SRBIMA KROJE ISTORIJU: Vatikan krije istinu o poreklu Hrvata

SRBIMA KROJE ISTORIJU: Vatikan krije istinu o poreklu Hrvata

5 januara 2014

knjiga-227x337U biblioteci u Vatikanu čuva se istorijska knjiga iz 16. veka dubrovačkog profesora Mavra Orbinija za koju postoji Uputstvo osoblju biblioteke u kome piše: „nedostupna za Srbe“ – polazna je činjenica knjige Vukašina Ilića koje je nadavno promovisana u Centru za kulturu Rakovica. Ta knjiga krije istinu o poreklu Srba i Hrvata, rečeno je na promociji.

Knjiga „Srbi od iskona“, prema rečima književnika Milana S. Krsmanovića, je napor da se srpskom a i ostalim narodima otvore oči i ukaže na velike faksifikate „germanske Bečko-Berlinske škole prema kojima Srbi na Balkanu nisu starosedeoci, nego došljaci“. Ilić, kako kaže Krsmanović, tvrdi da su u toj lažnoj istorijskoj školi preskočeni milenijumi kako bi time bio postavljena osnova za politiku prodora nemačkog uticaja preko Balkana na Bliski istok poznatog kao politika „Drang nah osten“.

-Žalosna je činjenica da istorijsku starost Srba na Balkanu i ne samo na Balkanu već na celom evroazijskom prostoru i afričkom prostoru prešućuju ne samo strani istoričari, nego i naši. To su brojne laži od kojih se pamet muti – rekao je Krsmanoivić.

Recenzent Ilićeve knjige akademik Petrogradske akademije Pavle Dželetović kaže da autor nastoji da hronološkim redoledom upozna čitaoca sa stvarnim, a ne falsifikovanim istorijskim činjenicama.

-Vrlo aplikativnim stilom Ilić prezentira tri izuzetno značajna svetska nalazišta Lepenski vir, Starčevo i Vinča. Ovi lokaliteti i materijali pronađeni u njima omogućili su drgačije poglede na minule civilizacije – navodi Dželetović.

U knjizi „Srbi od iskona“ navode se mnogi fakti o poreklu naroda koji su svrstani u Slovene, što je pojam nastao oko šestog veka kada se okončalo formiranje germanske nacije i nemačkog jezika koji Srbi nisu mogli da razumeju pa su otuda ta, germanska plemena nazvali Nemacima tj. onima koji su nemi, dok su svi ostali narodi nastali iz jednog srpskog korena nazvani Sloveni – oni koji se međusobno razumeju tj slove. Iliće o poreklu Hrvata kaže:

-O Hrvatima i njihovom poreklu još je Grk Laonik Halokondilo pisao: Prva Bela Srbija protezala se sve do Baltičkog mora do Crnog mora , a na jugozapadu do karpatskih planina, na čijem se obroncima naselilo po zlu čuveno pleme Hrvati, koji su se od Srba odvojili.

Ova istina o poreklu Hravta dokazana je nedavno kada je u ipsolun hromozomima Hrvata nađeno da su oni poreklom Srbi što je u Hrvatskoj javnosti izazvalo ogorčenje i nevericu. Ove činjenice objašnjavaju zašto se u vatinskoj bilioteci krije spis Mavra Orbinija koji sadrži istinu o porekli Sreba i Hrvata i samo jedan u nizu dokaza da su Hrvati poreklom Srbi i to ne samo od 19. veka kada su u zapadnoj Hercegovini Srbi pokatoličeni nego od samog nastanka ovog plemena u davnoj prošlosti.

(Pravda)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Radmila says:

    Najkrvavije ruke imaju oni koji svojim delima žele da dokažu svoje novostečeno uverenje. Na žalost većinu mladih ne interesuje poreklo. Na delu je borba za opstanak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *