СРБИЈО, ДОБРО ПАМТИ! Ова три човека су тренутно међу највећим СРПСКИМ НЕПРИЈАТЕЉИМА!

SRBIJO, DOBRO PAMTI! Ova tri čoveka su trenutno među najvećim SRPSKIM NEPRIJATELJIMA!

20 avgusta 2017

(na slici: Fljorin Krasnići, Badžet Pacoli i Harji Barjaktari)

Albanski lobisti su aktivni na Zapadu, pre svega u Sjedinjenim Američkim Državama, još od devedesetih godina prošlog veka, kada su započeli projekat nezavisnog Kosova. Što je najbitnije, pragmatični su (čitaj – imaju dovoljno novca), pa se lako prilagode kako demokratskoj, tako i republikanskoj administraciji, odnosno kako Klintonovom i Obaminom, tako i Trampovom kabinetu. Među onima koji prednjače u davanju miliona dolara da uspe projekat nezavisnog Kosova su Bedžet Pacoli, Hari Bajraktari i Fljorin Krasnići.

Najpoznatiji srpskoj javnosti je Bedžet Pacoli. Ovaj milijarder se nakon što su raspisani vanredni parlamentarni izbori na Kosovu, pominjao kao mogući novi premijer, a sada se sve češće pominje kao šef diplomatije.

Pre ulaska u politiku 2006. bio je predsednik i generalni direktor Mabetex Grupe, švajcarske građevinske kompanije, koja je, između ostalog, vlasnik kosovskog tabloida Lajm, a poznat je i kao sponzor brojnih sportskih klubova na Kosovu.

Pacoli se gotovo nikada nije dovodio u direktnu vezu sa sukobima na Kosovu, ali jeste sa finansiranjem OVK, a kasnije Oslobodilačke vojske za Preševo, Bujanovac i Medveđu.

I javna i „tajna“ politika njegov su teren. On je svuda, na svakom važnom mestu, na gotovo svakoj fotografiji koja „beleži“ neki Prištini značajan trenutak.

Prema sopstvenim priznanjima, posebno je bio angažovan na priznavanju samoproglašenog Kosova, a mediji pišu da nije štedeo novac, plaćajući „malim ostrvskim zemljama“ da ga priznaju.

Štampa na Maldivima je, na primer, objavila da je njihovo priznanje kosovske nezavisnosti Pacoli platio dva miliona dolara.

Njegovi sunarodnici, ako ih pitate kome je Pacoli bliži – Tačiju ili Ramušu Haradinaju, oni će, kažu, kratko odgovoriti: Novcu, profitu.

U Srbiji ga uglavnom dovode u vezu sa vlasništvom nad OMV pumpama, ali i zbog spektakularnog venčanja sa italijanskom pevačicom albanskog porekla Anom Oksom.

Uz Pacolija, bitnu ulogu na svetskom političkom nebu igra i američko krilo albanskih lobista.

Reč je, najpre, o njujorškom biznismenu Hariju Bajraktariju koji se još 2007. godine javno i otvoreno hvalio da je svojim novcem i uticajem lobirao za priznavanje Kosova.

U poslednje vreme, biznismen koji je milionsko bogatstvo stekao trgovinom nekretninama na Istočnoj obali SAD, bavio se pitanjima demarkacije Kosova sa „susedima“ i Zajednicom srpskih opština, odnosno odlaganjem njenog formiranja, pišu kosovski mediji.

Drugi bitan igrač u SAD je svakako i nekadašnji čelnik partije „Samoopredeljenje“ Fljorin Krasnići.

Krasnići, koji je do bogatstva došao trgujući oružjem u SAD, snažno je podržavao borbu za nezavisnost Kosova, a nakon što je ona praktično izborena, vratio se u domovinu i okušao sreću u politici. Postao je vlasnik „Kosova Steel Group“, nekadašnje „Zastavine“ fabrike auto-delova.

U ovakvim odnosima snaga, nada za Srbiju je da je Tramp multimilijarder, čovek koga je jako teško kupiti jer poseduje sve, a pored svega toga, novi predsednik Amerike je izuzetno tvrdoglav i teško menja mišljenje i stavove.

(Telegraf)

KOMENTARI5 komentara

 1. goran says:

  Koja faca ovog Pacolija, rodjak na pacovi?

 2. Ovchara says:

  Cekajte,pa njih trojica kad se skupe nemaju ni pola sto ima Jovanovic Cepter. A gde su ostali srpski bogatasi? Jel se to ovde promovisu siptarski bogatasi koji su kupili drzavu ,kao neku nepremostivu silu??? KiM je "drzava" ne siptarska, nego americka okupirana srpska pokrajina,nema veze ni Pacoli ni bilo ko od siptara sa time,ako su i dali neke para,u sto sumnjam,dali su bespotrebno. Nasi neprijatelji su SAD i EU; siptare smo uvek gazili i gazicemo ih cim ameri napuste Urosevac.

 3. deda mraz says:

  Ovo su najobicniji misevi, a nasi najveci neprijatelji su u Beogradu na Dedinju i ovo je farsa od teksta tj. sakrivanje nasih petokolonasa.

 4. Milutin says:

  Kao prvo projekat albanije nisu započeli arnauti ili šiptari no fašisti AUSTRIJANCI. Drugo posle 2 svetskog rata poznata nam je aktivnost koju je vodio takozvani komunizam a na štetu SRBA. Tako se i dogodilo da se u ogromnoj pomoći Jugoslavije odigra i velikoalbanski projekat opet po nalogu sa trulog zapada. Padom komunizma se ništa ne menjea a i kako bi kad su sa trulog zapada plaćali i planirali put droge i oružja a uz jeftinu mafiju šiptzare. Sve te priče o lobiranju su bacanje prašine u oči građanima SRBIJE da bi se pravi autori prikrili ali ne i sakrili. Uostalom fašisti sa trulog zapada su uradili šta su hteli i u albaniji i na KiM-u jenjr oni odlučuju i oni se i pitaju. Dali bi u tavim uslovima bilo realno pričati o nekakvom lobiranju kad su mafijaši sa trulog zapada zaposlei te teritorije pre 20 godina. Nema ni reči o lobiranju.

 5. petrovgrad says:

  Najviše emigranata iz Albanije naselilo se 41-45 po odluci i projektu vlasti u Albaniji. Svi naseljeni albanski emigranti u periodu 41-45 dobili su državljanstvo Jugoslaviji i nisu vraćeni u Albaniju. Sledeći talas naseljavanja KiM zbio se od 1948 do 1953 pod kontrolom Aleksandra Rankovića. JNA je operativno sprovodila akciju. Tada je naseljeno oko 50 hiljada. Svi su dobili ihlabljenje, kuće, zemlju, posao u državnim službama. Na kraju smo dobili pobunu protiv države Srbije. Sve je to smišljena akcija SKJ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *