СРБИЈУ ЧЕКАЈУ ТЕШКА ВРЕМЕНА – Нови канцелар биће много оштрији према Србима од Меркелове

SRBIJU ČEKAJU TEŠKA VREMENA – Novi kancelar biće mnogo oštriji prema Srbima od Merkelove

9 decembra 2021

Nemački stručnjak za Balkan i viši saradnik Saveta za politiku demokratizacije u Berlinu Bodo Veber očekuje od nove nemačke vlade oštriji stav prema Srbiji.

Veber je rekao da, uz oštriji stav prema Srbiji očekuje nastavak politike prema Prištini koju je vodila vlada Angele Merkel.On je istakao da to, međutim, ne znači da je Berlin zadovoljan svime što radi vladajuća koalicija u Prištini.

Veber je kazao i da će nova nemačka vlada biti najsnažniji zagovornik tzv Kosova u EU i ocenio da bi vizna liberalizacija za njegove građane trebalo da se desi što pre.

KOMENTARI10 komentara

 1. Ivana says:

  Znači idu na bombardovanje Srbije streljanje nevine dece sve kao u II svetskom ratu. Jednom nacisti, fašisti uvek ostaju isto hebali i Rusi koji su i ostavili na životu sad i opet hebu kako treba.

 2. milorad5 says:

  Nema od nemaca ništa,imaće oni svoj jad da se zabave njime,i oni to vide kako dolazi,vide jasno šta će ih udariti,ali moraju i dalje da prde u istu tikvu kao do sada.Medjutim,glavno pitanje je šta će STVARNO RADITI a to neće biti ono što pričaju javno.Nemci uopšte nemaju neprijateljske namere pema nama,a šiptarija im se gadi do povraćanja,pa videćemo ŠTA ĆE BITI, ali ne očekujem neke bitne neprijaeljske poteze iz berlina,naprotiv mislim da bi oni voleli savezništvo i bližu saradnju sa srbijom ali ne smeju to javno da pokrenu zbog anglo-američkih pritisaka na celu EU.Kada se RASPADNE EU onda će da vidimo prave namere nemaca prema srbiji i balkanu,a ja vam kažem sad, da oni nas vide kao zaista ozbiljan narod sa kojim može da se radi a to je ogromna stvar,da ne pričam o mogućnosti saradnje sa rusijom preko srbije, mimo američkih želja.EU je sad ubačena u 6 brzinu od strane engleza a volan su zavezali kanapom za papučicu gasa.Engleska je krenula u napad na evropu,pazite šta vam kažem,obiće im se to o galvu kada izadje na videlo KO kontroliše briselsko gnezdo lopova a nemci to dobro ZNAJU i nisu baš mnogo srećni zbog toga:)Dohvatiće se oni sigurno pre ili kasnije ali verovatno pre,neko će morati da bude kriv za ovaj finansaijski slom koji nailazi,a realno zna se ko je to izazvao,engleska će morati da plati londonske "igrice", ovako ili onako.

  • Dragan Pik-pantalon says:

   Ne lupetaj. Rusi i Nemci odavno sarađuju na Baltiku. Šta će im Srbija?

 3. Gagi says:

  Istorija je uciteljica zivota a ta uciteljica je vec stara i od nje se mogu saznati veoma pametne i iskustvene stvari. Vrlo je moguce da nemci prime u neko pridruzivanje njihovoj EU, Crnu Goru, Albaniju sa KiM i Makedoniju. To se naravno mora desiti bez uslovljavanja i klastera. Danas se kao nekada, ponovo grupisu svi pouzdani partneri iz proslosti a nema smisla da se oni uslovljavaju. Tog "toplog zeca" su ostavili za nas i pazljivo prate kada ce njihove uzdanice da nadjacaju i prevagnu u zemlji Srbiji. Opet je na redu "veliko spremanje" Evrope a to zaduzenje su ponovo dobili nemci. Britanija ponovo podmuklo "pere ruke" od svega, kao i uvek do sada, a zapravo su oni stratezi i inicijatori svih bivsih i buducih nesreca. Zarko me interesuje kakvu su sada smislili podvalu, Marx i Engels su bili odlicna prevara koja je nasilno sprovedena od strane njihovih agenata i spijuna kod Slovenskog naroda. Posto je sada drugo vreme, tehnoloski sasvim drugacije, verovatno ce to biti neka kombinacija sajber-revolucije sa svakakvim bioloskim izazovima. Mozda nece nikoga direktno napadati, dovoljno je da puste neku novu vest o neizbeznom smrtonosnom virusu, ta vest ce se planetom prosiriti za pet minuta a tako mogu da plase i maltretiraju narode u nedogled. Okupacija naroda sveta je vec izvrsena i uspostavljena, sada su na sceni samo modaliteti te okupacije. Ovih dana se okupljaju stari saveznici oko nemacke da odrade asanaciju terena i uspostave fizicku dominaciju, da zabodu njihove pobednicke zastave u tudjim zemljama. Kao i uvek do sada u istoriji, nijedan plan nije idealan i ima neku skrivenu manu, ranije je to bila zima i hladnoca. Mislim da ce ovog puta to biti vrucina i to ona nepodnosljiva - kao u rerni.

 4. Kulak says:

  Kako oni prema nama, tako i mi prema njima.Ako Nemci ikada više zaprete Srbima, ući u čvrsti vojni savez sa Rusijom i osigurati da ih Rusi uz našu asistenciju temeljito i bez ostaka izbombarduju.

 5. Petrovgrad says:

  U načelu Srbija je uvek imala solidne odnose sa islamskim državama.Nadam se da će mo tako ostvariti i sa islamskom republikom Nemačkom. Dok je arijevska rasa činila Germaniju u dva navrata u 20 veku su nas smanjili za po 1,5 miliona. Sada, kada se u porodilištima Švabije više radjaju Muhamedi od Kristijana, opasnostpo pravoslavlje opada.

 6. Rocky says:

  Švabe ostaju (buba)švabe,dakle antisrbska i antiruska gamad.Oduvijek oni na slovenske narode gledaju kao na neke šošone koji će oni dovesti u red tj. pobiti i oteti sve što vrijedi.Sa Rusijom trguju samo zato što moraju inače bi požderali Ruse samo da mogu.Imam rođaka koji je silom prilika radio u švabiji i on mi kaže da nikad,ama baš nikad nije pročitao ni pronašao i jedan jedini afirmativni tekst ili tv emisiju kad su u pitanju Srbi i Rusi.Uvijek je to bila gebelsovska pljuvačina i beskrajna neskrivena mržnja.Zato kažem ako dođe do gadne tarapane prvo roknuti švapsku đubrad jer drukčije s njima ne ide.

 7. Beli Orao says:

  Treba vamDodok on bi to po kratkom postupku “ fak ju” ! a ne ko taj lažov što ga imate !

 8. Beli Orao says:

  Treba vam Dodik on bi to po kratkom postupku “ fak ju” ! a ne ko taj lažov što ga imate !

 9. Beli Orao says:

  Kakav će biti novi kancelar to zavisi da li će mu politička elita iz beograda listi guzicu ili će doći do promjene i neko ko će to da postavi na prave noge , to znači zavisi sve od NAS a ne od švaburdina !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *