СРБИЈО, ЕВО ШТА ТЕ ЧЕКА! Само отварање поглавља 27 коштаће нас 11 милијарди евра!

СРБИЈО, ЕВО ШТА ТЕ ЧЕКА! Само отварање поглавља 27 коштаће нас 11 милијарди евра!

28 септембра 2016

1041856796-eu-354

Небојша Лазаревић, директор Центра за европске политике и члан ужег преговарачког тима Србије у преговорима са ЕУ изјавио је да циљ не треба да буде само отварање поглавља већ суштинске реформе како би Србија била спремна да, када уђе у Унију, у потпуности испуњава своје обавезе и до краја користи чланство.

– Србија је донела велики број усклађених прописа, али се они често не примењују. Са друге стране, имаћемо веће трошкове него користи од чланства ако уђемо у ЕУ неспремни – каже Лазаревић.

Према његовим речима, постоји више крупних отворених питања које Србија треба да реши пре него што постане чланица.

Постоји „мноштво техничких питања у вези са приступањем Унији која захтевају измене Устава, док неке од тих промена, по самом Уставу, захтевају и референдум“, рекао је он.

Лазаревић објашњава да, с обзиром да предстоје референдуми где грађани треба да се изјасне о чланству у ЕУ, али и о променама Устава, „било би добро да се они споје у један и да се на тај начин уштеди време и новац“.

– Чланство у ЕУ није јефтина играчка – рекао је он и објаснио да само у вези са поглављем 27, које се тиче животне средине, Србија мора да инвестира више од 11 милијарди евра, што је огромна инвестиција за коју ће вероватно новац морати да позајми.

– Наш циљ је да постанемо успешна и кредибилна чланица која у потпуности и без проблема испуњава све обавезе из чланства, а са друге стране максимално користи то чланство у ЕУ – рекао је он.

Не треба се играти европских интеграција, треба их озбиљно схватити и радити, закључио је Лазаревић.

KOMENTARI7 коментара

 1. Kosovac says:

  Овај Небојша Лазаревић, директор и криминалац најгоре врсте, хладнокрвно саветује читаоце да је потребно позајмити 11 милијарди евра, само да би изашли мечки на рупу. Ем идеш да те одере, ем плаћаш за то. А заборавио још да каже да ће допринос екологији бити да угасимо термоелектране, које загађују ваздух, а изградимо нуклеарне које су врло чисте и уопште не диме…… Па онда пожурује да се уради неки недемократски референдум, шта ће му то да мења устав, када устав није донео Слободан Милошевић?

 2. Trifun says:

  Pozamljivanje para od MMF i ostalih je ono na sto ta EU-NATO kriminalna sljam klika igra, jer te pare onda pljackaju i izvlace na offshore racune i Zapad preko fiktivnih fantom firmi i fiktivnih poslova. U zamjenu za te pare od njih se ocekuje da namestaju sve sto mogu kako bi nas ugurali u te zlocinacke organizacije od kojih Srbija i gradani nece imati nikakve koristi.

 3. Trifun says:

  Ali hvala Bogu dosao je kraj i EU i NATO i zapadnoj dominaciji.

 4. Trifun says:

  Ovaj entuzijazam EU-NATO kriminalnih klika za EU mi je u potpunosti jasan. Oni bi imali puni koristi od toga. Vec su decu poslali na Zapad i kupili im nekretnine, platitili skole...

 5. Barakuda says:

  Hoćemo referendum oko ulaska Srbije u EU ! Svi dosadašnji političari od 05, Oktobra su na vlasti zagovarajući politiku ulaska Srbije u EU, bez pitanja građana da li su saglasni, ili ne !

  • Kosovac says:

   Barakuda,….. Немој да се љутиш, али много си наиван. Тражиш референдум на коме ће гласове бројати Вучић, а контролисаће га Зорана Михајловић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u