СРБИЈИ ШАМАР ОД ЕУ

SRBIJI ŠAMAR OD EU

14 jula 2020

EU će ukloniti Srbiju i Crnu Goru sa liste bezbednih zemalja iz kojih će biti dozvoljena putovanja koja nisu ključna, izjavili su danas u Briselu neimenovani zvaničnici Unije.

Informacija još nije zvanično potvrđena, a navodi se da su zvaničnici tražili uklanjanje Srbije i Crne Gore sa liste zbog širenja epidemije korona virusa.Uklanjanje Srbije i Crne Gore sa spiska predložila je sinoć kasno Nemačka, koja predsedava EU, a predlog je podržalo nekoliko zemalja, uključujući Francusku, Španiju i Holandiju, rekli su zvaničnici za Rojters.

Odluka bi trebalo danas da bude zvanično potvrđena, na sastanku diplomata EU kasnije u toku dana.

Kako se navodi, trenutni spisak je samo predlog i njegovih odredbi ne moraju da se pridržavaju sve zemlje EU.

Zvaničnici tvrde da bi Srbiju i Crnu Goru trebalo ukloniti sa liste zbog širenja zaraze.

Uvrštavanje SAD na listu bezbednih zemalja nije se čak ni razmatralo, s obzirom na nagli porast broja slučajeva zaraženosti virusom korona, prenosi Rojters.

Nakon uklanjanja Srbiji i Crne Gore, na spisku će ostati 13 zemalja, i to Alžir, Australija, Kanada, Kina, Gruzija, Japan, Maroko, Novi Zeland, Ruanda, Južna Koreja, Tajland, Tunis i Urugvaj.

Kada se radi o Kini, koja se nalazi na listi, putovanja za kineske državljane zavisiće od toga da li će Peking dozvoliti državljanima zemalja EU da putuju u tu zemlju.

KOMENTARI5 komentara

 1. test01 says:

  sto bi rekli: trazili ste - dobili ste. Rezim i dalje plasi narod i siri paniku i psihozu, Evropa samo reaguje na ove vesti a prvorodjenom i odgovara da izoluje drzavu i narod. Pa to je san svakog diktatora da bi mogao da radi sto pozeli.

 2. Ivana says:

  Jel to ona ista Nemačka koje je streljala srpske đake decu u II svetskom ratu? Ona ista Nemačka koje je u I svtskom ratu s hrvatima ubijala po Srbiji. I na Kraju ona ista Nemačka koje je naoružala Hrvatsku i pomogla genocid nad Srbima Krajine i etničko čišćenje pa za nagradu brže hrvatsku u eu? To je ona nemačka kojom upravlja Merkelica Vučićeva keva negova mentorica i njezina nemačka a vekovni osvedočeni srpski najveći neprijatelj uz neizbežne usraše.

 3. VRSK says:

  Hvala ti Evropo u govna se pretvorila!

 4. persida says:

  Jeste, to je ta Nemacka koju izdajnik Vucic obozava i kojoj se uvlaci u d...

 5. Đaba vam € & $ says:

  Ista ta nemačka, koja će po treći put da propadne u istoriji čovečanstva. Ista ta nemačka koju je Rusija sa saveznicima sravnala do temelja. Ista ta nemačka koja vekovima uništava Slovanske narode, neke zarobljava a neke ubija. Ista ta nemačka koja je ubijala, pljačkala sa Hitlerom na čelu, ista ta nemačka kojoj se Vučić klanja, ista ta nemačka koja brani albanske teroriste od Srba i pravde. Ista ta nemačka kojoj su srušli Berlinski zid.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *