СРБИЈИ СТИГЛА ПОРУКА ИЗ НЕМАЧКЕ: Ево шта каже један од главних људи Бундестага…

SRBIJI STIGLA PORUKA IZ NEMAČKE: Evo šta kaže jedan od glavnih ljudi Bundestaga…

22 maja 2018

Politika proširenja nije za neke članice EU popularna tema, ali će svakako pojedinačni napredak država u procesu biti vrednovan.

To je srpskoj ministarki zaduženoj za evropske integracije Jadranki Joksimović rekao član odbora nemačkog Bundestaga za odnose sa EU Manuel Saracin.Kako je saopštio kabinet ministarke, Joksimovićeva i Saracin su saglasni da reforme u poglavljima 23 i 24, koja obuhvataju oblasti reforme pravosuđa, borbe protiv kriminala i korupcije, manjinskih prava, medijskih sloboda od velikog značaja za proces EI, ali pre svega za modernizaciju i ukupan napredak države.

Oni su ocenili da je prošlonedeljni Samit u Sofiji, uprkos brojnim izazovima i novim temama koje se pojavljuju i u EU, ipak poslao poruku o evropskoj perspektivi regiona, kao i da su povezivanje i saradnja u regionu vrednosti na kojima insistira i Srbija – jer bez njih nema mira, napretka i stabilnosti regiona.

Jadranka Joksimović je zahvalila Nemačkoj – važnom strateškom partneru Srbije, na pomoći i podršci u procesu pristupanja.

Sagovornici su ocenili da su odnosi Srbije i Nemačke izuzetno dobri i da se razvijaju na obostrano zadovoljstvo.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *