СРБИЈИ ШАМАР ОД ЕУ

СРБИЈИ ШАМАР ОД ЕУ

14 јула 2020

ЕУ ће уклонити Србију и Црну Гору са листе безбедних земаља из којих ће бити дозвољена путовања која нису кључна, изјавили су данас у Бриселу неименовани званичници Уније.

Информација још није званично потврђена, а наводи се да су званичници тражили уклањање Србије и Црне Горе са листе због ширења епидемије корона вируса.Уклањање Србије и Црне Горе са списка предложила је синоћ касно Немачка, која председава ЕУ, а предлог је подржало неколико земаља, укључујући Француску, Шпанију и Холандију, рекли су званичници за Ројтерс.

Одлука би требало данас да буде званично потврђена, на састанку дипломата ЕУ касније у току дана.

Kако се наводи, тренутни списак је само предлог и његових одредби не морају да се придржавају све земље ЕУ.

Званичници тврде да би Србију и Црну Гору требало уклонити са листе због ширења заразе.

Уврштавање САД на листу безбедних земаља није се чак ни разматрало, с обзиром на нагли пораст броја случајева заражености вирусом корона, преноси Ројтерс.

Након уклањања Србији и Црне Горе, на списку ће остати 13 земаља, и то Алжир, Аустралија, Kанада, Kина, Грузија, Јапан, Мароко, Нови Зеланд, Руанда, Јужна Kореја, Тајланд, Тунис и Уругвај.

Kада се ради о Kини, која се налази на листи, путовања за кинеске држављане зависиће од тога да ли ће Пекинг дозволити држављанима земаља ЕУ да путују у ту земљу.

KOMENTARI5 коментара

 1. test01 says:

  sto bi rekli: trazili ste - dobili ste. Rezim i dalje plasi narod i siri paniku i psihozu, Evropa samo reaguje na ove vesti a prvorodjenom i odgovara da izoluje drzavu i narod. Pa to je san svakog diktatora da bi mogao da radi sto pozeli.

 2. Ivana says:

  Jel to ona ista Nemačka koje je streljala srpske đake decu u II svetskom ratu? Ona ista Nemačka koje je u I svtskom ratu s hrvatima ubijala po Srbiji. I na Kraju ona ista Nemačka koje je naoružala Hrvatsku i pomogla genocid nad Srbima Krajine i etničko čišćenje pa za nagradu brže hrvatsku u eu? To je ona nemačka kojom upravlja Merkelica Vučićeva keva negova mentorica i njezina nemačka a vekovni osvedočeni srpski najveći neprijatelj uz neizbežne usraše.

 3. VRSK says:

  Hvala ti Evropo u govna se pretvorila!

 4. persida says:

  Jeste, to je ta Nemacka koju izdajnik Vucic obozava i kojoj se uvlaci u d...

 5. Đaba vam € & $ says:

  Ista ta nemačka, koja će po treći put da propadne u istoriji čovečanstva. Ista ta nemačka koju je Rusija sa saveznicima sravnala do temelja. Ista ta nemačka koja vekovima uništava Slovanske narode, neke zarobljava a neke ubija. Ista ta nemačka koja je ubijala, pljačkala sa Hitlerom na čelu, ista ta nemačka kojoj se Vučić klanja, ista ta nemačka koja brani albanske teroriste od Srba i pravde. Ista ta nemačka kojoj su srušli Berlinski zid.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u