СРБИМA СМЕШТAЈУ УБИСТВО НA ЗAКИНТОСУ?! Добро погледајте снимак туче! (ВИДЕО)

SRBIMA SMEŠTAJU UBISTVO NA ZAKINTOSU?! Dobro pogledajte snimak tuče! (VIDEO)

11 jula 2017

Bakari Henderson ubijen je na Zakintosu posle tuče, a svetom je odjeknula vest da su u toj tuči učestvovali Srbi.

Uhapšeno je šestorica Srba i jedan Grk, barmen noćnog kluba na plaži Lagana, i terete se za teško krivično delo grupnog ubistva s predumišljajem, objavili su grčki mediji.

U međuvremenu se pojavio i snimak tuče u kojoj je Amerikanac smrtno stradao, a koji je emitovala grčka televizija.

Na njemu se vide momci koji se tuku, ali je reč o snimku tuče koja se na Zakintosu dogodila 2011. godine! Snimak su ubrzo preneli svetski i beogradski mediji.

MUP: Osumnjičeni nemaju dosije

Ministar unutrašnjih poslova izjavio je danas da šestorica srpskih državljana koji su uhapšeni u Grčkoj zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu američkog državljanina na Zakintosu, nisu od ranije poznati srpskoj policiji i da se pretpostavlja da nisu iz kriminogene sredine.

„Mi smo u kontaktu sa njihovim porodicama i kao država činimo sve što možemo“, kazao je Stefanović novinarima posle učešća na međunarodnoj konferenciji o bezbednosti saobraćaja u Beogradu.

Međutim, sve to je ponovo podgrejalo tezu da osumnjičeni Srbi nisu krivi, odnosno da su oni upravo branili devojku, posle čega je došlo do masovne tuče.

Pogledajte deo priloga koji počinje od 08.00:

Sedmorica Srba i grčki državljanin trebalo bi sutra da budu sprovedeni iz pritvora na saslušanje pred istražnim sudijom, gde će imati priliku da iznesu odbranu.

Misteriozna konobarica

– Navodno, Amerikanac je slikao selfi s konobaricom, koja ga je zbog toga odgurnula. Tada su se umešali Srbi i barmen Giorgos Skijadopulos i došlo je do tuče. Ubistvo je izazvalo veliki revolt, pa se uhapšeni nalaze pod jakim merama obezbeđenja – navode mediji.

Mladić S. G., svedok obračuna, ispričao je medijima da naši državljani nisu krivi, kao i da je do nesporazuma došlo zbog devojke, ali nije pominjao konobaricu.

On je naveo da je do incidenta došlo kad je Amerikanac ispred bara prišao jednoj devojci, koja ga je potom odbila.

– Na nekih deset metara ispred bara bila je jedna devojka. Dok je prolazio krenuo je da flertuje s njom, na šta je ona rekla da je ostavi na miru. On je nju uhvatio i isekao nekako, izgleda da je imao neki prsten, nešto tako.

Devojci je krenula krv, zbog čega mu je grupa Srba i prišla – rekao je on.

Svedok, koji inače radi u baru ispred kojeg se dogodila tragedija, navodi da je Amerikanac nakon toga bacio flašu i isekao jednog Srbina po licu.

– Oni su krenuli ka njemu, na 50 metara su ga sustigli, udarili ga nekoliko puta i on je nezgodno pao i udario glavom – dodao je očevidac.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Za Srbiju says:

    Sjedinjeni državljani misle da su povlašteni i da mogu da rade šta hoće, kada izađu iz SAD. Da su nedodirljivi. Nisu svesni da ih niko ne podnosi. Žao mi je naših momaka, jer verujem da su postupili ispravno, a da poštenog suđenja neće biti. Da smo solidarni, kao što nismo, pritisnuli bi i našu bednu vlast i grčku ambasadu, da se sprovede pravda.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *