СРБИЈО, ЕВО ШТА ТЕ ЧЕКА! Само отварање поглавља 27 коштаће нас 11 милијарди евра!

SRBIJO, EVO ŠTA TE ČEKA! Samo otvaranje poglavlja 27 koštaće nas 11 milijardi evra!

28 septembra 2016

1041856796-eu-354

Nebojša Lazarević, direktor Centra za evropske politike i član užeg pregovaračkog tima Srbije u pregovorima sa EU izjavio je da cilj ne treba da bude samo otvaranje poglavlja već suštinske reforme kako bi Srbija bila spremna da, kada uđe u Uniju, u potpunosti ispunjava svoje obaveze i do kraja koristi članstvo.

– Srbija je donela veliki broj usklađenih propisa, ali se oni često ne primenjuju. Sa druge strane, imaćemo veće troškove nego koristi od članstva ako uđemo u EU nespremni – kaže Lazarević.

Prema njegovim rečima, postoji više krupnih otvorenih pitanja koje Srbija treba da reši pre nego što postane članica.

Postoji „mnoštvo tehničkih pitanja u vezi sa pristupanjem Uniji koja zahtevaju izmene Ustava, dok neke od tih promena, po samom Ustavu, zahtevaju i referendum“, rekao je on.

Lazarević objašnjava da, s obzirom da predstoje referendumi gde građani treba da se izjasne o članstvu u EU, ali i o promenama Ustava, „bilo bi dobro da se oni spoje u jedan i da se na taj način uštedi vreme i novac“.

– Članstvo u EU nije jeftina igračka – rekao je on i objasnio da samo u vezi sa poglavljem 27, koje se tiče životne sredine, Srbija mora da investira više od 11 milijardi evra, što je ogromna investicija za koju će verovatno novac morati da pozajmi.

– Naš cilj je da postanemo uspešna i kredibilna članica koja u potpunosti i bez problema ispunjava sve obaveze iz članstva, a sa druge strane maksimalno koristi to članstvo u EU – rekao je on.

Ne treba se igrati evropskih integracija, treba ih ozbiljno shvatiti i raditi, zaključio je Lazarević.

KOMENTARI7 komentara

 1. Kosovac says:

  Ovaj Nebojša Lazarević, direktor i kriminalac najgore vrste, hladnokrvno savetuje čitaoce da je potrebno pozajmiti 11 milijardi evra, samo da bi izašli mečki na rupu. Em ideš da te odere, em plaćaš za to. A zaboravio još da kaže da će doprinos ekologiji biti da ugasimo termoelektrane, koje zagađuju vazduh, a izgradimo nuklearne koje su vrlo čiste i uopšte ne dime…… Pa onda požuruje da se uradi neki nedemokratski referendum, šta će mu to da menja ustav, kada ustav nije doneo Slobodan Milošević?

 2. Trifun says:

  Pozamljivanje para od MMF i ostalih je ono na sto ta EU-NATO kriminalna sljam klika igra, jer te pare onda pljackaju i izvlace na offshore racune i Zapad preko fiktivnih fantom firmi i fiktivnih poslova. U zamjenu za te pare od njih se ocekuje da namestaju sve sto mogu kako bi nas ugurali u te zlocinacke organizacije od kojih Srbija i gradani nece imati nikakve koristi.

 3. Trifun says:

  Ali hvala Bogu dosao je kraj i EU i NATO i zapadnoj dominaciji.

 4. Trifun says:

  Ovaj entuzijazam EU-NATO kriminalnih klika za EU mi je u potpunosti jasan. Oni bi imali puni koristi od toga. Vec su decu poslali na Zapad i kupili im nekretnine, platitili skole...

 5. Za Srbiju says:

  Sramno!

 6. Barakuda says:

  Hoćemo referendum oko ulaska Srbije u EU ! Svi dosadašnji političari od 05, Oktobra su na vlasti zagovarajući politiku ulaska Srbije u EU, bez pitanja građana da li su saglasni, ili ne !

  • Kosovac says:

   Barakuda,….. Nemoj da se ljutiš, ali mnogo si naivan. Tražiš referendum na kome će glasove brojati Vučić, a kontrolisaće ga Zorana Mihajlović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *