СРБИЈО, ИЗДРЖИ ЈОШ МАЛО! УСКОРО КРАЈ ЕПИДЕМИЈЕ! Објављени најновији резултати

SRBIJO, IZDRŽI JOŠ MALO! USKORO KRAJ EPIDEMIJE! Objavljeni najnoviji rezultati

9 aprila 2020

U Srbiji je, prema najnjovijim podacima, još jedna osoba preminula od posledica novog virusa korona, čime je ukupan broj umrlih povećan na 66. Zaražena je još 201 osoba, tako da je ukupan broj obolelih povećan na 2.867.

Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje „Batut“ dr Darija Kisić Tepavčević izjavila je na konferenciji za novinare da su od poslednjeg izveštaja testirani uzorci 1.586 osoba, od kojih je 201 pozitivan.Hospitalizovana je 1.891 osoba, a na respiratoru je ukupno 127 pacijenata.

U poslednja 24 časa preminula je jedna osoba muškog pola, navela je Kisić Tepavčević.

Do sada je od posledica virusa korona umrlo 66 osoba, a prosek godina preminulih je 64,3, dodala je ona. Do sada je ukupno testirano 12.347 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Doktorka Darija Kisić Tepavčević izjavila je da ukoliko se brojke nastave kao i do sada uskoro nam se bliži kraj epidemije!

Kisić Tepavčević je uputila apel svim građanima da poštuju mere prevencije i zaštite

– Sada je pravi trenutak da poštujemo mere koje se sprovode. One će vrlo brzo da pokažu rezultate. Vidimo da su brojevi stabilni i u laganom padu. To ne sme da nas zavara, moramo da se maksimalno se koncentrišemo, kao što smo i najavljivali prethodnih dana. Ako ovako nastavimo izvesno je da se uskoro bliži kraj ove epidmeije – kaže ona.

KOMENTARI4 komentara

 1. Duše mi says:

  Kiss, za kisićevu. Od tako lepe i uspešne žene, lepe i utešne reči. Ali trebaće da izdržimo tri godine, da li je to njoj neko rekao? To ne piše u modnim časopisima, da bi ona pročitala dok čeka kod frizerke. To ne može tako brzo i bezbolno jer moćnici misle upravo suprotno, tj. da bude jako sporo i jako bolno.

  • Miraš says:

   Nisu u redu te vaše primedbe. Darija Kisić Tepavčević govori o realnim zdravstvenim podacima, a ne bavi se ni tudjim scenarijima budućih dogadjaja ni proroštvom. Zašto ste vi zdravo za gotovo uzeli taj 3-godišnji scenario? Time što ste odmah kapitulirali postali ste odmah poslušni rob gejtsove elite, vladara iz senke. Odmah ste poslušno podigli sve četiri, dok Kinezi, Japanci, Korejanci, Rusi već prave lekove za ovaj virus.

  • Miraš says:

   Danas sabiraju da ima 94.000 smrtnih slučajeva od covida-19 u celom svetu. To je još uvek manje od 113 000 smrtnih slučajeva od gripa u sličnom periodu. Nisu uspeli da poraze Kinu, a sada Kina pomaže drugim državama da se brže oporave. Sa ovim scenariom imali bi uspeha pre 15-20 godina, kasno su ga pokrenuli. Jedino uspeće da još više naruše globalnu ekonomiju, ali ona je bila sa znacima ozbiljnog padanja i pre lansiranja kovida-19.

 2. Slobodanka says:

  Još malo pa gotovo. Još uvek nemamo visoke prosečne dnevne temperature, neki pominju da je to 18 stepeni, a neki tvrde 23. Sada nam najviše pomažu mere distanciranja i opreza. Značajno veći broj je testiran nego za prethodna 24 časa (danas 1586, juče 1.135) a broj novozaraženih je manji (danas 201, juče 219). Procenat pozitivnih (zaraženih) u odnosu na testirane danas 09 Aprila je 12,67%, dok juče 08 Aprila je iznosio 19,3%. 07 Aprila 23%, 06 Aprila 24,5%, a 05 Aprila 29,6%. Oni vide da je i sve veći broj lakših slučajeva što je takodje dobro.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *