Srbin odlikovan u francuskim specijalcima, trenutno obučava vojsku Novorosije

Srbin odlikovan u francuskim specijalcima, trenutno obučava vojsku Novorosije

5 septembra 2014
Nikola Perovic 893Nikola Perović Srbin iz Francuske, koji je 5 godina služio u sklopu elitnih planinskih jedinica francuske vojske, priključi se pro-ruskim dobrovoljcima. Sada svoje poznavanje vojnih veština koristi za pomoć u obuci pro-ruskih vojnika u oblasti urbanog gerilskog ratovanja.Kako RT prenosi, Nikola Perović je 5 godina služio kao profesionalni vojnik u francuskom 13. planinskom pešadijskom bataljonu specijalozovanom za ratovanje u planinskim uslovima , a sada svoje veštine koristi u Ukrajini.

Kao deo internacionalnog kontigenta zajedno sa drugim stranim dobrovoljcima on učestvuje u obuci pro-ruskih vojnika u oblastima urbanog gerilskog ratovanja.

O vojnicima koji se bore u Novorusiji Perović kaže: ovo je narodna milicija oni nisu profesionalci ili praćenici, njima su potrebene instrukcije, oni stvarno imaju veliku motivaciju, dok kijevska vojska kao marinoneta NATO-a nema nikakvu motivaciju i njihovi vojnici ne znaju zašto se bore ili čak protiv koga se bore.

Za mnoge ljude na zapadu ovo pretstavlja sitauciju u kojoj narod dolazi da podrži one koje zapadni režimi pretsavljaju kao loše momke, zato je važno da pokažemo da su ljudi u zemljama zapada drugačiji od svoje vlasti, i da su spremni da rizikuju svoje živote da bi odbranili drugi deo sveta, dodaje Perović.

Kako Pravda saznaje Nikola Perović je u periodu od 5. godina svoje vojne službe, 7 meseci proveo u Avganistanskom ratu. U tom periodu se istakao hrabrošću i za svoje učešće u akcijama protiv Al Kaide je više puta odlikovan.

(Pravda, RT)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Pingback: ONI SU SPASILI SRBSKI OBRAZ U NOVORUSIJI | SRBski FBReporter

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *