СРБИЈО, МИРНО СПАВАЈ! – Завршена антитерористичка вежба „Штит“

SRBIJO, MIRNO SPAVAJ! – Završena antiteroristička vežba „Štit“

21 novembra 2015

saj-specijalci-foto-rojters-1417715029-596053Velika antiteroristička vežba svih bezbednosnih službi u Srbiji „Štit 2015“, koja je izvedena na više lokacija u Beogradu, uspešno je danas završena, a premijer Srbije Aleksandar Vučić pohvalio je sposobnosti bezbednosnih službi.

Vučić je sa ministrima u vladi, načelnikom Generalštaba VS Ljubišom Dikovićem, predsednikom RS Miloradom Dodikom i drugim funkcionerima, posmatrao vežbu, nakon čega je razgovarao sa predstavnicima službi bezbednosti i upoznao se sa opremom kojom raspolažu i koju su koristili tokom vežbe.

Raport Vučiću, pored koga su bili i ministri unutrašnjih poslova i obrane Nebojša Stefanović i Bratislav Gašić, predao je komandant Žandarmerije Goran Dragović.

Vučić je pripadnicima bezbednosnih snaga čestitao na uspešno obavljenom poslu i izvedenoj vežbi „Štit 2015“.

„Živela Srbija“, rekao je premijer.

U vežbi je učestvovalo oko 700 pripadnika Bataljona za protivteroristicka dejstva „Sokolovi“, Bataljona vojne policije specijalne namene „Kobre“, 204. vazduhoplovne brigade, Garde, Rečne flotile, Žandarmerije, Bezbednosno-informativne agencije.

Bezbednosne službe pokazale su visok stepen obučenosti u rešavanju talačkih kriza na aerodromu „Nikola Tesla“ i Železnickoj stanici, kao i prilikom centralne pokazne vežbe održane u i pored Palate Srbija.

Kapaciteti srpskih snaga pokazani su i na reci, gde su na jednom od splavova savladani teroristi.

Cilj vežbe bio je prikazivanje zajedničkog delovanja svih službi u eventualnom pokušaju ugrožavanja bezbednosti.

Saobraćaj za automobile, autobuse i motocikle danas je izmenjen tako što je od 8 do 15 sati zatvoren Bulevar Nikole Tesle, od Ušća do Ulice trešnjinog cveta.
VUČIĆ: HRABROST I OBUČENOST SPRSKIH BEZBEDNOSNIH SNAGA

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da su srpske bezbednosne snage na pokaznoj vežbi „Štit 2015“ pokazale hrabrost, odlučnost i izuzetnu obučenost i spremnost u zaštiti zemlje od eventualnih terorističkih napada.

„Građani su mogli da vide kako ćemo brzo da reagujemo. Čestitam im na izvanredno urađenoj i pokazanoj vežbi“, rekao je Vučić na konferenciji za novinare, nakon što je na više lokacija u Beogradu izveden Štit 2015.

Prema njegovim rečima, bezbednosne službe su u veoma komplikovanim i složenim uslovima pokazali izvanrednu obučenost, ali i jedinstvo i sadejstvo, budući da te jedinice do sada nisu sarađivale.

„Mislim da su građani mogli da vide da su naše jedinice izuzetno dobro obučene, spremne, da ti ljudi veoma vredno rade“, istakao je premijer.

On je napomenuo da je u realizaciji vežbe učestvovalo više od 700 pripadnika MUP-a, BIA, Vojske Srbije.

„Mnogo je važnije da probamo da zemlju sačuvamo od bilo kakvih napada, ali pošto to ne možete da znate, ovakav će da bude naš odgovor, a to znači da ćemo da reagujemo brzo, jednostavno i efikasno“, rekao je Vučić.

On je čestitao pripadnicima snaga bezbednosti, koji su pokazali hrabrost, odlučnost, spremnost i odlučnost, navodeći da je uveren da ćemo moći da im pružimo još bolju opremu i oružje.

„Iako po tom pitanju nismo slabiji od drugih, ali rezultati će nam biti bolji, posebno zato što ulažemo dosta u namensku industriju i to ćemo da nastavimo“, rekao je Vučić.

On je, podsetivši da je i predsednik RS Milorad Dodik prisustvovao vežbi, rekao da i građani ES mogu da vide kako brzo Srbija može da reaguje i da je spremna da pomogne i svima u regionu.

KOMENTARI5 komentara

 1. mile says:

  Bezbednosne snage su smesne ..... svaka bezbednosna struktura je smesna ako je broj protiv koga vodi borbu velik , jer ne moze se unutar zemlje koristiti razorno oruzije , ovo je samo predstava za budale , nasa zandarmerija (citaj svakog rezima obezbedjenje ) i bilo koja struktura ne moze da se nosi sa pomanitalim muslijima ako njihv broj broji preko 8 hiljada ...... nema sansi , narod moze samo mirno da spava ako je NAROD JAK , OBUCEN DA SE NOSI SA OVAKVIM IZAZOVIMA , AKO POSTOJI CIVILNA ZASTITA < ORGANIZACIJA U SLUCAJU NAPADA BILO KOJE VRSTE PA I OVE NASTIMOVANE IZ VASINGTONA .... SAMO JE NAROD SAM SEBI GARANT , AKO SE SETIMO DA JE ZANDARMERIJA TUKLA SRBE NA BARIKADAMA , KOOOOO NOOORMALAN MOZE NJIMA DA VERUJE , DA MI SE POJAVI VEHABIJA ILI ZANDARM ISPRED MENE NAORUZAN prvo bih pucao na zandarma jer je bolje obucen i manje mu verujem pa blentonju od vehabije .... najiskrenije .

 2. miroslav says:

  Sa cime mislis da sacuvas zemlju? Sa ovo malo specijalaca i ovakvom vojskom?Policija nije vojska.Ti bi u nato?Pa ti si definitivno izrucio moju zemlju krvolocima.Nije ni cudo sto malo spavas.

 3. niki says:

  Srbi najebali ste jer ovi vezbaju za vas ako se budete bunili i slucajno im je vezba bila kada je u Beograd dosao komandant najvece teroristicke organizacije na svetu.

 4. miroslav says:

  Znamo da je to pretorijanska garda.Oni svrgavaju vladare.Ne plasim se ja njih,njihovih maski i svega toga.Nece oni na masu.Pre uklanjaju vlast.Deluju mi kao da nisu nasi.Nekako tudji.

 5. IZNOGUD says:

  SVE STO RADI NAS "SJAJNI VODJA" SU POTEMKINOVA SELA!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *