СРБИЈО, СТИЖЕ ТИ НОВА КАЗНЕНА ЕКСПЕДИЦИЈА: Овај човек мења Девенпорта

SRBIJO, STIŽE TI NOVA KAZNENA EKSPEDICIJA: Ovaj čovek menja Devenporta

4 jula 2017

Novi šef Misije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici stupio je danas na dužnost, zamenivši na tom mestu Majkla Devenporta, naveo je EU info pint NS na svom Tviter nalogu.

Fabrici je do sada bio šef delegacije EU u Australiji.

Italijanski diplomata je u ranijim izjavama isticao da je optimističan prema budućnosti EU i smatra da je evropski projekat nezaustavljiv, jer među Evropljanima postoji moćna volja da EU uspe, iako je Bregzit uneo „element nesigurnosti“.

– Ideja da se vratimo na nacionalni nivo je nemoguća. Na kakav nacionalni nivo bismo se vratili uopšte? Od Rimskog carstva smo isprobavali brojne sisteme vladavine. Ono što trenutno imamo funkcioniše. Iako nailazimo na poteškoće, vrednost projekta je i dalje tu. Među sobom uspevamo da rešimo sve probleme – poručio je Fabrici svojevremeno za australijski „Fajnenšal tajms“.

Devenport je na čelo misije EU u Beogradu imenovan u junu 2013. godine, a prethodno je dve godine bio ambasador Velike Britanije u Srbiji.

KOMENTARI4 komentara

 1. Trifun says:

  Da funkcionisu njihove astronomske plate za nikakav rad i trud. Gradani se pljacaku preko bankarskog sistema i oligarhije, siromastvo je sve vece, dugovi sve veci...ekonomija stagnira a on svira poslednju pjesmu dok Titanik tone nepovratno. Koji licemjer!

 2. goran says:

  Svaki sledeci je sve gluplji i sve pokvareniji. Dakle, ima progresa, samo u obrnutom smeru. Ovaj na slici je zreo za Lazu Lazarevica.

 3. NEŠO says:

  Došao je kraj kvislinzima,izdajnicimai,veleizdajnicima u Srbiji.Ovi razni kolonijalni namesnici uskoro će sami da beže iz Srbije.Svi su se razotkrili .

 4. goran says:

  U Brazilu te ladno ubiju za tri dolara, pogotovo ako si stranac. U Beogradu, Srbi ljube d... istim onim strancima koji su ih bombardovali. Pa, sta ocekujete dragi Srbi. Da Putin licno pogine braneci Vase interese koje ste vi odavno izdali? Ludjeg naroda ja ne videh.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *