Srbiji uskoro stižu rakete i radari od Rusije

Srbiji uskoro stižu rakete i radari od Rusije

4 jula 2013

dru-raketePrvi potpredsednik Vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić boravio je u dvodnevnoj poseti Rusiji, gde je o unapređenju vojne saradnje u utorak i sredu razgovarao sa vicepremijerom Ruske Federacije Dmitrijem Rogozinom – saznaju „Novosti“.

Kako prenose naši izvori, dvojica zvaničnika razmatrala su mogućnost sklapanja novih aranžmana za unapređenje opremljenosti Vojske Srbije, a bilo je reči i o zajedničkom nastupu vojnih industrija na trećim tržištima.

Prema našim informacijama, Vučić se dva puta video sa Rogozinom – u Moskvi i Sankt Peterburgu, gde mu je ruski domaćin priredio večere. Ali, na „meniju“ su bile ozbiljne teme: nabavka aviona, kao i radarskih i protivvazdušnih sistema za srpsku vojsku.

Vučić je sa visokim ruskim funkcionerom dogovarao za Srbiju najpovoljniji način plaćanja šest aviona „mig 29 2M“ i dva radara. Govorilo se i o drugoj fazi ovog posla, u čijem bi središtu trebalo da budu i modernizovane verzije raketnih sistema S300 i „pancir“.

Srpski vicepremijer i Rogozin potvrdili su spremnost da se do kraja godine potpiše Dogovor o vojnotehničkoj saradnji između dveju zemalja, a taj ugovor bio je u fokusu i prilikom nedavnog Vučićevog susreta sa ruskim ministrom odbrane Sergejom Šojguom.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *