СРБИН чува Макрона!

SRBIN čuva Makrona!

5 juna 2017

Nije mala stvar kada jednog Srbina pozovu da radi u ličnom obezbeđenju predsedničkog kandidata tokom čitave kampanje, a zatim i da nastavi da čuva novoizabranog predsednika Francuske. A upravo se za takvog Srbina, Darka Bulatovića (53), opredelio Emaunel Makron koji se uverio u srpsku visprenost, diskretnost i široka srpska pleća koja mu garantuju bezbednost.

Darko je ljudina od 195 centimetara visine, snagator kojem je čak i izraz lica jak. Pogledom uvek skenira okolinu, ali to je normalno, jer u protivnom mu prvi čovek Francuske ne bi poverio u ruke svoju bezbednost.

Bulatović je napustio Srbiju 1990. zbog, kako kaže, „Hrvatice kojoj je kasnije okrenuo leđa“. Da bi stigao do najmlađeg francuskog predsednika, Darko je prošao Scile i Haribde. Ostao je živ i prav, a sada i presrećni otac trogodišnjeg prekrasnog plavokosog sina Luke.

Pariz u srcu

Bulatović priča da je živeo u Njujorku, u Kaliforniji, na Sejšelima, ali gde god da je išao, uvek bi se vratio u Pariz.
– U Parizu mi se rodio i sin Luka. Jeste, koreni mi crnogorski, a Beograd me vuče. Današnje generacije su drugačije, gubi se međusobni odnos i veze s porodicom, a deca su prepuštena sama sebi. Mi Luku ni u čemu nećemo da forsiramo, ali ćemo mu objasniti ono što bi bilo dobro za njega – kaže Darko.

Posle zaljubljivanja u Hrvaticu, za prvu suprugu je izabrao Francuskinju, druga je bila meleskinja sa Antila, a sadašnja, stomatolog Tamara, treća je i, zaklinje se Darko, doživotna. A, kako i ne bi kada mu je, ushićeno kaže, za 50. rođendan poklonila najlepši životni dragulj, sina Luku. Danas je Darko, sa Žan Ringom, suvlasnik i izvršni direktor Tego sekjuriti, firme za obezbeđenje. Kaže da mu odlično ide.

– Prošle godine smo imali stotinak agenata koje angažujemo po ugovoru. Naš posao je pomalo kampanjski, angažujemo ljude prema potrebi. Ako je posao dobro urađen i klijent zadovoljan, ako ponovo traži naše usluge, to znači da smo na pravom putu – kaže Darko.

U posao obezbeđenja je, priča dalje Bulatović, ušao slučajno.

– Od 1997. do 2000. sam živeo u SAD, a onda su me drugari pozvali da im se u pridružim u Parizu. Prednost mi je bila što sam dobro govorio strane jezike – priseća se sagovornik „Vesti“.

Govoreći o tome šta sve treba čoveku koji „obezbeđuje ličnost“, Darko kaže da to zavisi od toga gde se i šta radi.

– Osnovno je da imaš srca i pameti, da u konfliktima reaguješ pravovremeno na fin način. Ponekad, ne često, potrebna je i doza ludosti. Naravno, dobro dođu i atletske sposobnosti, na primer, da junački i pravovremeno pobegneš što brže možeš – našalio se Darko.

Vremenom, Darko je stekao ime i poverenje klijenata, pa sada razmišlja da se osamostali i da osnuje svoju firmu. U njoj bi, kao i dosad, radili dobri ljudi i njegovi prijatelji, a glavni „šraf“ i adiministrator bi, kao i dosad, bila supruga Tamara koja ne može da nađe posao kao stomatolog i bez koje Darko jednostavno ne može.

Lična arhiva
Srećna porodica: Tamara, Luka i Darko Bulatović

Naš sagovornik se priseća da je četiri-pet godina radio Šanelove modne revije. Bio je kod Karla Lagerfelda, obezbeđivao revije Vikotrijas sikreta, a stigao je i do političkog pokreta An marš (Napred).

– Poslali smo na prvi njihov miting šest momaka, a zatim je stigao poziv da obezbeđujemo i drugi, pa treći miting. Posle sam ušao u najuži krug ličnog Makronovog obezbeđenja. Tego sekjuriti je jedina firma u Francuskoj koja je izgurala celu predsedničku kampanju. Prezadovoljni su, pa su nas angažovali za predstojeće lokalne izbore – kaže Darko.

Naš sagovornik o Makronu govori sve najbolje.

– On je simpatičan i vidno je zahvalan celoj našoj multinacionalnoj ekipi. Nema nikakve posebne zahteve, skroman je. Dešavalo se da s njim večeramo za istim stolom, na putovanjima je naša cela grupa s njim išla zajedno, kao da smo ekskurzija. Nikad se nije izdizao iznad nas. Funkcionišemo kao porodica. Iako o njegovoj sigurnosti sada vode brigu državne službe, zadržao je i nas. Siguran sam da će kao predsednik biti mnogo bolji od prethodnog i nadam se da neće promeniti svoj politički kurs – zaključuje Darko Bulatović.

Jedna narodna izreka kaže da su „najbolje zatvorena vrata ona koja se mogu ostaviti otvorenim“. Jeste, kad je Darko ispred njih. Zna to i Emauel Makron.

U serijama uvek negativac

Darko kaže da je i glumac i da igra u TV serijama u kojima je, kaža kroz šalu, „obavezno negativac“.
– Najveći uspeh sam postigao u seriji TF1 „Još jedna šansa“. Tu kidnapujem, ubijam i na kraju me ubiju. Upravo sam prošao kasting, trebalo bi da glumim srpskog košarkaškog trenera ekipe autsajdera. Sad čekam odgovor.
On dodaje da je svojevremeno u Beogradu upisao pozorišnu i filmsku organizaciju na Akademiji dramskih umetnosti.

– Od toga sam odustao, ali ljubav je ostala. Od tada tražim mesto na filmskom platnu, moj cilj je dugometražni film – kaže Darko.

(Vesti-online)

 

KOMENTARI2 komentara

  1. padre says:

    Dakle, vi se svaćime ponosite!Možeš misliti, naš čovek, sluga nekom tamo kretenu i to je za ponos, dobor se ne hvalite time, da neki srbin čisti klozet Trampu!Ostavite čoveka, da zarađuje za život!

  2. opet ja says:

    Heh nema taj ni trunčice obraza i morala kada čuva Rotšildovog pulena. A po svemu sudeći nema mnogo ni pameti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *