Dušan Janjić ostati bez posla. O čemu li će trabunjati kad Vučić potpiše pravno obavezujući sporazum (nezavisnost Kosova)? Verovatno će hvaliti istorijski uspeh prvovenčanog, umesto da se od sramote sakriju u mišiju rupu, jer je narodu previše njihovog ubijanja u mozak.

  • Velika Metla says:

   Ne zna to za sramotu! Zato očekivati od njih da se postide...................,džaba krečiš!

   • Mirko Dragicevic indija says:

    vlada u beogradu upozorava srbe da ne idu na kosovo vele bice belaja koga ce to siftari tuci kaad nema srba na kosovu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *