СРБИЈО, ЧУВАЈ СЕ! УМЕСТО МЕРКЕЛОВЕ ДОЛАЗИ ЧОВЕК КОЈИ „ПОСЕДУЈЕ СВЕТ“: Његово име је Фридрих Мерц и ШЕФ ЈЕ „БЛЕКРОКА“!

SRBIJO, ČUVAJ SE! UMESTO MERKELOVE DOLAZI ČOVEK KOJI „POSEDUJE SVET“: Njegovo ime je Fridrih Merc i ŠEF JE „BLEKROKA“!

30 oktobra 2018

Fridrih Merc, bivši šef poslaničke grupe Hrišćansko-demokratske unije (CDU) i njene sestrinske bavarske Hrišćansko-socijalne unije (CSU), koji je prema informacijama medija spreman da se kandiduje za naslednika Angele Merkel na čelu CDU, od 2016. je šef operacija za Nemačku „Blekroka“, najveće svetske korporacije za upravljanje imovinom.

Prema podacima dostupnim na internetu, ova američka korporacija koju nazivaju i „kompanijom koja poseduje svet“ pošto ima udela u skoro svakoj globalno važnoj firmi, raspolaže sa 6,29 biliona (6.290 milijardi) dolara.Ekonomist je pre pet godina objavio tekst posvećen „Blekroku“ u kojem je naveo da bi teoretičari zavere, na pitanje ko vlada svetom, verovatno prstom pokazali na globalne banke poput „Sitigrupe“, „Banke Amerike“ i „DžejPiMorgan Čejsa“, naftne gigante kao što su „Ekson mobil“ i „Šel“ ili kompanije poput „Epla“, „Mekdonaldsa“ i „Nestlea“ koje imaju milijarde dolara, ali da bi se teško bilo ko setio „Blekroka“ koji ima najveći pojedinačni ulagački udeo u svim pomenutim kompanijama.

U tekstu se navodi da je „Blekrok“ deoničar i u izdavačkoj kompaniji „Pirson“ koja je u to vreme bila vlasnik Ekonomista. Prema tadašnjim podacima, „Blekrok“ je kao najveći investitor na svetu direktno upravljao imovinom u vrednosti od 4,1 biliona (4.100 milijardi) dolara, a nadgledao još 11 biliona (11.000 milijardi) dolara putem sopstvene platforme za trgovanje „Aladin“.

Najozbiljuniji konkurent Mercu je Anegret Kramp-Karenbauer, koju u Nemačkoj, takođe, vide kao potencijalnu naslednicu Angele Merkel na čelu Hrišćansko-demokratske unije, aktuelna je generalne sekretarka najjače nemačke partije.

Ona je poziciju generalnog sekretara CDU preuzela 2018. godine.

Pre toga, od 2011. do 2018. godine bila je prva premijerka nemačke države Sarlend, i cetvrta žena uopšte koja je vodila neku saveznu nemačku državu.

Kramp-Karenbauer je od 2000. do 2004. godine bila ministarka unutrašnjih poslova Sarlenda, takođe kao prva žena koja je vodila taj resor u Nemačkoj.

Kasnije, u pregovorima o formiranju koalicine vlade, nakon saveznih izbora 2009. godini, Anegret Kramp-Karenbauer bila je deo delegacije CDU/CSU u radnoj grupi za kreiranje politike obrazovanja i istraživanja, koju su vodili Anet Šavan i Andreas Pinkvart.

Sarlend je najmanja od 16 saveznih država, odnosno pokrajina.

Kramp-Karenbauer je za generalnog sekretara CDU, nakon njene nominacije od strane kancelarke Merkel, izabrana sa 98,87 odsto glasova delegata.

(Informer)

KOMENTARI11 komentara

 1. Deda Micko says:

  Sta me briga za njega, Srbija je vec prodata, nece imate od nas nikakve vajde. Kao predsednik bice kreten, kao i Merkelova. Pricaju da se Vucic vec prijavio da mu bude sobarica, konkurs je u toku.

 2. mrak says:

  Trt, mrt,, prt ...

 3. Velika Metla says:

  Znači naci-amerikanci su našli novog Hitlera! Istorija se ponavlja,i dok je topovskog mesa u Evropi ratna industrija naci-amerike ima da radi punom parom! Živi bili pa videli!

 4. punca says:

  Mutti Merkel odlazi 2021 . Ali ipak dolaze goriji od Mutti Mekel, dragi srbi zapamtite i sve je unaprijed izplanirano do 2025 zaSrbijo,kao 90te .

 5. SLAVKO-KNIN says:

  Ako ovaj cojek dodje na celo Ljemacke to ce biti odlicna stvar za Srbiju.Ki prvo ovaj cojek je Americki igrac sta je vrlo bitno.Merkeljca nije bila Americki igrac cim su je Amerikanci prisluskivali. To znaci da nije bila njev igrac i da su unju sumnjali.Merkeljca je bila Ruska marijoneta nasljednica jos vece Ruske marijonete Helmuta Kola.Ovim odlaskom Merkeljce stvara se dobra pozicija za totalnu kontrolu Amerike na Evropom.Do sade smo imali Merkeljcu koja je vavje povlacila rucnu kocnicu kad je trebalo ici u uvodjenje sankcija Rusiji ili bilo kaku konfrontaciju sa Rusijom.Ona je vavje nastojala tu konfrontaciju izbjegavati.Ovaj novi lider i kancelar Ljemacke ce iljadu posto ici direktno i sto zesce u konfrontaciju sa Rusijom.Ali i sa neposlusnijem drzavama u EU kake su na primjer Ceska Slovacka Madjarska.Srbija ce siguran sam profitirati od dolaska ovog cojeka na celo Ljemackog kancelara.Jer Srbija je cvrsto na svu srecu vezana za Anglo Americku politiku.Problem bi bijo za Srbiju daleko veci da Srbija nedaj Boze koketira sa Moskvom.E tad bi se proveli ki bosi po trnju.Ovako je bolje sto smo stali na Americku stranu izgubiti nista nemeremo moremo samo dobiti.Jos treba da udjemo u NATO i da nam Amerika dodjeli ulogu nadzornog organa na Balkanu.Da nadziremo prikrivenog Ruskog saveznika unutar NATOa Hrvatsku.Hrvatska je drzava na koju ce Rusi igrati kad Srbija udje u NATO.Jednostavno Rusi ce preko Hrvatske pokusati ostvariti svoje interese na Balkanu.A Amerikanci im to nece dozvoliti a to more biti prilika za Srbiju da se konacno obracunamo sa ustasama.

  • Karital says:

   Sve da vam i božja Amerika pomaže, vama pomoći nema.Vi ste čardak ni nebu ni na zemlji.

  • Miraš says:

   Nisu čuo vest. Glava države Srbije sada je ALEKSANDAR NEVSKI! Onomad Aleksandar Nevski hrabro i veoma uspešno suprostavio se zapadnoj udruženoj NEMAČKO-LITOVSKOJ najezdi koju su predvodili zapadni kvazivitezovi Tevtonci, a u stvari palikuće, siledžije, pljačkaši i bedni ubice nezaštićene nejači. Potraži ova dva filma povodom bitke na Čudskom Jezeru, prvi je stariji. "Aleksandr Nevskiй (1938) filьm" "Aleksandr Nevskiй.Ledovoe poboiщe"

  • Milan says:

   Kako mali Perica razume politiku ...

 6. raikkonen says:

  srbijo cuvaj se!?!?!..ki(ko ona zamlata iz knina) da je centar u iverzuma!!

  • raikkonen says:

   univerzuma.

 7. Vesko says:

  Ko god da dode na celo nece tu dugo ostati, jer ce biti pometeni na sledecem krugu od biraca. Merkelova je nanijele strasne udarce i Rusiji i Srbiji, njoj su americki imperijalisti globalisti predali stafetu kad je Tramp dosao na vlast, da nastavi sa njihovim krvavim pirom po svijetu. Iza otimanja Kosova, njegovog samoproglasenja pa sve do rada na terenu je urpavo stajala ona. Kao i iza puca u Ukrajini, koji Amerika nije mogla izvesti bez nemacke pomoci. Sve ovo je ona mogla da uradi tako sto je nastavila sporazume sa Rusijom o gasu, cime je kupovala rusko povlacenje sa Balkana i uspavljivala Ruse u pogledu Ukrajine. Ukoliko dode do zaokreta u Nemackoj u pogledu tih precutnih sporazuma sa Rusijom i kupovinom gasa od njih, jedna od posledica ce biti mnogo energicniji povratak Rusije na Balkan. U svakom slucaju dokle god Srbija bude odbijala da uvede sankcije prema Rusiji i tako odbijala da vodi neprijateljsku politiku prema njoj, imacemo rusku podrsku i izuzetno dobre odnose sa Rusijom, koja iako je postala veoma racionalna u politici, gaji velike simpatije za nas i na neki nacin je i emotivna prema nama. Znaci na nama je da ih vise nikada na razocaramo na tom prijateljskom nivou, sto mislim da se nece desiti, i imacemo vrlo mocnu drzavu na nasoj strani. Za razliku od gomile zapadnih genocidnih monstruma na drugoj strani pod ciju kontrolu nas pokusavaju uvuci. Mislim da im to nece uspjeti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *