СРБИЈО СЛУШАЈ! АМБАСАДОР ХИЛ нам је објаснио односе СРБИЈЕ и САД

SRBIJO SLUŠAJ! AMBASADOR HIL nam je objasnio odnose SRBIJE i SAD

30 juna 2023

AMERIČKI ambasador u Beogradu Kristofer Hil izjavio je danas da su SAD i Srbija kao dva prijatelja koja su ponovo zajedno nakon što su se ranije razišli i koja imaju kompleksne odnose.

Na prijemu povodom Dana nezavisnosti SAD, 4. jula, kojem je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Hil je na srpskom jeziku rekao da ponekad jedan prijatelj želi da razgovara o prošlosti a drugi o budućnosti ali da je važno da se priča i da u tom duhu mogu dalje napred.„Odnosi između Srbije i SAD su kompleksni ali oni idu nabolje. Ti odnosi su jako bitni za nas i neophodni za postizanje mira, sigurnosti i za budućnost. Kada ih izgradimo tako da budu snažni, oni će pomoći da zemlje zaborave prošlost i krenu napred“, rekao je Hil.

Dodao je da Amerika investira u Srbiju a posebno u njene mlade ljude i da saradnja dve države u sferi tehnologije predstavlja zajedničku budućnost.

„Ovde su neke od naših najvećih tehnoloških kompanija, na primer NCR ili Oracle centar informacija u Kragujevcu. To je naša zajednička budućnost, mi smo sada najveći partner Srbije kada je reč o tim uslugama“, rekao je Hil.

Vučić je na svom Instagram nalogu čestitao ambasadi SAD Dan nezavisnosti i napisao da je prijem iskoristio da zamoli Ameriku da založi svoj autoritet kako bi Srbima na Kosovu omogućio dostojan i miran život.

To je pravi povod da se svi podsetimo univerzalnih vrednosti utkanih u Deklaraciju o nezavisnosti, a koje se odnose na jednakost svih ljudi i njihova neotuđiva prava na život i slobodu“, naveo je.

Još je – ispod fotografije sa Hilom – dodao: „Srbija ostaje posvećena miru, kao i jačanju partnerstva sa Sjedinjenim Državama. Uvereni smo da će naš dugogodišnji istorijski savez dostići novi nivo u narednim godinama“.

Na prijemu u rezidenciji američkog ambasadora u Beogradu bili su i premijerka Srbije Ana Brnabić, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ministar policije Bratislav Gašić, ministarka kulture Maja Gojković, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

Od predstavnika opozicije, bili su lideri Stranke slobode i pravde, Dragan Đilas, Marinika Tepić i Borko Stefanović, prvaci Narodne stranke, Vuk Jeremić i Miroslav Aleksić, kopredsednica stranke Zajedno Biljana Stojković, iz pokreta Ne davimo Beograd Biljana Đorđević, i predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.

Prisustvovali su i ambasadori Ukrajine, Francuske, Nemačke, Italije i Švedske.

(Beta)

KOMENTARI10 komentara

 1. RASPUCHIN says:

  Od prijateljske utakmice sa Tuđmanovom ustaškom "lijepom njinom" , odigrana 17.10.1990.g. , svim Srbima bi trebalo biti jasno kako se "brdašcetova" država odnosi prema Srbima. Kada se sjetite da smo bili saveznici i na pobjednici u oba svjetska rata i kada nam , shodno tome , vratite sve naše teritorije (tačnije priznate Veliku Srbiju) i obezbjedite obeštećenje za sva zla u dvadesetom vjeku , onda ćemo , MOŽDA , moći razgovarati o popravljanju odnosa a ovi što ti dolaze na noge su nebitni i tebi a pogotovo nama.

 2. ANA says:

  Pravi Srbin vam nikada neće zaboraviti, a ni oprostitito što ste nam uništili državu, što ste nas nemilosrdno i kukavički, sa visine od 10.000 - 15.000 bombardovali osiromašenim uranijumom, kasetnim bombama, što ste nas raketirali iz daljine od preko 200 - 300 km i ubijali našu djecu, žene i starce. Kukavice, niste imali hrabrosti da se prsa u prsa suočite sa našim braniocima, našim herojima. Nikada vam nećemo zaboraviti što ste zajedno sa Šiptarima otimali i ubijali Srbe da bi im povadili organe. NEMA OPROSTA, A NI ZABORAVA gosn. Hil! Ni vi , a ni Amerika više nikada ni u jednom pravom i čestitom Srbinu nećete imati prijatelja, to možete imati samo u srpskim izdajnicima i kukavicama.

  • Petar Kotromanjić says:

   Glasam za to. Priča moze oprost I zaborav ne može. Tačka

  • Ivke says:

   Nije on nikakan gosn on le bre olupina od coveka. A sto nam daju mladima på hiljadu dve plate i da sve razbacaju a decu ne radjaju i prave ih kojekakvim raznim umisljenim i bolesnim. -- e pa hvala im neka samo oni ne pomazu nasoj deci!

 3. Velika Metla says:

  Sve šta bih poručio ovome satanisti "admin" ne bi objavio. Zato ostavljam na maštu čitaocima šta bi to moglo biti.

 4. Beli Orao says:

  Hil opet smrdiš , marš već jednom đubre američko!

 5. Srbski Vitez says:

  Kakvog li licemerja i ogavnog cinizma! A tek ovaj naš preCednik, muka mi je i da citiram to lizanje američkog *upeta! Fuj! Gadi mi se! Čujte samo...on je "zamolio..." - koga...!?? SAD-ističke genocidne zlikovce da se tobože zauzmu za poboljšanje položaja Srba u OTETOM I OKUPIRANOM KiM!!!? Ne, nema druge, ostaje samo nada da će ih braća Rusi SRAVNITI SA ZEMLJOM i osloboditi svet od ovog planetarnog genocidnog zla zvanog SAD!

 6. Pasulj says:

  Svi neprijatelji Srbskog naroda rade 24h non stop na projekat unistenje Srba, pocevshi od izdajnika AV preko instaliranih SNS-ovih leshinara do glavnih okupatori USA-EU-Vatikan.

 7. Filip says:

  Obožavam ove slatkorečive, a ubice.

 8. Milutin says:

  Pre 30 godina, kada je ceo svet bio Americi pod nogama trebale su nam ovakve ponude. Umesto toga, spopleli ste se o kamen zvani Srbija. A sada nam nudite da budemo opušak koji ćete moći zgaziti. Niste vi ovde da pokažete mladima. Vi ste ovde jer ste videli pravo bogatstvo koje Srbija ima. Ljude. Pametne, sposobne. Ali na žalost još uvek jeftine. Mislim na plate koje im dajete. A imamo i one jeftine. Mislim na one što vise u vašim ambasadama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *